Śmietnisko > Off Topic
Idziemy do woja
Filip Bonn:
https://youtu.be/_AdkT2QrJ8M
rosyjska prawda vs rest of the world
Dagund czytasz Russia Today ?
sneer:
nie jestem rusofilem wprost przeciwnie
ich strefa wplywow jest dla mnie nieatrakcyjna pod kazdy wzgledem i podoba mi sie jak jest
ale jesli odrzucisz emocje , sprowadzisz wszystko do stref wplywow , bezpieczenstwa militarnego i tym podobnych to potrafie zrozumiec dlaczego widze w mediach to co widze
nie trzeba byc kibicem pilkarskim zeby obejrzec mecz i komentowac co widzisz na boisku
Dagund:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Marzec 18, 2015, 16:12:26 ---https://youtu.be/_AdkT2QrJ8M
rosyjska prawda vs rest of the world
Dagund czytasz Russia Today ?
--- Koniec cytatu ---
Nie
i spitalaj z tymi płytkimi atakami ok?
Właśnie z Tobą zakończyłem jakąkolwiek dyskusje.
Filip Bonn:
--- Cytat: Dagund w Marzec 18, 2015, 16:17:25 ---Nie
i spitalaj z tymi płytkimi atakami ok?
Właśnie z Tobą zakończyłem jakąkolwiek dyskusje.
--- Koniec cytatu ---
Jan Morgenstern:
--- Cytat: Dagund w Marzec 18, 2015, 16:09:21 ---@Dux
Stosując waszą retorykę to może wskażesz mi może plany Rosji co do wojny z polską albo z innym krajem europejskim, jakieś przecieki, może deklaracje putina ze będzie atakował nato? No wskaz mi to proszę... a bazke mają w Tadżykistanie, doradców wysyłali do Gruzji na długo przed wojna rosyjsko - gruzinska, zobacz gdzie te kraje sa położone.
@sneer
zaraz każą Ci wyciągać rachunki za przebazowania i rozkazy naczelnego dowództwa USA/NATO na to, inaczej zostaniesz oskarżony o co najmniej rusofilię.
@Jan Morgenstern
Nie usprawiedliwiam Rosji, po prostu wskazuję ze nie ma w politycznej grze podziału na czarne-białe. To jest gra na szachownicy geopolitycznej. Ukraina, Syria, Libia itp to jest gra o strefy wpływów.
--- Koniec cytatu ---
Gdybys miał pojęcie jakie są plany strategiczne Rosji to nie pisałbyć takich bzdur. Sprawdź sobie ich ćwiczenia z Białorusią, jaki scenarius ćwiczyli choćby. Rosja ma bardzo agresywną doktrynę "obronną". Zgodnie z ich konstytucją moga militarnie reagować w jakimkolwiek państwie jeśli będzie to konieczne w ramach ochrony interesów i to Putin był "popychaczem" tej zmiany. A ty dajesz im prawo do tego i usprawiedliwiasz. Sprawdź co to za baza w Tadżykistanie. Instruktorzy w Gruzji? A dlaczego nie, przecież to niepodległe państwo. Dlaczego Gruzja nie mogła poprosic USA o pomoc w szkoleniu armii? W dodatku warto jeszcze wiedzieć jak to szkolenie wyglądało i jak ta pomoc wygladała. I popatrz jak Rosja atakowała w sumie Gruzje dostarczając broń, destabilizując sytuację w Abchazji. Z słynnymi rosysjkimi niebieskimi hełmami. Więc defacto prowadzenie wojny na terenie Gruzji, dostarczanie broni, itp ze strony Rosji było usprawiedliwione a instruktorzy obecni w Gruzji (nie tylko z USA) na prosbę niepodległego państwa jest złe...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej