Śmietnisko > Off Topic
Idziemy do woja
Zgudi:
"Niech się walą" nic nie da. Gdyby sytuacja się zaogniła to masz 1 wyjście: "pakuj się". I albo do koszar, albo do paki, albo na zachód. Na ukrainie jest tak: "Tym, którzy odmawiają „pójścia w kamasze”, grozi się trybunałem wojskowym i wyrokiem 8 lat więzienia." . U nas kiedyś też podobnie było i być w przyszłości może.
Pol Kent:
To u nas będzie hurtowo "na Zachód" chyba, że zamkną granice o północy żeby minutę późnej ogłosić pobór. :P
[I-DEA] Squilo:
Moze nie kazdy nadaje sie do wojska ale sadze ze kady powinien umiec obslugiwac sie bronia. Zeby moc obronic siebie i najblizszych. Pozniej chodza cioty w rurkach.
A co do wojny... zapomnijcie o jakim kolwiek konflikcie. Polska armia praktycznie nie istnieje a zolnierze nie beda walczyc za zlodzieji z gory
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
GlassCutter:
--- Cytat: [I-DEA] Squilo w Marzec 13, 2015, 13:54:32 ---Moze nie kazdy nadaje sie do wojska ale sadze ze kady powinien umiec obslugiwac sie bronia. Zeby moc obronic siebie i najblizszych. Pozniej chodza cioty w rurkach.
--- Koniec cytatu ---
Bez powszechnego dostępu do broni to sobie możesz gadać w ten sposób do woli ;)
--- Cytat: [I-DEA] Squilo w Marzec 13, 2015, 13:54:32 ---A co do wojny... zapomnijcie o jakim kolwiek konflikcie. Polska armia praktycznie nie istnieje a zolnierze nie beda walczyc za zlodzieji z gory
--- Koniec cytatu ---
A mi się wydawało że mamy jedną z największych armii w europie, wbrew temu co sobie pierdziela ludzie w internetach ::)
Ulf Nitjsefni:
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale takie ćwiczenia to po prostu 3-4 dni ochlaju z dala od żon. Jedyne co się ćwiczy to skok po flaszkę i ewentualnie jakieś strzelanie jak już wytrzeźwiejemy na tyle, żeby widzieć gdzie jest cel na strzelnicy. Przynajmniej u mnie w jednostce. Byłem w armii w latach 1995-2000, w tej tak zachwalanej (przez niektórych skretyniałych polityków) armii z poboru. Uwierzcie na słowo harcerza - tamta armia nie obroniłaby Polski przed zlotem Świadków Jehowy nawet. Żadne ad hoc organizowane ćwiczenia nie zrobią z cywili nawet namiastki prawdziwego żołnierza. Nie byliśmy (nie licząc mundurów) żołnierzami już wtedy, a co dopiero dzisiaj po 15 latach w cywilu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej