Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN vs. NCDOT/PL oraz Goonswarm
azell:
hm... postaram się nikogo nie urazić
Piszecie szeroko o tym jak bardzo złe jest postępowanie n3. Jak to niszczy content w grze. Jakie to bezsensowne że jedyną odpowiedzią na wszytko są capitale. Jakie to głupie niszczyć coś dla kilku moonów i rentierów.
Zrozumiałbym was i uznał w całości wasze racje gdybyście byli częścią provi blocku. Problem polega na tym że sami wzięliście ślub z największą koalicją w tej grze. Z blooberami którymi tak gardzicie, byliście z nimi rąsia w rąsie aż do śmierci n3. Jakoś wtedy nikt nie pisał o niszczeniu gry ani o wielkim blobie. Nikomu nie przeszkadzało zabieranie systemów czy tworzenie rentierskich imperiów. Ba wszyscy byli szczęśliwi że N3 umiera. Ja rozumiem że pobyt w stain zmienia optykę na pewne sprawy.
Tu właśnie wyłazi z was ta mentalność kalego o której pisałem kawałek wcześniej.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: azell w Maj 23, 2014, 09:43:29 ---hm... postaram się nikogo nie urazić
Piszecie szeroko o tym jak bardzo złe jest postępowanie n3. Jak to niszczy content w grze. Jakie to bezsensowne że jedyną odpowiedzią na wszytko są capitale. Jakie to głupie niszczyć coś dla kilku moonów i rentierów.
Zrozumiałbym was i uznał w całości wasze racje gdybyście byli częścią provi blocku. Problem polega na tym że sami wzięliście ślub z największą koalicją w tej grze. Z blooberami którymi tak gardzicie, byliście z nimi rąsia w rąsie aż do śmierci n3. Jakoś wtedy nikt nie pisał o niszczeniu gry ani o wielkim blobie. Nikomu nie przeszkadzało zabieranie systemów czy tworzenie rentierskich imperiów. Ba wszyscy byli szczęśliwi że N3 umiera. Ja rozumiem że pobyt w stain zmienia optykę na pewne sprawy.
Tu właśnie wyłazi z was ta mentalność kalego o której pisałem kawałek wcześniej.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiste jest dla ciebie, ze tymczasowo plusujac CFC "wzielismy z nimi slub, zeby zbudowac wielkie rentierskie imperium", ale nam sie nie udalo :) Nieistotne jest, ze do Goonsow mamy dokladnie taki sam stosunek jak do N3, nieistotne jest ze byla to decyzja dowodztwa podjeta z powodow strategicznych z obrzydzeniem i wbrew opinii wiekszosci graczy, a jeden korp nawet odszedl od nas przez to do Triumviratu. Niewazne, ze celem bylo tylko i wylacznie dokopanie PL jako czesci N3, a gdy plus przestal miec sens to ich odrazu zresetowalismy - to wszystko jest niewazne, bo wygodniej jest ci myslec o nas jako o czesci CFC, ktora chodzi z nimi raczka w raczke. Wy nawet nie rozumiecie, dlaczego odrzucilismy uklad z N3, dla was jedyna mieszczaca sie w glowie odpowiedz jest taka, ze warunki byly dla nas zbyt ciezkie. To jest dokladnie to, o czym pisalem wczesniej - przykladasz swoja miarke do innych, mimo ze nie masz raczej szans zrozumiec naszej mentalnosci, i z tego wychodza wlasnie takie smiesznostki. Ale i tak cie nie przekonam, masz swoje wlasne zdanie, tak jak np. wtedy, gdy to ze coven sam sobie postawil cynochain bylo dla ciebie dowodem na to, ze nie zostalismy "zaproszeni" do B-R (lol). Tego sie raczej nie przeskoczy, takie osoby jak Ty czy Tylio zawsze beda myslaly, ze c0ven nie blobuje superami bo ich nie ma, chcialby byc czescia CFC/N3 ale nie moze, chcialby latac w blobie i miec wielkie imperium rentierskie ale nie ma takiej mozliwosci, a glownym powodem dla ktorego gracze trafiaja do polskiego sojuszu jest to, ze nie mowia po angielsku ;D
Tylio:
--- Cytat: Skeer w Maj 22, 2014, 23:04:47 ---Nie miałbym nic przeciwko, żeby C0ven mający Esoterię przegrał np z NC. mającym Impass. Ale C0ven przegrał z blokiem rozciągającym się od granicy Catch/Querious do krańców dronkowa. I to jest coś, co psuje content tworzony przez graczy - coraz większa monopolizacja terenów gry.
--- Koniec cytatu ---
C0ven przegrał, bo jedna wielka koalicja przegrała z drugą. Wojna mogła potoczyć się w drugą stronę. Wasza koalicja w szczycie też zajmowała wiele regionów.) Monopolizacja terenów gry to problem, który co jakiś czas sam się naprawia ;) Nic nie jest wieczne.
--- Cytat: Skeer w Maj 22, 2014, 23:04:47 ---I teraz ja się pytam - czy warto było dla kilkudziesięciu moonów, moongoo i leniwych rentierów wykorzeniać całkiem sporą grupę graczy, która jest przynajmniej na poziomie NC. jeśli chodzi o pvp (nie, nie przekonasz mnie, że rzucanie flot carrierów na zwykłe floty świadczy o większych umiejętnościach NC.)?
--- Koniec cytatu ---
Warto było. Przecież korzenie c0venu to Stain, nikogo nie wykorzeniliśmy, c0ven się przez to nie rozpadnie. C0ven dalej lata na roamy i dalej możemy się nawzajem strzelać mając jednocześnie więcej ISKów. Tak jak pisałem wcześniej - nic nie jest wieczne, trzeba korzystać póki można.
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 10:37:47 ---Tego sie raczej nie przeskoczy, takie osoby jak Ty czy Tylio zawsze beda myslaly, ze c0ven nie blobuje superami bo ich nie ma, chcialby byc czescia CFC/N3 ale nie moze, chcialby latac w blobie i miec wielkie imperium rentierskie ale nie ma takiej mozliwosci, a glownym powodem dla ktorego gracze trafiaja do polskiego sojuszu jest to, ze nie mowia po angielsku ;D
--- Koniec cytatu ---
Niestety w żadnym punkcie nie trafileś. ;( Mentalność c0venu jest mi dobrze znana. Poznałem ją tak dobrze, że aż odszedłem z c0venu :) Rozumiem, że Wasz styl gry się Wam podoba, grajcie jak chcecie. Śmieszne jest natomiast to, że krytykujecie styl gry innych ludzi. Jak dla mnie jakakolwiek forma spędzania czasu w EVE jest dobra, bo zatrzymuje ludzi w grze.
azell:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 23, 2014, 10:37:47 ---Oczywiste jest dla ciebie, ze tymczasowo plusujac CFC "wzielismy z nimi slub, zeby zbudowac wielkie rentierskie imperium", ale nam sie nie udalo :) Nieistotne jest, ze do Goonsow mamy dokladnie taki sam stosunek jak do N3, nieistotne jest ze byla to decyzja dowodztwa podjeta z powodow strategicznych z obrzydzeniem i wbrew opinii wiekszosci graczy, a jeden korp nawet odszedl od nas przez to do Triumviratu. Niewazne, ze celem bylo tylko i wylacznie dokopanie PL jako czesci N3, a gdy plus przestal miec sens to ich odrazu zresetowalismy - to wszystko jest niewazne, bo wygodniej jest ci myslec o nas jako o czesci CFC, ktora chodzi z nimi raczka w raczke. Wy nawet nie rozumiecie, dlaczego odrzucilismy uklad z N3, dla was jedyna mieszczaca sie w glowie odpowiedz jest taka, ze warunki byly dla nas zbyt ciezkie. To jest dokladnie to, o czym pisalem wczesniej - przykladasz swoja miarke do innych, mimo ze nie masz raczej szans zrozumiec naszej mentalnosci, i z tego wychodza wlasnie takie smiesznostki. Ale i tak cie nie przekonam, masz swoje wlasne zdanie, tak jak np. wtedy, gdy to ze coven sam sobie postawil cynochain bylo dla ciebie dowodem na to, ze nie zostalismy "zaproszeni" do B-R (lol). Tego sie raczej nie przeskoczy, takie osoby jak Ty czy Tylio zawsze beda myslaly, ze c0ven nie blobuje superami bo ich nie ma, chcialby byc czescia CFC/N3 ale nie moze, chcialby latac w blobie i miec wielkie imperium rentierskie ale nie ma takiej mozliwosci, a glownym powodem dla ktorego gracze trafiaja do polskiego sojuszu jest to, ze nie mowia po angielsku ;D
--- Koniec cytatu ---
widzisz różnica w naszych postach jest taka że ja olałem trolling tym razem ty nie możesz się powstrzymać. Postaram się merytorycznie odnieść pomijając trolling.
Nie da się być trochę w ciąży. Albo plusujesz się z CFC i tworzycie wspólny front, razem latacie, razem odnosicie zwycięstwa i razem przegrywacie albo nie. Przyczyny dla których to zrobiliście nie mają znaczenia. Blob to blob i albo jest on zły per se albo jak w twoim przypadku tylko ten blob którego nie jesteśmy częścią jest zły. Ktoś tą decyzję podjął i chcęc nie chcąc stałeś się częścią bloba którym tak gardzisz.
Imensa, omist, tenerifis, scalding pass rozumiem że te regiony przejęliście po to żeby oddać innym sojuszom i stworzyć równy i sprawiedliwy świat.
EVE jest teraz dwubiegunowa przynajmniej jeżeli chodzi o sov war. Wybierasz stronę i ponosisz tego konsekwencje. Jeżeli uważasz że po przegranej wojnie należy zachować przeciwnika celem good fights to trochę to niepoważne. Raz że będzie gryzł dostarczając przy tym rozrywki obu stronom ale jak tylko nadarzy się okazja zacznie kopać i to mocno w najmniej dla ciebie korzystnym momencie.
Oczywiście że zresetowaliście CFC jak tylko zostawiło was samym sobie i wróciło do siebie a nie dlatego że nagle uznaliście że blob jest zły. Plus do kogoś kto mieszka po drugiej stronie universum nie ma wielkiego sensu.
Widzisz tego nie potrafię zrozumieć. W zależności od standingu stosujesz inne standardy
sneer:
Są ludzie mający fun z solo i small pvp, są ludzie którzy fun mają z małego 20-50 os gangu inni lubią wciskać f1 i oglądać rozmach wielkich bitew mając frajdę że są częscią czegoś wielkiego
a jeszcze wyżej są ci co już pewnie rzadko latają a jeszcze rzadziej do kogokolwiek strzelają ,ale lubią przestawiać pionki na mapie. Dla tych ostatnich tereny posiadane wczesniej przez C0ven to tylko i wylacznie suma zasobów jakie można podpiąć do swojego imperium . Aż tyle i tylko tyle i można ten wątek ciągnąć jeszcze i pół roku dlatego ,że między poszczególnymi etapami tej drabinki zrozumienie jest co najwyżej słabe i koniec końców bez znaczenia bo każda z tych grup chciałaby innego eve w sensie realiów a świat eve jakie jest to już każdy widzi.
Konflikty scentralizowały się praktycznie do granicy absurdu. Osobiście wolałbym coś dokładnie odwrotnego ale wątpię abym to zobaczył bo takiej rewolucji w zasadach CCP na pewno nie przeprowadzi jako zbyt ryzykownej dla biznesu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej