Śmietnisko > Off Topic
Pierdololo o górnikach
GlassCutter:
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 17:21:34 ---Gdybyś był starszy to może byś wiedział co to związki szczylu.
--- Koniec cytatu ---
Wytłumacz mi. Widzę co robią związki w górnictwie (ile ich jest? Bo przecież nie jeden, prawda?) i widzę co robi związek nauczycieli i naprawdę nie mam pojęcia do czego one służą poza tym co już napisałem.
Fiti zejdź ze mnie proszę, personalnie do nikogo nic nie mam i o to samo proszę. Nie chcę Ci potem na kajakach niechcący namiotu podpalić, albo przypierdolić wiosłem :D
FITTIpalti:
Ja nic do ciebie nie mam natomiast denerwują mnie teksty typu "zobacz ile zarabiają.... a ile ty"
Prawda jest taka że wszystkich nas doją i nic nie dają, nawiązywałem do tych dotacji dla firm chodziło mi o unijne btw nic za darmo nie dostajemy http://www.wykop.pl/ramka/643431/prawda-i-falsz-o-dotacjach-z-ue/
Te pieprzone kopalnie utrzymują cały Śląsk i jak je zlikwidujesz to będziemy mieli bardzo duży problem być może tak duży jak mają Anglicy w miastach pokopalnianych (oni tam do teraz nie kochają Margaret T. ;) )
Tona węgla kosztuje z 700 pln, mogę do niej dopłacać te 38 pln aby ludziom na śląsku żyło się lepiej ;)
GlassCutter:
--- Cytat: Zwami w Luty 17, 2015, 17:38:18 ---to zamknij ryj i nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia szczylu
--- Koniec cytatu ---
Wybacz, nie mam zwyczaju dyskutować z debilami, nie mój poziom.
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 17:35:45 ---Ja nic do ciebie nie mam natomiast denerwują mnie teksty typu "zobacz ile zarabiają.... a ile ty"
--- Koniec cytatu ---
Mnie też, gdyby te kopalnie zarabiały na siebie i wypłacały pensje ze swojej kasy to niech oni zarabiają i 40 tysięcy i biorą 20 pensji, nie mam nic do tego, sam bym został górnikiem, lol. Póki ja dokładam, to mam prawo zabrać głos. Są rentowne prywatne kopalnie.. Jednak się da, więc problem da się rozwiązać, niekoniecznie z kieszeni kowalskiego.
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 17:35:45 ---Prawda jest taka że wszystkich nas doją i nic nie dają, nawiązywałem do tych dotacji dla firm chodziło mi o unijne btw nic za darmo nie dostajemy http://www.wykop.pl/ramka/643431/prawda-i-falsz-o-dotacjach-z-ue/
--- Koniec cytatu ---
Pewnie że tak, żałuj że nie widzisz na co są rozpierdalane pieniądze z dotacji w mojej rodzinnej gminie i ile biznesów za te pieniądze otworzył przewodniczący komisji wybierającej projekty ;)
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 17:35:45 ---Te pieprzone kopalnie utrzymują cały Śląsk i jak je zlikwidujesz to będziemy mieli bardzo duży problem być może tak duży jak mają Anglicy w miastach pokopalnianych (oni tam do teraz nie kochają Margaret T. ;) )
--- Koniec cytatu ---
A ja bym wolał nie dokładać, tylko żeby to rozwiązać w sensowny sposób. Jakieś ulgi dla firm startujących na śląsku cy coś. Aktywizacja tych terenów zamiast ciągłe dokładanie do beznadziejnej sytuacji.
Qlko1:
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 17:21:34 ---Gdybyś był starszy to może byś wiedział co to związki szczylu.
--- Koniec cytatu ---
Jak lecimy po wieku to proszę bardzo. Ja mam 25 lat. Pracy nikt mi nie załatwiał, nie było gdzie i nie było komu. Swoją karierę zawodową zaplanowałem dawno temu, dzięki temu nie potrzebuję bandy agresywnych frajerów żeby żebrali o podwyżkę dla mnie. Nikt nie musi się za mną wstawiać, krzyczeć, grozić i prosić. Kiedy idę na rozmowę o pracę to informuję ile będą mi płacić, a nie odwrotnie.
Może jestem szczyl, może nie wiem wiele o związkach zawodowych, wiem za to co to jest godność.
Od rozmiaru przebijającej się tu nieporadności życiowej i roszczeniowej postawy chce mi się rzygać. Dla mnie EOT, bo to po prostu wstyd uczestniczyć w tak staczającej się dyskusji.
[.BSI.] Dheedee:
Niestety państwowe przedsiębiorstwa mają na maksa rozdmuchaną administrację. Nikt mi nie wytłumaczy że polakom się nie opłaca kopać węgla i kopalnie przynoszą miliardowe straty w skali roku, za to jakoś niemcy i czesi kopią u nas z zyskiem, ba nowe inwestycje nawet robią. Jeżeli w na kolei procent uzwiązkowienia przekracza 100% to coś jest chyba nie tak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej