Śmietnisko > Off Topic

Pierdololo o górnikach

<< < (12/13) > >>

Soulscream:

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:21:51 ---Kurwa na A4 też może dawać uczciwie dupę i z godnością .
Czy uważasz że źródłem problemy jest pracownik źle zarządzanej firmy ?
Nie dało się reformować kopalni przez ostatnie 7 lat kiedy węgiel stał dobrze na rynku ? Niektórzy woleli przez te 7 lat dopłacać do państwa z wypracowanego zysku albo co gorsza wyprowadzać kasę do firm szwagrów szefów.

--- Koniec cytatu ---

Albo dup tłustych związkowców. Jeden chuj. To złodziej i to złodziej. Lepiej kowalskiemu zabrać byś Ty miał lepiej swojej tłustej dupie.

FITTIpalti:
Tak chciał bym mieć lepiej niż ty choć nie jestem górnikiem... to chyba zdrowe nie ?

Qlko1:

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:21:51 ---Kurwa na A4 też może dawać uczciwie dupę i z godnością.

--- Koniec cytatu ---
Poza sytuacją gdzie jesteś do tego zmuszany siłą, w zasadzie to twoja sprawa co robisz ze swoją dupą.

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:21:51 ---Czy uważasz że źródłem problemy jest pracownik źle zarządzanej firmy ?

--- Koniec cytatu ---
Obawiam się, że w żadnej firmie szeregowy pracownik nie ma nic do powiedzenia na temat tego jak się tą firmą zarządza. Między innymi dlatego, że nie ma wiedzy i wykształcenia by o czymkolwiek decydować (bo wybacz, ale górników z wyższym wykształceniem to jest niewielu, większości się wydaje że oni wiedzą).  Jak nie podoba się sposób zarządzania firmą, to się zwolnij i szukaj innej firmy, tak jak reszta ludzi na całym świecie.

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:21:51 ---albo co gorsza wyprowadzać kasę do firm szwagrów szefów.

--- Koniec cytatu ---
O to to, szwagrów szefów związków między innymi. Sprywatyzujcie te swoje kopalnie, gwarantuję, że póki będą przynosić pieniądze nikogo niezbędnego nie zwolnią. Sęk w tym że oni też mogą dojść do wniosku, że masa etatów jest nierentowna.

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:38:54 ---Tak chciał bym mieć lepiej niż ty choć nie jestem górnikiem... to chyba zdrowe nie ?

--- Koniec cytatu ---
Zdrowe jeśli to wypracujesz, mniej zdrowe jeśli chcesz zabrać to co Ci się nie należy.

Fitti kuźwa, wydobycie węgla w Polsce nie jest rentowne, po prostu się nie opłaca. Redukcja albo zaciśnięcie pasa. A górnicy nie chcą przyjąć do wiadomości ani jednego, ani drugiego.

Ciekawe dlaczego nie ma już w każdej wsi warsztatów kowalskich... spadł popyt, koni się zrobiło mniej. Ale nie widziałem pod sejmem protestu kowali.

Soulscream:

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 18, 2015, 12:38:54 ---Tak chciał bym mieć lepiej niż ty choć nie jestem górnikiem... to chyba zdrowe nie ?

--- Koniec cytatu ---

Mentalność Kalego, nie lepiej robić tak by każdy miał lepiej i był zadowolony ze swojej pracy :).

FITTIpalti:
Jestem zadowolone ze swojej pracy ale chciał bym mieć wchuj więcej od ciebie.

Ja natomiast uważam że jedynym winowajcom złej kondycji górnictwa w Polsce jest jej zarząd a w zasadzie rząd który defakto ma większość w tych spółkach.

To że jak była hossa na rynkach energetycznych i nie umieli zainwestować w nowe technologie pozwalające zwiększyć wydobycie przy jednoczesnym zmniejszeniu zatrudnienia i stopniowo zwalniać ludzi to tylko i wyłącznie wina naszego cudownego rządu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej