Eve Online > Wsparcie techniczne
Win 8.1 i nie działająca Evka
Xarthias:
--- Cytat: Doom w Styczeń 02, 2014, 22:17:18 ---Powiedzcie mi w takim razie dlaczego spotykając się w mojej robocie z różnej maści przygłupami, najtrudniejszse rozmowy mam zawsze z małpami które mają na pokładzie win 8? Na wcześniejszych mówię co ma kliknąć i wsio w 8 jakieś zasrane wyskakujące paski które juak zjeb źle kursor przesunie to się nie pojawiają, a nie mogę każdej rozmowy zaczynać od kompletnego przemeblowania idiocie os bo raz że to nie efektywne jest,
--- Koniec cytatu ---
Hint - szybki dostęp do panelu sterowania i wszelkich ustawień masz pod prawym klawiszem myszy w lewym dolnym rogu ekranu. :P
Z wierszem poleceń włącznie, a to powinno rozwiązywać każdy problem ;)
--- Cytuj ---dwa rozmowa robi się kilkanascie razy trudniejsza bo najpierw muszę tłumaczyć kilkanaście innych rzeczy, do tego sterowniki wifi do tego gówna to jakieś AIDS jest. Że z moldemami tepsy nie wszystko chce się łączyć jeszcze zrozumiem, ale obecnie jak klient mimo poprawnego skonfigurowania modemu i os nie może się połączyć bo coś tam to w 3 na 4 lub pięć przypadków jest to win 8 właśnie
--- Koniec cytatu ---
W 9 przypadkach na 10 wina nie leży po stronie systemu, a tepsy :P i zjebanego oprogramowania liveboxów, pisanego chyba pod win 95 :P
I nie próbuj mi wmawiać, że jest inaczej, za długo w tej firmie siedziałem i ze zbyt wieloma wkurzonymi technikami miałem kontakt :)
A to, że system z 2012 nie jest kompatybilny ze sterownikami napisanymi 6+ lat wcześniej, to raczej nie jest wina systemu :)
Doom:
--- Cytuj ---Hint - szybki dostęp do panelu sterowania i wszelkich ustawień masz pod prawym klawiszem myszy w lewym dolnym rogu ekranu.
Z wierszem poleceń włącznie, a to powinno rozwiązywać każdy problem
--- Koniec cytatu ---
Próbowałeś kiedyś wytłumaczyć techno troglodycie, który w dodatku po angielsku czyta / mówi / rozumie gorzej niż przeciętny mieszkaniec pustynni gobi co chcesz aby Ci przeczytał po wpisaniu komendy?
pozatym z tymi kliknięciami w lewy dolny róg też potrafi być cyrk i kretyn potrafi mi pięć minut spalić tylko na tej czynności
--- Cytuj ---W 9 przypadkach na 10 wina nie leży po stronie systemu, a tepsy i zjebanego oprogramowania liveboxów, pisanego chyba pod win 95
I nie próbuj mi wmawiać, że jest inaczej, za długo w tej firmie siedziałem i ze zbyt wieloma wkurzonymi technikami miałem kontakt
A to, że system z 2012 nie jest kompatybilny ze sterownikami napisanymi 6+ lat wcześniej, to raczej nie jest wina systemu
--- Koniec cytatu ---
primo LB 1.1 zdumiewająco bezproblemowe są z win 8 gorzej z lb 2 zwłaszcza od upgrade softu który min miał je optymalizować pod win8 :P
secundo z tepsowych największe problemy robią sagem 2704 których interfejs odświeża się co 3s w natywnej przeglądarce
tertio równie czesto co z modemem od tp dzwonią mały z jakimiś tp-linkami, pentagramami, linksysami itp i jest to samo
nie miałem jeszcze na linie kogoś tak archaicznego kto podłaczałby modem wymagający sterowników do czegoś co ma win 8
ManganMan:
Mówicie o tym ścierwie LiveBoxie? Miałem (niestety :P) przyjemność obcować się z tym (failowskim) sprzętem u znajomej rodziny, lecz rezultaty... Sami wiecie :P, więc dlatego jak tylko znalazłem u nich starego poczciwego sagema (sam modem ADSL) i wyjaśniłem co i jak to było już git :)
https://groups.google.com/forum/#!topic/alt.pl.neostrada/d5Ha-lHYr0w -> jak by ktoś szukał alternatywy (nie czytać paru pierwszych odp)
Doom:
Mangan zlituj się. Naprawdę sądzisz że na infolinię wsparcia technicznego dzwonią po pomoc ludzi którzy wiedzą co kupili? Tacy stanowią promil tych co dzwonią i zazwyczaj dzwonią z konkretnym problemem który rozwiązuje się w czasie poniżej dwóch minut, albo mają jakąś betonową (np pingi w jakimś lol czy innym gównie ma niby za wysoki, okazuje się po tacercie że pierdoli się jakieś gówno już poza polską a ten dalej że to wina tp...) sprawę która i tak kończy się spuszczeniem go po brzytwie albo przełączeniem na reklamacje
Natomiast większość tych modemów co tam padły są dość wysoko na mojej liście modemów przy których szympansowi po drugiej stronie pokazuję palec bo nie mam zamiaru tracić godziny czasu na idiotę który nie potrafi się poruszać w menu modemu mimo że prowadzę za rękę po tym jak musiałem 5 minut szukać instrukcji bo w części przypadków producent jej (już lub wcale) nie udostępnia, wyjątek robię tylko wtedy jeśli jest jakaś ogarnięta osopba po drugiej stronie której problem polega na tym że nie ma parametrów do podania na modemie.
Kolejny motyw - konfiguracja z płyty - co to kurwa ma być konfigurowałem kilka modemów znajomym (różni isp) i w pracy, pomijając modemy usb i podobne prehistoryki mam zarejestrowany jeden przypadek poprawnej konfiguracji z płyty, znajomi informatycy to samo, pierwsze co to wyrzucają płytę i odpalają menu modemu z przeglądarki
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Styczeń 03, 2014, 12:07:28 ---Mangan zlituj się. Naprawdę sądzisz że na infolinię wsparcia technicznego dzwonią po pomoc ludzi którzy wiedzą co kupili? Tacy stanowią promil tych co dzwonią i zazwyczaj dzwonią z konkretnym problemem który rozwiązuje się w czasie poniżej dwóch minut, albo mają jakąś betonową (...) sprawę która i tak kończy się spuszczeniem go po brzytwie albo przełączeniem na reklamacje
--- Koniec cytatu ---
No to właśnie dlatego pisałem by nie czytać paru pierwszych odp., bo dotyczy właśnie tego o czym mówisz.
--- Cytat: Doom w Styczeń 03, 2014, 12:07:28 ---(np pingi w jakimś lol czy innym gównie ma niby za wysoki, okazuje się po tacercie że pierdoli się jakieś gówno już poza polską a ten dalej że to wina tp...)
--- Koniec cytatu ---
Czy ja wiem... ::)
Przez długi czas miałem pingi rzędu 400-1200ms :o
+ nie miałem komunikacji w Hamachi.
Dopiero dziś (!) naprawiono ten problem, choć nie wiem na jak długo (zaznaczam, że mam neta od lokalnego ISP zależnego od TepSy), wiem tylko tyle, że w 100% musi odpowiadać TP, bo skok pingu miałem właśnie na ich serwerze w Szczecinie, a dalej zrywało mi połączenie, jak robiłem traceroute do IP kumpli w Hamachi.
Wcześniej moja rodzina zrezygnowała z Neostrady po roku (częste awarie łącza tel, dzwonili wiele razy ale prawdę mówiąc dostali przysłowiowego faka), zmieniając na obecnego ISP (czyli po prostu zatoczyła błędne koło, ale obecny usługodawca przynajmniej reaguje jak jest problem).
Wątpię by Orange (który ownuje TepSę) zmieniła cokolwiek (aczkolwiek oni już dużo lepiej zareagowali w przypadku awarii łącza u mojego kumpla; sam oficjalnie zaliczam się do tego promila jakby co. Sądził że ma nadal Orange FreeDom, ale okazało się że w międzyczasie zmienili mu na Neostradę [nie wnikam w szczegóły, to jego problem nie mój, ja miałem po prostu naprawić to]).
--- Cytat: Doom w Styczeń 03, 2014, 12:07:28 ---Natomiast większość tych modemów co tam padły są dość wysoko na mojej liście modemów przy których szympansowi po drugiej stronie pokazuję palec bo nie mam zamiaru tracić godziny czasu na idiotę który nie potrafi się poruszać w menu modemu mimo że prowadzę za rękę po tym jak musiałem 5 minut szukać instrukcji bo w części przypadków producent jej (już lub wcale) nie udostępnia, wyjątek robię tylko wtedy jeśli jest jakaś ogarnięta osopba po drugiej stronie której problem polega na tym że nie ma parametrów do podania na modemie.
--- Koniec cytatu ---
Myślisz że tylko ty masz ten problem? Ja dziękuję Bogu, że trafiłem na kompetentną osobę za każdym razem... 8)
--- Cytat: Doom w Styczeń 03, 2014, 12:07:28 ---Kolejny motyw - konfiguracja z płyty - co to kurwa ma być konfigurowałem kilka modemów znajomym (różni isp) i w pracy, pomijając modemy usb i podobne prehistoryki mam zarejestrowany jeden przypadek poprawnej konfiguracji z płyty, znajomi informatycy to samo, pierwsze co to wyrzucają płytę i odpalają menu modemu z przeglądarki
--- Koniec cytatu ---
Bo z płytą jest więcej problemów niż pożytku (sprawa konfiga TP-Linka u mnie i u mojego sąsiada). Pierwsze co robię to biorę pistolet na klej i robię ozdobę ścienną/okienną :P
Wniosek jest prosty jak budowa cepa (parafrazując Rooka): Welcome to Telekomunikacja Polska, here's your Rubik's Cube, go f*** yourself".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej