Śmietnisko > Off Topic
Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...
Siri Irme:
--- Cytat: Gregorius w Październik 19, 2010, 10:56:05 ---W ramach oczekiwania nabyłem sobie 'Najlepszą Załogę Słonecznego" :D
--- Koniec cytatu ---
Bardzo fajna rzecz. U mnie leży już od dawien dawna na półce :)
"Nie pasowali ani do miejsca, ani do przestrzeni.
No to kim mieli zostać, jak nie bohaterami?"
Dormio:
Dla tych co nie wiedzą BAEN jako wydawca ma pewien miły zwyczaj. Mianowicie co jakiś czas wydaje CD z pełną serią danej sagi. W ten sposób można przeczytać komplet Starfire, Honor Harrington, Dahak, Posleen i parę innych.
Wszystkie CDki są FOC w pełni LEGALNIE !
Oczywiście NIE wolno nimi handlować aczkolwiek można dowolnie dystrybuować !!!!
Dla nas są dostępne dzięki uprzejmości Szymona Sokół. Wszystkie CDki BAEN są w formie zipa ISO, oraz czytalnej przez przeglądarkę ! Wszystkie są w EN.
U Szymona właśnie pojawił się nowy CD od BAENa, ale tym razem jest to KOMPLET sagi o Vorkosiganach !!!
Gregorius:
Kiedyś miałem fajniaste e-booki Philipa Dicka... po 30 stronach jednego z nich stwierdziłem, że czytanie tekstu na monitorze doprowadza mnie do szału. Drukarka poszła w ruch.
Teraz, gdy "dorosłem" wolę zanabyć książkę (nawet używaną) a już totalnym wybawieniem jest dla mnie biblioteka ^_^. Jeśli książka jest niedostępna na naszym rynku - cóż... toner drożeje ;|
Btw. ktoś przebrnął przez cały cykl 'Fundacja' Asimowa ? (się zastanawiam, czy warto ruszać :D)
Dormio:
Zacznij od cyklu o robotach, bo on stanowi tło dla Fundacji i naprawdę warto zacząć od samego początku. Ja osobiście zacząłem od "Pozytonowego detektywa", ale o ile dobrze pamiętam całość powinna być w ten czy inny sposób osiągalna w PL.
Podejrzewam, że warto również przeczytać wszystkie 3 tomy Imperium Galaktycznego, ale tych akurat nie mogłem znaleźć. Odnoszę nieodparte wrażenie, że są powiązane z cyklem Fundacji. Jak i również mam podejrzenia, że w podobny sposób co cykl robotów...
Nie mogę Ci zdradzać szczegółów, bo byłoby to nieuprzejme z mojej strony :P
Z drugiej strony Fundacja to zupełnie inny poziom i czyta się znacznie trudniej. Osobiście nie skończyłem cyklu (bodaj 3 pierwsze tomy mam za sobą), ale tylko dlatego, że miałem pod ręką inne cykle do dokończenia.
SokoleOko:
Polecam audiobooki - kapitalna rzecz do samochodu. No i można angielski podciągać, słuchając w oryginale.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej