Eve Online > NoobGarten
Eksploracja - zapisywanie lokalizacji
Ryo:
Witam,
Znalazłem swój pierwszy "sekret" - Angel Info Shard. Nie mam niestety sprzętu, żeby to otworzyć, więc moje pytanie jak to zapisać żebym mógł potem łatwo wrócić? Nie mogę znaleźć nigdzie "save bookmarks" czy coś takiego.
Doom:
Możesz ppm dac na dowolny element saita taki z którym możesz robic interakcje manewrowe jak orbita itp i tam masz save location, stworzy to bm, drugi sposób to ppm na panelu sond po tym jak masz namiar 100% na sait. Trzeci to zrobienie bm opartego na pozycji shipa (czyli wlatujesz na sait), ale nie pamietam czy klikasz w tym celu na pustą przestrzeń, lub na liście bm i też save location).
Uprzedzam najbezpieczniejszy dla Ciebie jest bm z listy skanera - czesc saitów w grze działa tak ze nie ważne zrobisz czy nie, znikają jak opuścisz grid
Ryo:
Tych Angelsów (data) to nijak nie mogłem zapisać, ale Wormhole miało już opcję "save location". Miałem jeszcze obóz Angelsów, zapisałem, a potem okazało się że nie mam tego w zakładkach. Generalnie pierwsze koty za płoty. Dzięki za sugestie.
Siri Irme:
Aby nie tracić czasu, powinieneś mieć możliwość wyskanowania i "obrobienia" data/relic site'a jednym statkiem. Do tego celu najlepiej nadają się frytki z bonusami do skanowania. Dla matarów, jest to Probe. Wywal tylko te wcs z low slota, bo to siara latać z tym po high secu. Ze statków innych ras polecałbym Heron, gdyż przy słabszych skillach, masz możliwość wsadzenia modułu ułatwiającego skanowanie. Są jeszcze wersje t2 fregat do skanowania (cov opsy), ale myślę, że sam znajdziesz info o nich :)
A co do bookmarków, znajdziesz o nich pełno filmików na YouTube. Chociażby ten. Fly safe!
Ryo:
--- Cytat: Siri Irme w Grudzień 10, 2014, 23:46:25 ---A co do bookmarków, znajdziesz o nich pełno filmików na YouTube. Chociażby ten. Fly safe!
--- Koniec cytatu ---
Wielkie dzięki 8)
p.s. sorki za OT, ale czy taka konfiguracja jest OK?
W high slotach mam:
1&2) działa 150+280
3) Core Probe Launcher I
W mid slotach mam:
1) Small Shield Booster
2) Limited 1MN Afterburner 1
3) Relic Analyzer 1
Coś jeszcze? Czekam na 2 skille to włoże Data Analyzer dzisiaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej