Śmietnisko > Off Topic

SPACE - kosmos, future, astronomia i pochodne....

<< < (65/87) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Xeovar w Listopad 05, 2015, 11:30:44 ---Swoją drogą w dzisiejszych czasach to mega łatwo udowodnić - rakieta+kamera a może nawet dobry dron da radę, lecisz pionowo do góry i wszystko jasne...
--- Koniec cytatu ---
A o jeśli żyjemy w "przenicowanym świecie"? chcesz spuścić tę rakietę komuś na głowę po przeciwnej stronie sfery?

--- Cytat: Xeovar w Listopad 05, 2015, 11:30:44 ---Swoją drogą o tak podstawową wiedzę fizyczną jeszcze się w internecie nie kłóciłem. Ciekawe kiedy zaczną się pojawiać ludzie twierdzący że nie potrzeba powietrza do oddychania.

--- Koniec cytatu ---
Pewnie że nie trzeba, udowodniono że można oddychać np. wodą... wprawdzie krótko ale można :D

GlassCutter:

--- Cytat: Xeovar w Listopad 05, 2015, 11:30:44 ---Swoją drogą w dzisiejszych czasach to mega łatwo udowodnić - rakieta+kamera a może nawet dobry dron da radę, lecisz pionowo do góry i wszystko jasne...

--- Koniec cytatu ---

Przecież wystarczy nałożyć odpowiedni filtr w photoshopie i cała twoja mistyfikacja z obiektywem kamery obalona! A jak nie wyjdzie to jeszcze raz ten sam filtr! Szach mat :P

FITTIpalti:
http://i.iplsc.com/dlaczego-flaga-onz-przypomina-mape-plaskiej-ziemi-zwolennicy/0003IONSXXUJ52XI-C116-F4.jpg

Tu macie płaska ziemię.
Kiedyś juz o tym pisałem że zastanawiającym faktem jest czemu nie latają samoloty z Australi do np. Chile przez biegun południowy ? przecież było by bliżej hmm, hmm ?

GlassCutter:
Bo latają ze wschodniego wybrzeża. Otwórz sobie mapy google, prawym na dowolny punkt, wybierz "zmierz odległość" i lewym na cel. Google narysuje krzywą łączącą punkty i uwzględni zakrzywienia na mapie. Zobaczysz że nie ma potrzeby wlatywać nad lodowce ;) Poza tym trasy lotów na tak duże odległości obliczane są z uwzględnieniem stałych wiatrów i to też może istotnie wpływać na ostateczny kształt ścieżki. Ale musisz poszukać tego samemu, bo ja nie znaju.

Soulscream:
Coś tam coś tam nagranie z muzułmańskim imamem, który twierdzi, że ziemia jest płaska. Najlepszy ekspert skoro Allah go popiera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej