Śmietnisko > Off Topic
SPACE - kosmos, future, astronomia i pochodne....
Qlko1:
--- Cytat: [BAS-3] Szczutek w Listopad 05, 2015, 04:23:45 ---Wasza rzeczywistosc kreuja ludzie, ktorzy nie zrobili uczciwego zdjecia ziemi... a wciskaja wam zdjecia jakichs planet oddalonych x km.
Niedlugo zaczna wam wklejac zdjecia z eve, a wy bedziecie je lykac.
--- Koniec cytatu ---
Twoją rzeczywistość kreują spiskowcy w piwnicach. Ludzie bez wiedzy, studiów, doświadczenia. Jeśli odrzucasz usystematyzowaną, gromadzoną latami wiedzę, a przyklaskujesz oszołomom-spiskowcom, to bądź konsekwentny, jak zachorujesz, idź do wróżki zamiast do lekarza. Może coś dobrego z tego wyjdzie.
--- Cytat: sztosz w Listopad 05, 2015, 08:10:37 ---@szczurek: a odpowiesz mi jak wytłumaczyć grawitację i efekt coriolisa skoro ziemia nie jest "kulą"? Albo co się dzieje z wodą z oceanów/mórz na krańcach tego płaskiego świata? I jak to jest że możesz wsiąść w samolot i lecąc prosto po około 40 000 KM wrócić w to samo miejsce? Teleporty na krańcach czy co? :)
--- Koniec cytatu ---
Bo żyjemy w matrixie :D
Zgudi:
Jest tak ogromna ilość materiałów i obserwacji potwierdzających tak proste fakty jak kulistość planet i tak niewielka ilość materiałów filozoficznych rozważań temu zaprzeczających że trzeba być co najmniej dziwnym, by temu zawierzyć. Nie wiem czy dobrze rozumiem, co właściwie Szczutek próbuje udowodnić, ale jeśli chce powiedzieć, że ziemia jest płaska to musiałby zaprzeczyć niemal wszystkim prawom fizyki jakie dziś znamy.
Z racji, że nie chce mi się oglądać tych 1.5 godzinnyh filmów, czy ktoś mógłby krótko w logicznym porządku opisać co Szczutek chce nam powiedzieć? Chce udowodnić płaskość ziemi, czy raczej to, że wszyscy żyjemy w tzw. Truman Show???
[BU FU] Karas:
czy to ma znaczenie?
probujac ustosunkowac sie do czyichs argumentow, gwalcisz podstawowe zalozenia centralowej "dyskusji". osobiscie wydaje mi sie, ze koles robi to rozmyslnie. nie ma innego logicznego wytlumaczenia
Zgudi:
Doczytałem, że Polsce funkcjonuje Towarzystwo Płaskiej Ziemi i ma 3000 członków. Są oni przekonani że cała współczesna wiedza jaką zna ludzkość jest pieczołowicie przygotowaną mistyfikacją przez rządy i wszelakie instytucje aby ogłupić ludzkość fałszywym wyobrażeniem świata. Tacy ludzie z góry zakładają, że nic co czytają lub słyszą nie jest prawdą. Z jednej strony ociera się to o zdrowy sceptycyzm, z drugiej o chore sekciarstwo. Może Szczutek jest ich członkiem? :)
Xeovar:
--- Cytat: [BAS-3] Szczutek w Listopad 05, 2015, 04:23:45 ---wierzcie sobie w co chcecie...
--- Koniec cytatu ---
Właśnie, same to you :)
--- Cytuj ---I do goscia co widzial kurwature z samolotu.... nastepnym razem wyjrzyj przez dolna czesc okna.... nagle okaze ci sie, ze ziemia wygieta jest w gore...
--- Koniec cytatu ---
Ja wiem co widziałem, a ty byłeś kiedyś w samolocie? Najlepiej lecącym? Najlepiej na trasie transatlantyckiej?
Swoją drogą w dzisiejszych czasach to mega łatwo udowodnić - rakieta+kamera a może nawet dobry dron da radę, lecisz pionowo do góry i wszystko jasne...
Swoją drogą o tak podstawową wiedzę fizyczną jeszcze się w internecie nie kłóciłem. Ciekawe kiedy zaczną się pojawiać ludzie twierdzący że nie potrzeba powietrza do oddychania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej