Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

C0VEN vs. NCDOT/PL oraz Goonswarm

<< < (107/134) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 13:37:05 ---Twoje typowe zachowanie w przypadku braku argumentów:
1. Zacznij temat tytanów (najlepiej dodaj jakieś kłamstwo) - check

--- Koniec cytatu ---
Jakos jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby w dyskusji z toba zabraklo mi argumentow, a zarzucasz mi to zawsze, gdy dyskusja wjezdza na niewygodne dla ciebie tory, podobnie jak klamstwo :)

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 13:37:05 ---2. Próbuj wyśmaić niewygodny argument nie podając żadnych kontrargumentów. - check

--- Koniec cytatu ---
Prosze cie, jaki niewygodny argument? Po prostu glupi, obrazajacy inteligencje czytelnikow. W c0venie nie ma demokracji, decyduje CEO i rada dyrektorow, ktorzy decyzje staraja sie podejmowac W OPARCIU o wole ogolu - podobnie jest w kazdym wiekszym aliansie, demokracja sie po prostu nie sprawdza, dobrze o tym wiesz. I co to ma wspolnego z N3, i z tym, ze decyzje w powerbloku podejmuje NCDOT i PL, a reszta aliansow robi to, co sie im kaze? Postaraj sie pisac z sensem, nie porownuj trojkata do cytryny, i nie wmawiaj mi, ze
--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 13:37:05 ---Pisałeś, że takie rzeczy to tylko w N3/PL
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 13:37:05 ---Potraktuję to jako Twój sposób na przyznanie mi i azellowi racji ;)

--- Koniec cytatu ---
A potraktuj to sobie, jak chcesz, nie ma to zadnego znaczenia :) Jezeli link do killboarda NCDOT na ktorym widac wszystkie kille c0venu w Esoterii potrafiles potraktowac jako dowod na to, ze zadnych killi i walk nie bylo, jezeli stawiasz teze, ze zaoraliscie Esoterie w kilka dreadow, a na dowod wklejasz KM na ktorym widac 20 matek, to czego oczekujesz - ze ktos bedzie cie traktowal na powaznie?  :P

Tylio:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 14:00:19 ---Prosze cie, jaki niewygodny argument? Po prostu glupi, obrazajacy inteligencje czytelnikow. W c0venie nie ma demokracji, decyduje CEO i rada dyrektorow, ktorzy decyzje staraja sie podejmowac W OPARCIU o wole ogolu - podobnie jest w kazdym wiekszym aliansie, demokracja sie po prostu nie sprawdza, dobrze o tym wiesz. I co to ma wspolnego z N3, i z tym, ze decyzje w powerbloku podejmuje NCDOT i PL, a reszta aliansow robi to, co sie im kaze? Postaraj sie pisac z sensem, nie porownuj trojkata do cytryny,

--- Koniec cytatu ---
Wyraźnie napisałeś, że Wy o sobie decydujecie, a ja będąc w NC. nie. Teraz zmienileś opinię (i z tą opinią mogę się jak najbardziej zgodzić), że rządzą dyrkowie w oparciu o wolę ogółu - czyli tak samo jak w NC.. Jednym słowem Wy decydujecie o sobie tak samo jak ja. Czyżbyśmy doszli do porozumienia pierwszy raz od 16 stron? ;)

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 14:00:19 ---Jezeli link do killboarda NCDOT na ktorym widac wszystkie kille c0venu w Esoterii potrafiles potraktowac jako dowod na to, ze zadnych killi i walk nie bylo, jezeli stawiasz teze, ze zaoraliscie Esoterie w kilka dreadow, a na dowod wklejasz KM na ktorym widac 20 matek, to czego oczekujesz - ze ktos bedzie cie traktowal na powaznie?  :P

--- Koniec cytatu ---
Link do KB pokazywał chyba 2 czy 3 bitki i jakieś solo kille. Biorąc pod uwagę, że przez pierwszy tydzień było po kilka-kilkanaście timerow dziennie, a wy przylecieliście 3 razy to podsumowałem to, że Was nie widać. Co do orania to pisałem, że latamy małymi flotami (w stosunku do tych wcześniejszych), co nie zmianiało faktu, że nadal były nie do ugryzienia. Po kilku postach nieporozumienie zostało wyjaśnione.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 14:25:25 ---Wyraźnie napisałeś, że Wy o sobie decydujecie, a ja będąc w NC. nie. Teraz zmienileś opinię (i z tą opinią mogę się jak najbardziej zgodzić), że rządzą dyrkowie w oparciu o wolę ogółu - czyli tak samo jak w NC.. Jednym słowem Wy decydujecie o sobie tak samo jak ja. Czyżbyśmy doszli do porozumienia pierwszy raz od 16 stron? ;)

--- Koniec cytatu ---
Wiekszosc osob, ktore pisza tutaj na centrali, ma wplyw na to, co c0ven bedzie robil - biora udzial w dyskusjach, maja wplyw na proces podejmowania decyzji i znaja ich przyczyny, nawet jezeli sie z nimi nie zgadzaja. Ty tez bys pewnie mial, gdybys byl dalej z nami, bo coven to malutki aliansik gdzie wszyscy sie znaja, i nie jestesmy na tyle istotni, zeby nasze decyzje mialy jakis wiekszy wplyw na universum EVE, wiec te decyzje najczesciej zaleza tylko i wylacznie od naszego widzimisie. NC+ to duzy alians, w ktorym rzadzi waska grupa ludzi, maja na glowie pol universum, mase roznych ukladow/rentierow i nie moga sobie pozwolic na robienie zadnych ankiet, glosowan, ani tym bardziej na dopuszczanie do procesu decyzyjnego i tajnych informacji takich robaczkow jak Ty, bo powstalby niepotrzebny z ich punktu widzenia chaos. Dlatego pozostaje ci czekac, co wymysla i zadecyduja, i wykonac. Dlatego tez tak zabawnie sie z Toba rozmawia, kiedy np. zapewniasz na centrali, ze bedziesz wiedzial wczesniej odemnie jakie beda wyniki naszych negocjacji z Twoim aliansem w sprawie NIPa  ;) Albo twierdzisz, ze NCDOT zrobi tamto, albo nie zrobi czegos tam. No ale to Twoj wybor, decydujac sie na role pionka w molochu masz przynajmniej mozliwosc polatania w dobrze zorganizowanym blobie, albo popatrzenia sobie z lekcewazeniem na maluczkich ktorzy nie moga ugryzc waszych Pancernych Bestii.

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 14:25:25 ---Link do KB pokazywał chyba 2 czy 3 bitki i jakieś solo kille. Biorąc pod uwagę, że przez pierwszy tydzień było po kilka-kilkanaście timerow dziennie, a wy przylecieliście 3 razy to podsumowałem to, że Was nie widać.

--- Koniec cytatu ---
Pisales, ze zapewnialismy ze bedziemy bronic jak tygrysy (lol!), a nie zrobilismy zadnej floty. Wkleilem linka do waszego kb, na ktorym widac bylo conajmniej 3 duze bitwy i mase skirmishy, a ty stwierdziles, ze dziekujesz ze potwierdzilem, ze nie zrobilismy do tej pory zadnej floty :)

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 14:25:25 ---Co do orania to pisałem, że latamy małymi flotami (w stosunku do tych wcześniejszych), co nie zmianiało faktu, że nadal były nie do ugryzienia. Po kilku postach nieporozumienie zostało wyjaśnione.

--- Koniec cytatu ---
Pisales dokladnie, ze z powodu braku jakiegokolwiek oporu ze strony covenu oracie Esoterie doslownie w kilka dreadow, a kiedy poprosilem o jakikolwiek killmail wkleiles 20+ matek  ;D Nie bylo to zadne nieporozumienie, i nie zostalo ono potem wyjasnione. Po prostu lubisz sobie pobzdurzyc.

Tylio:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 15:17:48 ---Wiekszosc osob, ktore pisza tutaj na centrali, ma wplyw na to, co c0ven bedzie robil - biora udzial w dyskusjach, maja wplyw na proces podejmowania decyzji i znaja ich przyczyny, nawet jezeli sie z nimi nie zgadzaja.

--- Koniec cytatu ---
W NC. jest tak samo, CEO/dyrek corpa opisuje sytuacje/możliwości, jest wewnątrz corpowa dyskusja o rozwiązaniach, a potem idzie na zebranie dyrków i reprezentuje corpa. Tak jak pisałem, proces jest ten sam.

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 15:17:48 ---Pisales, ze zapewnialismy ze bedziemy bronic jak tygrysy (lol!), a nie zrobilismy zadnej floty. Wkleilem linka do waszego kb, na ktorym widac bylo conajmniej 3 duze bitwy i mase skirmishy, a ty stwierdziles, ze dziekujesz ze potwierdzilem, ze nie zrobilismy do tej pory zadnej floty :)

--- Koniec cytatu ---
Pisałem, że Was nie widać, 3 floty na taką masę timerów to tyle co nic. Skirmishe były (łapanie pojedyńczych pilotów to tu to tam przez obie strony), ale "masą" bym ich ilości nie nazwał. Zgadzamy się co do ilości flot. Po prostu dla mnie to malo, a dla Ciebie dużo ;)

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 15:17:48 ---Pisales dokladnie, ze z powodu braku jakiegokolwiek oporu ze strony covenu oracie Esoterie doslownie w kilka dreadow, a kiedy poprosilem o jakikolwiek killmail wkleiles 20+ matek  ;D Nie bylo to zadne nieporozumienie, i nie zostalo ono potem wyjasnione. Po prostu lubisz sobie pobzdurzyc.

--- Koniec cytatu ---
Nie bzdurz. Napisałem:

--- Cytat: Tylio w Maj 02, 2014, 17:17:06 ---Z czasem się okazało, że nie będziecie nam utrudniać zdobywania systemów, więc teraz latamy flotami zebranymi w 10 minut. Kilka razy dziennie idzie ping, kilka dredów się zbierze i orają ;)

--- Koniec cytatu ---
Po pół godzinie (3 postach) było sprostowanie:

--- Cytat: Tylio w Maj 02, 2014, 17:49:08 ---Proszę, flota zebrana na szybko - KM pierwszy z brzegu http://hq.c0ven.pl/kb/?a=kill_detail&kll_id=258085. Rzeczywiście, to zazwyczaj dredy i supery, a nie same dredy. Każdy bierze co ma, bo to nie jest wcześniej zapowiedziany OP. Nie ma czasu wybrzydzać na typ capsla ;)

--- Koniec cytatu ---

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemu ze sprostowaniem swojej wersji lub ze zmianą opinii po przedstawieniu mi sensownych argumentów. Ty w tej chwili piszesz dokładnie to co ja, ale nadal twierdzisz, że się ze mną nie zgadzasz. Będziesz to bez sensu powtarzał od czasu do czasu wspominając tytany i wyśmiewając argumenty, których nie masz jak odeprzeć. Poznałem Twoją opinię, dziękuję za przedstawienie Twojego punktu widzenia. Niestety mam wrażenie, że już nic sensownego nie napiszemy, więc do czasu jakichś nowych newsów wartych komentarza proponuję nie ciągnąć tej dyskusji.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 15:41:34 ---W NC. jest tak samo, CEO/dyrek corpa opisuje sytuacje/możliwości, jest wewnątrz corpowa dyskusja o rozwiązaniach, a potem idzie na zebranie dyrków i reprezentuje corpa. Tak jak pisałem, proces jest ten sam.

--- Koniec cytatu ---
No chyba jednak nie do konca, ale ok...

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 15:41:34 ---Pisałem, że Was nie widać, 3 floty na taką masę timerów to tyle co nic. Skirmishe były (łapanie pojedyńczych pilotów to tu to tam przez obie strony), ale "masą" bym ich ilości nie nazwał. Zgadzamy się co do ilości flot. Po prostu dla mnie to malo, a dla Ciebie dużo ;)

--- Koniec cytatu ---
W pierwszym poscie w tym temacie napisalem dokladnie, ze odrzucilismy uklad z N3, budujemy barykady, postaramy sie dac kilka fajnych bitek a potem wyladujemy w NPC Stain. Moze i dali bysmy z siebie wiecej, gdyby byl chociaz cien szansy na obrone, ale oczywiste bylo, ze po pierwszym naszym sukcesie sprowadzilibyscie oprocz INKow dodatkowo NULLI i DARK, a jak nie daj boze wrzucilibysmy supery to i PL, wiec wszystkiego sie odechciewalo. Ty probowales to przeinaczyc i przedstawic w taki sposob, jakby c0ven zapowiadal szumnie wielka obrone, a nie wystawil ani jednej floty. Dla mnie te kilka flot to dokladnie kilka flot, a dla ciebie nic ;)

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 15:41:34 ---Po pół godzinie (3 postach) było sprostowanie

--- Koniec cytatu ---
Nie bylo by zadnego sprostowania, gdybym nie poprosil o przyklad. Po prostu starales sie tak przeinaczyc fakty, zeby przedstawic nas w negatywnym swietle, ale nie wyszlo.

--- Cytat: Tylio w Maj 23, 2014, 15:41:34 ---Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemu ze sprostowaniem swojej wersji lub ze zmianą opinii po przedstawieniu mi sensownych argumentów. Ty w tej chwili piszesz dokładnie to co ja, ale nadal twierdzisz, że się ze mną nie zgadzasz. Będziesz to bez sensu powtarzał od czasu do czasu wspominając tytany i wyśmiewając argumenty, których nie masz jak odeprzeć. Poznałem Twoją opinię, dziękuję za przedstawienie Twojego punktu widzenia. Niestety mam wrażenie, że już nic sensownego nie napiszemy, więc do czasu jakichś nowych newsów wartych komentarza proponuję nie ciągnąć tej dyskusji.

--- Koniec cytatu ---
Nie zauwazylem, zebym mial problem z odparciem jakiegokolwiek Twojego argumentu. To, ze powtarzasz to w co drugim poscie nie sprawi nagle, ze magicznie stanie sie to prawda. Jezeli przyjda ci do glowy jakies sensowne argumenty, zapraszam do dyskusji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej