Śmietnisko > Off Topic

SPACE - kosmos, future, astronomia i pochodne....

<< < (63/87) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: [BAS-3] Szczutek w Listopad 05, 2015, 04:23:45 ---wierzcie sobie w co chcecie...
tutaj chodzi tylko o zdjecie nr 3 z oficjalnej strony nasa:
http://sunearthday.nasa.gov/2008/promotional/
zrodlo swiatla oddalonego o 93mln km od ziemi nie odbije sie punktowo... oswietli cala powierzchnie jednakowo...
I do goscia co widzial kurwature z samolotu.... nastepnym razem wyjrzyj przez dolna czesc okna.... nagle okaze ci sie, ze ziemia wygieta jest w gore...
Wasza rzeczywistosc kreuja ludzie, ktorzy nie zrobili uczciwego zdjecia ziemi... a wciskaja wam zdjecia jakichs planet oddalonych x km.
Niedlugo zaczna wam wklejac zdjecia z eve, a wy bedziecie je lykac.

--- Koniec cytatu ---

A co z pozostałymi dwoma o które mnie pytałeś? Nie było sprawy? Wierzysz jakiemuś kretynowi z internetu, na podstawie jego przypuszczeń i to dla Ciebie wystarczy, ale ignorujesz moje logiczne wyjaśnienia.

"zrodlo swiatla oddalonego o 93mln km od ziemi nie odbije sie punktowo... oswietli cala powierzchnie jednakowo..."

Kpisz sobie? Żeby światło oświetliło całą powierzchnię równomiernie z tego konkretnego punktu, to Ziemia musiałaby być wklęsła! Tylko że jakoś gdy patrzymy w górę nie widzimy drugiej strony Ziemi. Weź ty sobie metalową miskę i popatrz jak się odbija Słońce :D to czy jesteś na orbicie czy przed domem nie ma znaczenia dla tych odległości.

W dalszej części sugerujesz mi że zdjęcie wrzucone wyżej namalowałem w PS, chcesz oryginalne dane takie jak wyszły z kamery? A te planety oddalone o X kilometrów możesz oglądać przez lornetkę, no chyba że niebo to po prostu ściana na której te rzeczy są namalowane przez nasa. Tylko że one się przemieszczają i obracają.

A żeby wybić Ci argument z Księżycem to wkleję to:

FITTIpalti:
Szczurek +1 ;)

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Listopad 05, 2015, 07:07:47 ---chcesz oryginalne dane takie jak wyszły z kamery?

--- Koniec cytatu ---

Przecież te chochliki które rysują obrazki w aparatach są zatrudnione też przez NASA.  >:D

@szczurek: a odpowiesz mi jak wytłumaczyć grawitację i efekt coriolisa skoro ziemia nie jest "kulą"? Albo co się dzieje z wodą z oceanów/mórz na krańcach tego płaskiego świata? I jak to jest że możesz wsiąść w samolot i lecąc prosto po około 40 000 KM wrócić w to samo miejsce? Teleporty na krańcach czy co? :)

Dux:

--- Cytat: [BAS-3] Szczutek w Listopad 05, 2015, 04:23:45 ---Wasza rzeczywistosc kreuja ludzie, ktorzy nie zrobili uczciwego zdjecia ziemi... a wciskaja wam zdjecia jakichs planet oddalonych x km.
Niedlugo zaczna wam wklejac zdjecia z eve, a wy bedziecie je lykac.

--- Koniec cytatu ---

A odpowiedziałeś sobie już na pytanie dlaczego to robią?

VonBeerpuszken:
Są dwie opcje - albo inteligentny troll, albo człowiek idiota.
Z jednym i drugim nie da się dyskutować.
Bo niby o czym?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej