Forum Gry > Inne gry

EVE + Oculus VR = Valkyrie

<< < (4/19) > >>

Maciek:
Klawiatyre czy Joistick mozna bez problemu wyswietlic na ekranie z uwzglednieniem naniesienia jej w odpowiednie miejsce wzgledem fizycznej klawiatury. Zapewne jesli pomysl przejdzie to mozliwe ze producenci peryferiow beda dodawali taka mozliwosc podobnie jak dodaje sie sterowniki. Nie widze tu wiekszego problemu.

--- Cytat: GlassCutter w Luty 07, 2014, 20:42:59 --- myszka (była projektowana przede wszystkim z myślą o graczach),

--- Koniec cytatu ---

cytat dnia hehe

Szubrawiec:

--- Cytat: Maciek w Luty 07, 2014, 21:08:02 ---Klawiatyre czy Joistick mozna bez problemu wyswietlic na ekranie z uwzglednieniem naniesienia jej w odpowiednie miejsce wzgledem fizycznej klawiatury. Nie widze tu wiekszego problemu.

--- Koniec cytatu ---
Ja tu jednak widze problem. Co mi z wyswietlania obrazka klawiatury w Oculusie, skoro nie widze wlasnych rak i klawisza ktory naciskam? Co mi z tego ze wyswietle obrazek w odpowiednim miejscu, wzgledem fizycznej klawiatury, skoro stale ruszam glowa obracajac kamere?

GlassCutter:

--- Cytat: Szubrawiec w Luty 07, 2014, 20:55:10 ---Tym cytatem powinienes wygrac jakas nagrode imienia Engelbarta. ;)

--- Koniec cytatu ---

Czytasz wikipedie, to dobrze :)

Maciek:

--- Cytat: Szubrawiec w Luty 07, 2014, 21:30:00 ---Ja tu jednak widze problem. Co mi z wyswietlania obrazka klawiatury w Oculusie, skoro nie widze wlasnych rak i klawisza ktory naciskam? Co mi z tego ze wyswietle obrazek w odpowiednim miejscu, wzgledem fizycznej klawiatury, skoro stale ruszam glowa obracajac kamere?

--- Koniec cytatu ---

Rzeczywiscie zbyt mocno uproscilem, potrzebne by byly proste rekawiczki, podobne do tych jakich uzywa sie przy pracy z blue-boxem. Choc mysle ze za pomoca samej kamery tez mozna to zrobic, przeciez wszelkie kinecty itp. urzadzenia wlasnie tym sie zajmuja.

Dormio:

--- Cytat: Szubrawiec w Luty 07, 2014, 16:42:50 ---Ktore moje stwierdzenie jest nieprawdziwe? Chyba sie pogubiles...

--- Koniec cytatu ---

Aby na pewno ja się pogubiłem ?

--- Cytat: Dormio w Luty 07, 2014, 16:07:59 ---Było i dlatego wcześniejsze Twoje stwierdzenie nie jest prawdziwe.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Szubrawiec w Luty 07, 2014, 16:42:50 ---Tu nie chodzi o ilosc dostepnych wymiarow w grze ale o rozbudowane sterowanie, przekraczajace mozliwosci standardowego pada, ktorego uklad i funkcje klawiszy zapamieta kazdy niedzielny gracz.

--- Koniec cytatu ---
A co ma moja wypowiedź względem dostępności wymiarów w grze ? EVE teoretycznie ma 3 wymiary, klawiatura i myszka wystarczają do poruszania się, a nawet do obracania kamery (niewyobrażalne, że nic ponadto nie jest potrzebne !). Tu nie jest kwestia pamięci, lub jej braku, a wygody.

--- Cytat: Szubrawiec w Luty 07, 2014, 16:42:50 ---Nie powiedzialem ze to beznadziejny gadzet, po prostu nie sprawdzi sie w wiekszosci gier i trafi na konsole. Reszty twojej wypowiedzi nawet nie wypada komentowac.

--- Koniec cytatu ---
No to nie komentuj, szkoda Twojego czasu... ale... czekaj...

--- Cytat: Dormio w Luty 07, 2014, 16:07:59 ---(...) proponuję byś przestał komentować to co Ciebie nie interesuje (...)

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej