Śmietnisko > Off Topic
Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...
Gregorius:
Nawet mam ten numer "starej" Fantastyki z tym opowiadaniem ^_^
Muszę odświeżyć pamięć :D
Rabbitofdoom:
Stara dobra diuna. No i caly cykl o Guslarze Buczylowa.
Azbuga:
Piaseczniki były doskonałe :) Ojciec mi to czytał jako bajkę na dobranoc jak byłem mały, do tej pory pamiętam, bo śniło mi się po nocach.
kiedyś w Fenixie pojawiło się opowiadanie "Chłopiec i jego pies", polecam.
Doom:
trochę offtopicowo, ale
a) nie chce mi się zakładać nowego tematu
b) zwarzywszy na ilość powtórzeń w postach "Gry Endera"...
acha info w najlepszym wypadku z drugiej ręki (forum mojego klubu)
--- Cytat: Wen ---W poniedziałek, 23 sierpnia, o godz. 18.00 w warszawskim Paradox Café (ul. Jezierskiego 3/5) z czytelnikami spotka się Orson Scott Card!
Będzie to wyśmienita okazja do zadania pytania i wzięcia autografu od jednego z najpopularniejszych twórców literatury fantastycznej, autora między innymi kultowej "Gry Endera", cyklu o Alvinie Stwórcy, powieści „Glizdawce”, „Wołanie Ziemi” i „Badacze czasu – odkupienie Krzysztofa Kolumba” oraz ...wielu innych dzieł, w tym mnóstwa opowiadań, sztuk teatralnych, audycji, słuchowisk i esejów
Pisarz będzie promował powieść Ender na wygnaniu, która 24 sierpnia ukaże się nakładem wydawnictwa Prószyński i S-ka. Jej akcja rozgrywa się między wydarzeniami opisywanymi w „Grze Endera” i „Mówcy Umarłych”.
Spotkanie poprowadzi Błażej Kubacki.
Informacja uzyskana z prywatnej wiadomosci z forum Paradox Café.
--- Koniec cytatu ---
Gaunt:
Moją ulubioną jest seria Duchów Gaunta Dana Abnetta :P. W młodszych czasach byłem zajawiony figurkowymi potyczkami w klimatach warhammmera 40,000 to tez gdy dostalem książke to spodobał mi się jej klimat. Racja, jest napisana troche prostym językiem, lecz wracam do niej często czytajac najciekawsze momenty :)
Może troche nie pod tą kategorię, ale dla mnie genialna książka była jeszcze "Sierżant" Miroslava Zambocha. Książka z zajebistym klimatem mrocznej wojny połączonej z magią.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej