Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (18/71) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Moją ulubioną  jest seria Duchów Gaunta Dana Abnetta :P. W młodszych czasach byłem zajawiony figurkowymi potyczkami w klimatach warhammmera 40,000 to tez gdy dostalem książke to spodobał mi się jej klimat. Racja, jest napisana troche prostym językiem, lecz wracam do niej często czytajac najciekawsze momenty
--- Koniec cytatu ---
Prosty język to delikatnie mówiac eufemizm w przypadku Abneta i całej reszty pisarzy pracujących dla sekcji GW zwanej Black Library. Typowy stuf tworzony na zamówienie jako backgrund dla tego czy innego systemu. Niemniej jednak i ja darzę sentymentem książki spod znaku BL, ale mam pewne ALE seria o Gauncie robi sie dobra odNecropolis (3 tom) wcześniejsze opowiadania są ekhem... nudnawe? Z autorstwa Abneta niezła jest seria o Eisenhornie i chyba najlepsze co napisał dla GW - "Duble Eagel"

Hmm jakby zadać pytanie bez spoilerowania innym....
Spróbujmy tak: Czy pisząc "Sierżant" masz na myśli książkę w której podróżowanie między państwami (królestwami?)  jest "nieco" utrudnione ze względu na "nie najlepsze warunki na traktach między nimi" a czołgi sądząc po opisie to skrzyżowanie brytyjskiej mysli technicznej spod Sommy i pomysłów leonarda da vinci?
Jeśli tak to za o wiele lepsze uważam "Bez Litości" Tego autora.

No i jeszcze jedna perełka która mi sie przypomniała "Technomagia i smoki" Utkina. Świetna książka pełna humoru.

Gaunt:
Tak Mando, mówie o tym własnie sierżancie :>. Lubie takie książki gdzie autor wymyślił od podstaw używanie magii a nie oklepane fireballe. Tam akurat magia jest genialnie połaczona z wojną :>>

Doom:
Przeczytaj Bez litości może Ci sie klasyfikacja zmieni :P

Xarthias:
To już ciężko dwa zdania po polsku napisać? Trzeba copypasta? :P

--- Cytat: Star P'ergish w Sierpień 31, 2010, 18:35:13 ---Old Man's War is a science fiction novel by John Scalzi published in 2005

--- Koniec cytatu ---
Wojna starego człowieka - całkiem niezła, fajny pomysł, właśnie wyszła po naszemu druga część.

future:

--- Cytat: Star P'ergish w Sierpień 31, 2010, 18:35:13 ---
The Stars My Destination is a science fiction novel by Alfred Bester. Originally serialized in Galaxy magazine in four parts beginning with the October 1956 issue, it first appeared in book form as Tiger! Tiger! (after William Blake's poem "The Tyger", the first verse of which is printed as the first page of the novel).

--- Koniec cytatu ---

"Gwiazdy moim przeznaczeniem" - jedna z pierwszych książek jakie czytałem, dość fajna, dużo ciekawych pomysłów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej