Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (37/83) > >>

Isengrim:
Ale to jest problem z każdym społeczeństwem, w którym dobrobyt i szczęście jednostki są wartościami nadrzędnymi. Nie jesteśmy gotowi do wojny, bo jej nie chcemy, chcemy żyć sobie w spokoju i ciułać na swoje mieszkanie, SUVa z ogródkiem i wakacje na Maderze. I to nie jest nic złego.

Za to społeczeństwo w które dzień i noc ładuje się wojenną propagandę, które od setek lat żyje w kulcie siły, wodza i braku jakiegokolwiek szacunku do jednostki, będzie do takiej wojny ZAWSZE lepiej przygotowane. Przynajmniej na początku, bo jak uczy historia, na koniec to różnie z tym bywa. Ale jakoś tak się zawsze składa, że to my jesteśmy na pierwszej linii. :(

US and A jest społeczeństwem po środku, bo chociaż oczywiście dla nich bogactwo i indywidualny rozwój jednostki są ważne, to równocześnie także dostają kupę propagandy w postaci filmów i przekazów o "dzielnych amerykańskich chłopcach"... Myślę, że nawet lekcja z Iraku nie do końca ich przekonała, że wojna z ich udziałem nie zawsze jest słuszna. Nasz problem polega na tym, że skoro przez 10 ostatnich lat babrali się w podejrzanych wojnach w Iraku, Afganistanie, Libii, itp., to teraz gdy przyjdzie konieczność obrony przed prawdziwym rosyjskim totalitaryzmem, część społeczeństwa znów powie "Why bother?"

Dagund:

--- Cytat: Isengrim w Marzec 18, 2015, 12:04:29 ---Co tam w Russia Today na stołówce dzisiaj?

--- Koniec cytatu ---
Ja pitole Isengrim... Ty tak na serio? Ręce opadają.
Rozumiem że jak nie mam zdania zgodnego z jedynie słusznym nurtem to już co? Płatny kremlowski agent? pojebało czy jak?

Zakalve:
Pod wpływem dyskusji, stwierdzam, że jestem ochotnikiem do przeszkolenia + posiadam kwalifikacje które armia bardzo chętnie wykorzysta w pierwszej linii. Wiele rzeczy mi się w działaniu rządzących nie podoba, jednak w sytuacji wojny obronnej chcę dopełnić swojego obywatelskiego obowiązku: Tłuc kacapów, albo zginąć próbując.

Do osób które twierdzą inaczej: jesteście tchórzami.

Isengrim:

--- Cytat: Dagund w Marzec 18, 2015, 13:57:35 ---Ja pitole Isengrim... Ty tak na serio? Ręce opadają.
Rozumiem że jak nie mam zdania zgodnego z jedynie słusznym nurtem to już co? Płatny kremlowski agent? pojebało czy jak?

--- Koniec cytatu ---

Nie, ale cytujesz "prawdy" o "amerykańskich agentach" i "pieniądzach" rodem z Russia Today. Owe "dowody", o których piszesz, istnieją WYŁĄCZNIE w rosyjskich i prorosyjskich mediach. Więc sorry, ale albo żyjesz spiskowymi teoriami i nosisz czapeczkę z folii aluminiowej, albo jesteś bardzo, bardzo łatwowierny, dając sobie wmówić, że to amerykańsko-zachodni "atak" na Rosję  był powodem obalenia Janukowycza przez Ukraińców. Owszem, właśnie przez nich, a nie żadnych zachodnich prowokatorów.

FITTIpalti:
Isen wszyscy wiedzą że jeżeli gdzieś zaczyna się wojna to najprawdopodobniej inicjatorem jest USA tudzież mniej oficjalnie CIA ^^ my to ameryki w tej kwestii nie odkrywamy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej