Eve Online > Dyskusje ogólne
Nowi gracze w eve online
[BU FU] Karas:
widzisz, moglbis tez przytachac kilka logi, zamiast boostera, lub chocby noob alta w cepie jako rozpoznanie. poza tym od kad BSy dostaly MJD, daje im to naprawde duze mozliwosci. Neuty na ryj, plaba i MJD.
to nie jest klopot z t1, tylko z multikulti.
btw ostatnio widzialem w jita taka scenke rodzajowa. jeden z lokalnych cFaniaczkow w exqNI(z suspect) skakal do kazdego wydokowujacego indyka, az w koncu zaja sie nim jakis Rupurczur. bili sie moze z 20 sec, po czym exeq wydokowal 2 alty w nestorach i zaczal sie repic. rupek mu spierniczyl z pkt, ale za to. heheheh w jednej sekundzie wydokowalo chyba z 20 talosow. approach na nestory 1-2 slawa pufff. 1-2 salwa pufff...
wedlug mnie to jest wlasnie chore, cccp nie przeszkadza, ze masz 20-30 altow. posiadanie kilku kont daje olbrzymia przewage i psuje jakby podstawowe zalozenie gry socialnej.
Centurion:
Yep, już dawno pisałem co prawda nie w tym wątku ale tu też można - problemem eve jest dojście do ściany, ślepy zaułek wynikający z zezwolenie na posiadanie dowolnej ilości kont. CCP tego nigdy nie naprawi, bo się nie da.
Nowego gracza też to dotyczy, chcesz grać na luzaczku na 1 konto? Zapomnij, nie da się tak w tej grze. Bez kilku kont, już 2 praktycznie nie wystarczają, jesteś nikim. To jest chore nie wchodź w to bagno. 8)
Jakub Trokowski:
--- Cytat: Centurion w Sierpień 27, 2014, 08:10:19 ---chcesz grać na luzaczku na 1 konto? Zapomnij, nie da się tak w tej grze.
--- Koniec cytatu ---
Ja tak gram...
Wydaje mi się, że problemem nie jest sama wielokontowość, tylko rosnąca ilość SPków - to jest: dużo starszych graczy własnie taich z kapslami i/lub altami. I to w połączeniu z boostem "t1 szitu", daje im dużo.
Wcześniej były narzekania na alty w falconach, a teraz na T1 logi. Różnica właśnie w wymaganych SPkach (czytaj "potrzebnym czasie") na wyrobienie takowego wsparcia.
Tloluvin:
--- Cytat: Alsayr Zayad w Sierpień 26, 2014, 11:05:47 ---słyszałem opinie że eve to nie jest już gra dla nowych graczy, ponieważ nie są oni w stanie się, że tak powiem "wybić" bo wszystko jest kontrolowane przez starych wyjadaczy, którzy pewnie wiedzą o grze wszystko.
--- Koniec cytatu ---
W każdej grze gracz z dużym doświadczeniem będzie mieć przewagę nad świeżakiem. EVE jednak jest na tyle bogate, że każdy może grać w nią na swój sposób i robić to co sprawia mu frajdę. Do tego system skilli powoduje, że nowy gracz w każdej dziedzinie może względnie szybko dorównać komuś z wieloletnią postacią.
IMO najlepsze co może zrobić nowy gracz to olać kwestię 'wybicia' się (cokolwiek to znaczy) i po prostu cieszyć się grą. Tyle tylko, że do tego trzeba nauczyć się puszczać mimo uszu marudzenia graczy z wieloletnim stażem, dla których ich sposób gry jest jedynym słusznym sposobem.
Zresztą jak ktoś ma wątpliwości czy EVE jest dla niego zawsze może prywatnie dogadać się z jakimś graczem i przez 51 dni protestować sobie grę.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Sierpień 27, 2014, 08:18:09 ---Wydaje mi się, że problemem nie jest sama wielokontowość, tylko rosnąca ilość SPków
--- Koniec cytatu ---
Wiem, że to offtop, ale zacząłem zastanawiać się, czy CCP monitoruje jakoś ilość SP na aktywnych kontach i/lub ilość SP online, a jeżeli tak to czy takie wyniki są gdzieś publikowane
Theronth:
--- Cytat: KoMic w Sierpień 27, 2014, 08:01:41 ---widzisz, moglbis tez przytachac kilka logi, zamiast boostera, lub chocby noob alta w cepie jako rozpoznanie. poza tym od kad BSy dostaly MJD, daje im to naprawde duze mozliwosci. Neuty na ryj, plaba i MJD.
to nie jest klopot z t1, tylko z multikulti.
--- Koniec cytatu ---
Czyli proponujesz, że do latania solo muszę założyć jeszcze najlepiej ze trzy konta, wyskillować na nich logi, założyć kolejne i wcisnąć alta do corpa tam gdzie lecę (powodzenia w scoutowaniu cepem środka stacji lel), zakładać MJD na wszystko co się da i modlić się, żeby mój target (czyli brawlerzy) nie mieli scrama.
Ty wyleciałeś kiedykolwiek ze stacji samemu?
--- Cytat: Centurion w Sierpień 27, 2014, 08:10:19 ---Yep, już dawno pisałem co prawda nie w tym wątku ale tu też można - problemem eve jest dojście do ściany, ślepy zaułek wynikający z zezwolenie na posiadanie dowolnej ilości kont. CCP tego nigdy nie naprawi, bo się nie da.
Nowego gracza też to dotyczy, chcesz grać na luzaczku na 1 konto? Zapomnij, nie da się tak w tej grze. Bez kilku kont, już 2 praktycznie nie wystarczają, jesteś nikim. To jest chore nie wchodź w to bagno. 8)
--- Koniec cytatu ---
Człowiek złamany przez EVE lel.
Aczkolwiek z jednym się zgodzę, ISBoxer powinien być zabroniony.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej