Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (38/83) > >>

Jan Morgenstern:
To samo odnosi się do ZSRR/Rosji.

FITTIpalti:
Oczywiście

Z innej beczki teraz w wiadomościach radiowych powiedzieli że w Polsce 1/3 ludności chętnie poszła by na wojnę ;)
Trochę to ni jak ma się do rzeczywistości przynajmniej tej centralowej (mnie też możecie odliczyć z tych obrońców wcześniej podsycałem dyskusje ;) )

Amek Vi:

--- Cytat: Zakalve w Marzec 18, 2015, 14:41:15 ---Pod wpływem dyskusji, stwierdzam, że jestem ochotnikiem do przeszkolenia + posiadam kwalifikacje które armia bardzo chętnie wykorzysta w pierwszej linii. Wiele rzeczy mi się w działaniu rządzących nie podoba, jednak w sytuacji wojny obronnej chcę dopełnić swojego obywatelskiego obowiązku: Tłuc kacapów, albo zginąć próbując.

Do osób które twierdzą inaczej: jesteście tchórzami.

--- Koniec cytatu ---

Wole być być żywą tchórzliwą głową rodziny niż odważnymi zwłokami "bohatera". Z resztą nazywaj to jak chcesz :).

Isengrim:
No więc mnie już dawno sytuacja na Ukrainie przypomniała serię żartów z Radia Erewań:

" - Czym się różni agresja od interwencji?
- Agresja jest wtedy, gdy jedno państwo napada na drugie bez zgody ZSRR, a interwencja, gdy za zgodą ZSRR."

"- Z kim graniczy Związek Radziecki?
- Z kim chce.
- A z kim chce?
- Z NIKIM!!!"

Qlko1:

--- Cytat: Zakalve w Marzec 18, 2015, 14:41:15 ---Pod wpływem dyskusji, stwierdzam, że jestem ochotnikiem do przeszkolenia + posiadam kwalifikacje które armia bardzo chętnie wykorzysta w pierwszej linii. Wiele rzeczy mi się w działaniu rządzących nie podoba, jednak w sytuacji wojny obronnej chcę dopełnić swojego obywatelskiego obowiązku: Tłuc kacapów, albo zginąć próbując.

Do osób które twierdzą inaczej: jesteście tchórzami.

--- Koniec cytatu ---
Skoro skłaniamy się ku jednoznacznym opiniom z stwierdzam, że jesteś naiwnym idiotą  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej