Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN vs. NCDOT/PL oraz Goonswarm
SokoleOko:
Taką "żywą skamienieliną" starego Eve był Intrepid Crossing. Byli słabi w PvP, w większości byli farmerami, ale chcieli się bić. Jak leciało się do Cobalt Edge, to było wiadomo, że wystarczy dać im 20-30 min i się zbiorą. Nie zniechęcali się przegranymi, czasem potrafili zaskoczyć i w chwili, gdy RZR zaczął ich orać, w VoC nawet pojawił się pomysł splusowania IRC i bronienia ich przed inwazją (tyle, że IRC padło zanim zdążyliśmy cokolwiek zdecydować).
Teraz wyobraźcie sobie null pełen takich aliansików trzymających maksymalnie po regionie i toczących ze sobą wojenki. Albo przypomnijcie sobie rok 2010. A co mamy dziś? Bloby i pustynie....
Soulscream:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 29, 2014, 10:39:51 ---Teraz wyobraźcie sobie null pełen takich aliansików trzymających maksymalnie po regionie i toczących ze sobą wojenki. Albo przypomnijcie sobie rok 2010. A co mamy dziś? Bloby i pustynie....
--- Koniec cytatu ---
W 2010 też był blob i koalicje. Nothing new here, move along.
SokoleOko:
Bzdury gadasz.
Blob factor wzrósł o ponad 300% - z 1000 osób w D-G do tego co działo się w B-R. Theronth śmieje się z mojego "50 we flocie = small scale skirmish", ale ja pamiętam CTA na 60-75 osób w porównywalnie do TRI liczebnym U'K.
Duże alianse, trzymające 2-3 regiony, prowadziły samodzielną politykę i swoje lokalne wojny. Dziś, po zaoraniu c0ven, masz już tylko dwa powerblocki.
I - co ważne - wszystko to przy porównywalnej liczbie ludzi na serwerze (PCU - 2009/2010 vs. 2014).
Doom:
--- Cytat: Soulscream w Maj 29, 2014, 10:53:31 ---W 2010 też był blob i koalicje. Nothing new here, move along.
--- Koniec cytatu ---
Rozmawia Senior FC NC z wanabe FC NC
- wrzucamy 500 ludzi do systemu i każemy im strzelać
- i to działa?
- tak
- a jak tamtych jest więcej, albo i tak kasują naszych?
- to wrzucamy kolejne 500 i modlimy się żeby to tamtym wyjebało noda...
Soulscream:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 29, 2014, 11:19:38 ---Bzdury gadasz.
--- Koniec cytatu ---
Porozmawiaj z ludźmi którzy walczyli o C-9N - 1400 osób. W sov alians warze jestem od 2007. Blob był zawsze, do tego lag i było fajnie. W 2009 w J-L tłukło się 1000 osób na luzie, grid miał długość ponad 1000km. Takie pieprzenie o blobie czytam średnio od 2007.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej