Śmietnisko > Off Topic
Nokia Lumia 635 - Czy ktoś z Was posiada tą komórkę?
[VIDE] Herezja:
Czyli rozszerzyć ilość RAM jest raczej możliwa choć zapewne koszt tej zabawy nie jest wart zachodu (jak znam życie).
Co do reszty informacji.
Czy i jak można kopiować pliki na komórkę? Czy wystarczy ją podpiąć pod kompa i będzie widziana jako dodatkowy zewnętrzny dysk coś ala pen, czy raczej jest to bardziej skomplikowane? Czy w programie typu office dostępnym w nokii można ustalić jakąś określoną wielkość czcionki i tzw //zawijanie wierszy// tak aby np nie trzeba było skalować tekstu i później jak zdjęcie przesuwać palcem (bo to skrajnie irytujące jest)?
Doom:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Styczeń 25, 2015, 14:13:07 ---Czyli rozszerzyć ilość RAM jest raczej możliwa choć zapewne koszt tej zabawy nie jest wart zachodu (jak znam życie).
--- Koniec cytatu ---
Poza tym: http://www.projectara.com/ nie potrafię podać Ci słuchawki w której masz opcję wyboru ilości ram inną niż zakup innego podmodelu z danej rodziny (jeśli jest takie rozrużnienie)
--- Cytuj ---Co do reszty informacji.
Czy i jak można kopiować pliki na komórkę?
Czy wystarczy ją podpiąć pod kompa i będzie widziana jako dodatkowy zewnętrzny dysk coś ala pen, czy raczej jest to bardziej skomplikowane?
--- Koniec cytatu ---
Nie mam z tym problemu kablem usb, czy też wysyłając sobie coś na pocztę.
http://files.tinypic.pl/i/00623/ewup7gc7z9cg.jpg
--- Cytuj ---Czy w programie typu office dostępnym w nokii można ustalić jakąś określoną wielkość czcionki i tzw //zawijanie wierszy// tak aby np nie trzeba było skalować tekstu i później jak zdjęcie przesuwać palcem (bo to skrajnie irytujące jest)?
--- Koniec cytatu ---
Do pisania dokumentów to ja mam laptopa.
Wcześniej wspominałeś że sporo czytasz na komórce. Osobiście zalecałbym Ci e-papier (domyślnie Kindla) ale jeśli upierasz się przy swoim masochiźmie to wiedz że na lumie jest co najmniej kilka programów do czytania różnych formatów
--- Cytuj ---EDIT:
Jedyną możliwością, jaką udało mi się odkryć, jest wywalenie tego gówna w rejestrze systemu WP, i tylko w narzędziach deweloperskich przed spakowaniem firmware'a i wgraniem do fona. Not cool :-\
--- Koniec cytatu ---
Brak doświadczenia w takich działaniach, dziękuję postoję
[VIDE] Herezja:
Czytuje książki także w pracy na przerwie np więc dodatkowego urządzenia nie potrzebuje. A co do zawijanych wierszy to po prostu miewałem już do czynienia z programami, które w domyśle miały dać mi możliwość czytania plików tekstowych a w efekcie mogłem widzieć całość tekstu na ekranie ale zeskalowaną tak, że tekst był za mały a gdy przybliżyłem to okazywało się, że nie mieści się przy takiej wielkości czcionki na ekranie i trzeba ten tekst przewijać każdorazowo w lewo lub prawo (nie wiem jak mogę to inaczej opisać).
ManganMan:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Styczeń 25, 2015, 14:13:07 ---Czyli rozszerzyć ilość RAM jest raczej możliwa choć zapewne koszt tej zabawy nie jest wart zachodu (jak znam życie).
Co do reszty informacji.
Czy i jak można kopiować pliki na komórkę? Czy wystarczy ją podpiąć pod kompa i będzie widziana jako dodatkowy zewnętrzny dysk coś ala pen, czy raczej jest to bardziej skomplikowane? Czy w programie typu office dostępnym w nokii można ustalić jakąś określoną wielkość czcionki i tzw //zawijanie wierszy// tak aby np nie trzeba było skalować tekstu i później jak zdjęcie przesuwać palcem (bo to skrajnie irytujące jest)?
--- Koniec cytatu ---
Jak już mówiłem, da radę (aczkolwiek jak mówiłem, w trybie przesyłu multimediów MTP). Jak masz kod blokady ekranu, to wklepujesz go, inaczej dyski nie będą widoczne.
A co do office'a... To myślę że tekst się sam dostosuje dla twojej wygody (nigdy go nie używałem szczerze mówiąc).
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Styczeń 25, 2015, 17:33:42 ---Czytuje książki także w pracy na przerwie np więc dodatkowego urządzenia nie potrzebuje. A co do zawijanych wierszy to po prostu miewałem już do czynienia z programami, które w domyśle miały dać mi możliwość czytania plików tekstowych a w efekcie mogłem widzieć całość tekstu na ekranie ale zeskalowaną tak, że tekst był za mały a gdy przybliżyłem to okazywało się, że nie mieści się przy takiej wielkości czcionki na ekranie i trzeba ten tekst przewijać każdorazowo w lewo lub prawo (nie wiem jak mogę to inaczej opisać).
--- Koniec cytatu ---
Znam to uczucie. Na szczęście systemowy Notatnik automatycznie skaluje tekst i go zawija jak otworzysz jakiś plik txt.
ManganMan:
To jak, @Herezja, jesteś zdecydowany na zakup? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej