Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Wojna blobów N3PL vs CFC+Stainwagon
Okropniak:
w poważnych... w blobach znaczy tak?
i sprawdza się świetnie nie przy 10 a do 40 osób potem faktycznie to nie ma znaczenia bo spadasz na alfe (załączony filmik ładnie to pokazał).
Ja odnoszę się do "nowego fitu" i podaję przykłady czegoś odmiennego - a Ty z uporem maniaka czepiasz się jednego konkretnego przykładu i przekładasz to na "poważne" floty... a ja z kolei tylko czekam aż ktoś Tobie z kolei powie że poważne zaczyna się od rzucenia superów... a kolejny temu właśnie że bez tytka na grid bitka się nie liczy :)
Inny - to gdzie coś rzeczywiście było zmienione, dodanie lse to "to samo tylko więcej"...
--- Cytat: Gaunt w Kwiecień 09, 2014, 16:55:54 ---moja edycja:
na temat zmiany fitów, nie udało sie z jednym invulem to próbowaliśmy inaczej ugryźć. Wnioski wyciagniete.
--- Koniec cytatu ---
No ależ ja się nie czepiam - kombinowanie w eve jest przecież na porządku dziennym - po prostu musiałem się przyjrzeć poszczególnym fitom żeby zobaczyć różnice.
Swojego czasu też się ludzie śmiali jak zaczęły latać flotki na armor i każdy używał 2x dampenerów (parę ładnych lat temu to było) - że tak się nie lata, że tego się nie ogarnie... a tu proszę - jak flota była zgrana to dawali radę posortować, odliczyć do "swojego" i zdampić tak że przeciwnicy nie wiedzieli co się właściwie dzieje... - i nie były to floty 10ciu bynajmniej. Da się - tylko wszyscy muszą ogarniać.
[WILD5] Sheridan Philips:
Hmm, ktoś już to chyba przerabiał. Shield tank, zasięg, prędkość. Czekajcie, to nie przypadkiem -A- i ich 100MNgusy? I co ich mogło zabić? A, no tak! Foxcaty.
No niestety, albo zrobicie w tym resy po 95% na termic, i będziecie latać w alignie a nie anchorze, albo skleicie ich na zero w jakimś armorowym fitem i spuścicie sromotny wpierdol tak że ich po kieszeni zaboli, albo słabo widzę kombinowanie z wymianą riga czy modułku. Ale skoro tyle czasu udawało się klepać ich po pyskach, to i teraz jakoś sobie radę dacie :)
azell:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Kwiecień 09, 2014, 08:33:43 ---Poszedl reset wszystkiego, oprocz Razora. Ciekawe, kto wczesniej zaora C0VEN POWERBLOCK - N3 wkurzone codziennymi wtopami carrierow, czy obrazony Mittani ^^
Jestem taki podekscytowany, ze az resubowalem konta.
--- Koniec cytatu ---
nudziłem się w pracy to policzyłem
3 carriery przez 10 dni + 1 methodical więc przy najlepszym liczeniu wychodzi niecały jeden na dwa dni. Jak ktoś ma wiecej czasu to może policzyc za poprzednie. Ty zawsze mam tendencje to opowieści kapitana misia czy tylko specjalnie na uzytek tego programu
SokoleOko:
--- Cytat: Okropniak w Kwiecień 09, 2014, 17:14:51 ---w poważnych... w blobach znaczy tak?
--- Koniec cytatu ---
No jeśli dla kogoś flota 50 osobowa to już blob, to czas się obudzić - mamy 2014 roku i liczby we flotach w Eve trochę się zmieniły.
--- Cytat: Okropniak w Kwiecień 09, 2014, 17:14:51 ---Ja odnoszę się do "nowego fitu" i podaję przykłady czegoś odmiennego - a Ty z uporem maniaka czepiasz się jednego konkretnego przykładu i przekładasz to na "poważne" floty...
--- Koniec cytatu ---
Wyskakujesz z local repką tam, gdzie wiadomo że tank zależy bufora i resów plus logistyki. Kadeci UA już wiedzą, że to nie działa. Co z tego, że taki shield booster zacykluje raz, jak dostajesz na ryj kilka tysięcy DPS i cały Twój bufor jest potrzebny, żeby logistyki zdążyły Cię zalockować.
Jak widzisz, my naprawdę dużo latamy Ishtarami i wiemy co one potrafią. Dorzucenie jednego EM harda było tylko drobną próbą "what if". Jednak TRI różni się od innych aliansów tym, że tu praktycznie każdy ma 75+ mil SP i jest w stanie w ciągu 24h wystawić dowolny ship, jakiego sobie FC zażyczy.
--- Cytat: Sheridan w Kwiecień 09, 2014, 18:18:38 ---No niestety, albo zrobicie w tym resy po 95% na termic, i będziecie latać w alignie a nie anchorze, albo skleicie ich na zero w jakimś armorowym fitem i spuścicie sromotny wpierdol tak że ich po kieszeni zaboli, albo słabo widzę kombinowanie z wymianą riga czy modułku. Ale skoro tyle czasu udawało się klepać ich po pyskach, to i teraz jakoś sobie radę dacie :)
--- Koniec cytatu ---
Owszem, damy sobie radę. Przekażę Twoje uwagi naszym FC, myślę że przyjmą je z pełnym zainteresowaniem :D
Okropniak:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 09, 2014, 19:45:50 ---No jeśli dla kogoś flota 50 osobowa to już blob, to czas się obudzić - mamy 2014 roku i liczby we flotach w Eve trochę się zmieniły.
Wyskakujesz z local repką tam, gdzie wiadomo że tank zależy bufora i resów plus logistyki. Kadeci UA już wiedzą, że to nie działa. Co z tego, że taki shield booster zacykluje raz, jak dostajesz na ryj kilka tysięcy DPS i cały Twój bufor jest potrzebny, żeby logistyki zdążyły Cię zalockować.
Jak widzisz, my naprawdę dużo latamy Ishtarami i wiemy co one potrafią. Dorzucenie jednego EM harda było tylko drobną próbą "what if". Jednak TRI różni się od innych aliansów tym, że tu praktycznie każdy ma 75+ mil SP i jest w stanie w ciągu 24h wystawić dowolny ship, jakiego sobie FC zażyczy.
Owszem, damy sobie radę. Przekażę Twoje uwagi naszym FC, myślę że przyjmą je z pełnym zainteresowaniem :D
--- Koniec cytatu ---
I znowu doczepiasz się do tego co Ci wygodniej krytykować. Chcesz żebym tak samo zaczął się czepiać i trolować zamiast normalnie pogadać? ok - dodajcie jeszcze parę LSE, przecież prędkość macie tą samą, tracking hostom wyrabia, to dołóżcie bufor bo to przecież o to chodziło... chociaż... no nie - nie wyszło... chmmm - to dorzućcie jeszcze armor - nieco mniej speeda ale więcej bufora będzie - o to przecież chodzi tak?
Jakoś wam ten dodatkowy bufor nie pomógł.
Raz jeszcze bo widzę do niektórych raz i drugi nie dociera - ZDZIWIŁEM SIĘ ŻE TA ZMIANA DOTYCZYŁA TYLKO WIĘKSZEGO BUFORA gdy spodziewałem się jakiejś konstruktywnej zmiany - nawet (wspomniany ale zignorowany przez Ciebie bo łatwiej dowalić się do repki przecież) armorowej wersji.
pewnie i to nie dotrze - ale żadna strata jak słyszę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej