Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (23/71) > >>

Dormio:
Hehe... też niedawno sięgnąłem po Dziedzictwo... może ktoś ma i może pożyczyć 4-ty tom w EN ? BTW Dahak jest bardzo podobny IMHO.

Mission of Honor - jestem na etapie "Chapter Thirty-Five" i muszę powiedzieć, że poziom chyba zaczyna wracać do tego co było w kilku pierwszych tomach.

Oxylan:

--- Cytat: Hellelvis w Październik 19, 2010, 00:08:28 ---Metro 2033 :)

Jedna z lepszych ksiązek jakie czytalem. Świetnie naszkicowany świat pos-apokaliptyczny w moskiewskim metrze :D
 Zakończenie wymiata.

--- Koniec cytatu ---

Przyznam że nie czytałem, dla fanów Metra umieszczam link do gry opartej na tej książce, może ktoś będzie mieć ochotę zagrać.
http://www.metro2033game.com/en

SokoleOko:

--- Cytat: Xarthias w Październik 27, 2010, 12:52:05 ---Próbowałem też audiobooków w samochodzie, ale to się nie sprawdza jeśli jest się kierowcą :P

--- Koniec cytatu ---

Ja audiobooki palę na płyty CD jako mp3 i wrzucam do firmowego radia - żadne słuchawki w grę nie wchodzą.

Fakt, że to najlepiej sprawdza się na dojazdach do i z pracy (mam 25 km w jedna stronę, więc dziennie 1,5h przesłucham).

Gregorius:

--- Cytat: Oxylan w Październik 27, 2010, 13:06:23 ---
Przyznam że nie czytałem, dla fanów Metra umieszczam link do gry opartej na tej książce, może ktoś będzie mieć ochotę zagrać.
http://www.metro2033game.com/en

--- Koniec cytatu ---

2034 soon !! :D (książeczka już tuż tuż; gra ciut później ;) )

MGGG:

--- Cytat: Xarthias w Październik 27, 2010, 12:52:05 ---Co do Aasimowa - kurcze, czytałem to daaaaaaaawno temu, pamiętam, że pierwsze części Fundacji były nawet nawet, choć nie wszystko do końca wtedy rozumiałem (miałem 13 czy 14 lat :P). Ale im dalej w las, tym było gorzej i po kilku tomach dałem sobie spokój. Podobnie było z Diuną. Początek powalający, rozwinięcie raczej usypiające...

--- Koniec cytatu ---

No u mnie z Assimovem było podobnie. Ale dwa lata temu wróciłem do Fundacji i wrażenie były mocno na plus.
Jesli końcowe tomy cyklu Diuna sa zle napisane, to znaczy ze nie czytales tego co spłodził z notatek ojca syn Herberta.
Cykl z Gigantami także należy do moich ulubionych. Nie wiedziełem, że wydali czwarty tom :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej