Eve Online > Wsparcie techniczne
Win 8.1 i nie działająca Evka
Xarthias:
--- Cytat: Proxima w Grudzień 31, 2013, 12:17:50 ---To ja powiem, co ja słyszałam. Problem z Win8 jest taki, że nie wszystko można zrobić. Pewne funkcje są po prostu niedostępne. I jak teraz, mogę ręcznie ustawić pewne rzeczy tak ponoć w win8 nie da się. Tak samo jak z pewnymi programami czy oprogramowaniem.
--- Koniec cytatu ---
Jakieś konkrety? Bo przez ponad rok korzystania nie zauważyłem nic takiego. I nie, żebym na siłę bronił windozy, po prostu ciekaw jestem...
--- Cytat: Proxima w Grudzień 31, 2013, 12:17:50 ---Sterowniki nie podpisane cyfrowo itp...
--- Koniec cytatu ---
No, tu jest drobny kłopocik, bo rzeczywiście, tak na wprost, sterowników cyfrowo nie podpisanych nie da się zainstalować (naciąłem się przy okazji instalowania sterówników adb). Ale... Wystarczy wejść w zaawansowane uruchamianie, restartnąć i wyłączyć w tej sesji wymuszanie cyfrowego podpisu i voila, działa :)
--- Cytat: Proxima w Grudzień 31, 2013, 12:17:50 ---Zmusza do korzystania i posiadania kont w usługach Xbox i Windows Live.
--- Koniec cytatu ---
To jest zwykły mit. Logowanie się do kompa tymże kontem daje nam taki bonus, że mamy w chmurze wszystkie nasze ustawienia systemowe, tapetkę, appki ze sklepu, takie tam duperele, i przy reinstalu czy nowego kompa, możemy to sobie jednym kliknięciem przywrócić.
Jednakże, jak pokazuje przykład kompa mojej żony, która nawet nie słyszała o WL, wszystko ładnie działa bez posiadania takowego konta, możemy instalować aplikacje ze sklepu (czego nie da się zrobić na androidzie na ten przykład) itp itd.
Pomijam już fakt, że konto XBox i Windows Live to zdaje się jedno i to samo... Czy może się mylę? W ogóle teraz MS chyba zintegrował wszystkie te swoje usługi, z hotmailem włącznie, w jedno, tak jak google. Czyli jak masz maila na hotmailu to możesz go wykorzystać jako login do xboxa, WL, office 365 czy windozy 8...
--- Cytat: ManganMan w Grudzień 31, 2013, 11:46:54 ---Wiesz... Jak sam widziałeś, Doom na pewno pogoniłby na przymusowy "urlop" za głoszenie czegoś takiego :P
--- Koniec cytatu ---
Bo Doom to jest konserwatysta i najchętniej w ogóle nie korzystałby z windowsa, tylko został przy MS-DOSie :P
--- Cytat: Mona X w Grudzień 31, 2013, 14:21:10 ---Widziałem 8 dwa razy w sklepie.
Wszedłem do jakiś apek i mie potrafiłem wyjść.
Fail/
--- Koniec cytatu ---
Kury szczać prowadzać, a nie... ;D >:D
Znaczy, potwierdza się to co napisałem poprzednio: :P
--- Cytat: Xarthias w Grudzień 30, 2013, 21:02:02 ---Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny :)
--- Koniec cytatu ---
ManganMan:
--- Cytat: Xarthias w Styczeń 01, 2014, 19:29:08 ---Bo Doom to jest konserwatysta i najchętniej w ogóle nie korzystałby z windowsa, tylko został przy MS-DOSie :P
--- Koniec cytatu ---
--Serious Offtop ON--
Cos gdzies slyszalem ze krazy wersja 7.0, licencja GPL ???
http://www.computerhope.com/forum/index.php?topic=129598.0
Ale w kazdym razie FreeDOS jest imo the best duchowym nastepca MSDOSA i wsio ;D
PS: Klawa mi sie zrabala bo siedze na LiveCD Zorin OS 7 :-\
--Serious Offtop OFF--
sztosz:
--- Cytat: Xarthias w Styczeń 01, 2014, 19:29:08 ---No, tu jest drobny kłopocik, bo rzeczywiście, tak na wprost, sterowników cyfrowo nie podpisanych nie da się zainstalować (naciąłem się przy okazji instalowania sterówników adb). Ale... Wystarczy wejść w zaawansowane uruchamianie, restartnąć i wyłączyć w tej sesji wymuszanie cyfrowego podpisu i voila, działa :)
--- Koniec cytatu ---
Tak samo było w 7'emce x64 i chyba nawet w Viście x64. W x86 tak nie było.
Anyway, smutne jest to, że wiele osób pisze o tym jaki to fail te kafelki a nie mają pojęcia o tym jak rewelacyjnie zmienia się to co pod maską. Jeszcze inna inszość to, że jak ktoś nie chce to nie musi używać kafelków. To tak jakby się złościć na Ubuntu że używa Gnome'a :)
Goomich:
--- Cytat: Xarthias w Styczeń 01, 2014, 19:29:08 ---Kury szczać prowadzać, a nie... ;D >:D
--- Koniec cytatu ---
Nawet do kur bym 8 nie dopuścił. :P
Doom:
Powiedzcie mi w takim razie dlaczego spotykając się w mojej robocie z różnej maści przygłupami, najtrudniejszse rozmowy mam zawsze z małpami które mają na pokładzie win 8? Na wcześniejszych mówię co ma kliknąć i wsio w 8 jakieś zasrane wyskakujące paski które juak zjeb źle kursor przesunie to się nie pojawiają, a nie mogę każdej rozmowy zaczynać od kompletnego przemeblowania idiocie os bo raz że to nie efektywne jest, dwa rozmowa robi się kilkanascie razy trudniejsza bo najpierw muszę tłumaczyć kilkanaście innych rzeczy, do tego sterowniki wifi do tego gówna to jakieś AIDS jest. Że z moldemami tepsy nie wszystko chce się łączyć jeszcze zrozumiem, ale obecnie jak klient mimo poprawnego skonfigurowania modemu i os nie może się połączyć bo coś tam to w 3 na 4 lub pięć przypadków jest to win 8 właśnie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej