Eve Online > NoobGarten
Eksploracja - zapisywanie lokalizacji
Doom:
CCP jakiś czas temu wywaliło npc z saitów poza jakimś konkretnym typem, więc lufy są Ci nie potrzebne, za to na high slocie przyda się salvager (a przynajmniej przydawał się do niektórych puszek na saitach) a trzeci to u mnie jest covert cloack (przy czym ja latam na takie rzeczy w covercie czyli włąśnie t2 frytce, ewentualnie w jakimś kombajne w którym nie boję się żadnego zagrożenia jakie ta gra oferuje czyli np t3) SB przydatny jest jeśli dalej niektóre rzeczy lubią wybuchać, np w wyniku nieudanego hakowania, chociaż wtedy to były takie bombki które mi goliły pancerz z HAC'a wiec nie wiem czy na frycie przetrwasz do aktywacji ustrojstwa...
Ryo:
Czy probe launcher można wykryć inne statki?
Przed 10 minutami miałem 4 stgnatury. Wybrałem alfabetycznie 1 z nich, poskanowałem do 10%, potem podleciałem do najbliższego księżyca, i zaczęłem skanować dalej. Przez chwilę mi się to zwiększało, a potem... zniknęło. Dalsze powiększanie obszaru nic już nie daje - a dodam że zaczęłem z okolic księżyca widzieć jakieś Caldari Control Tower Medium oraz inny stattek Probe, który chwilę potem jak mnie zbaczył odleciał. Więc albo to jego skanowało, albo te Caldari Control Tower Medium. W kążdym razie na dużym zasięgu mam tylko 3 sygnatury.
Isengrim:
--- Cytat: Rio Eriker w Grudzień 11, 2014, 11:06:31 ---Czy probe launcher można wykryć inne statki?
Przed 10 minutami miałem 4 stgnatury. Wybrałem alfabetycznie 1 z nich, poskanowałem do 10%, potem podleciałem do najbliższego księżyca, i zaczęłem skanować dalej. Przez chwilę mi się to zwiększało, a potem... zniknęło. Dalsze powiększanie obszaru nic już nie daje - a dodam że zaczęłem z okolic księżyca widzieć jakieś Caldari Control Tower Medium oraz inny stattek Probe, który chwilę potem jak mnie zbaczył odleciał. Więc albo to jego skanowało, albo te Caldari Control Tower Medium. W kążdym razie na dużym zasięgu mam tylko 3 sygnatury.
--- Koniec cytatu ---
Możesz wykryć inne statki probe'ami, ale tylko jeśli używasz Combat Probes, a one wchodzą do Expanded Probe Launchera (do zwykłego się nie mieszczą).
A sygnatury czasem znikają. Ktoś mógł akurat ją "zrobić", albo np. był to Wormhole który się zamknął.
To co widzisz na ekranie "gry" (czyli widok swojego statku, innych statków, etc.) to nie do końca ma związek z tym, co znajdujesz probami. Znalezienie sygnatury wymaga wyskanowania jej na 100% na ekranie probe'owania i warpnięcia na nią / zrobienia bookmarka żeby warpnąć tam później.
Doom:
--- Cytuj ---A sygnatury czasem znikają. Ktoś mógł akurat ją "zrobić", albo np. był to Wormhole który się zamknął
--- Koniec cytatu ---
Opcja trzecia to to ze po prostu czas życia sygnaturki sie skończył
Ryo:
Dzisiaj wchłonęła mnie wormhole, ładnie sobie zwiedzałem, gdy dostałem 2 strzały i po zawodach. Niestety, okazało się że trzeba bookmarkować także wormhole po drugiej stronie, żeby powrócić, latałem moją kapsułą i nie mogłem trafić i musiałem zrobić "self destruction".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej