Śmietnisko > Flamewar

Odp: Cheaty w EVE?

<< < (5/26) > >>

Isengrim:
Deaell, rozmowa zaczęła się od tego Twojego tekstu:

--- Cytuj ---Bardzo duzo ludzi kupuje nielegalnie plexy za zlotoweczki, a potem na tsie opowiadaja mlodym bzdury jak to oni sie podorabiali. Pro pvperow z tego forum/gry tez zlewaj z tego powodu.
--- Koniec cytatu ---

Zasugerowałeś, że płacenie "złotóweczkami" za plexy jest nielegalne i że ma to jakiś związek z "pro-pvperstwem". A potem dyskusja przeniosła się na pay-2-win. No więc w EvE pay-2-win nie ma najmniejszego związku z pro-pvperstwem, większość osób dotkniętych tym syndromem zarabia w grze na innych kontach. Twoje konkluzje wyciągnięte są z końca pleców i dodatkowo robisz to, o co zdaje się nie lubisz Sokolego - narzucasz wszystkim swój jedynie słuszny punkt widzenia. Otóż pro-pvperem nie jestem, płacę "Euraczkami" za plexy najzupełniej legalnie, i Twoje pierdolenie mnie po prostu wkurza, bo mając okazję pograć raz na 3 dni po 3 godziny w EvE na pewno nie będę ich tracił na strzelanie do krzyżyków, ustawianie sell orderów i innych pierdół. Powiedzmy, że moje PvE to praca w realu.

EDIT: Dzień, w którym zgadzam się z FN. o.O

Goomich:

--- Cytat: Deaell Portt w Grudzień 09, 2013, 16:41:15 ---Moze to ci pomoze
http://massively.joystiq.com/2013/03/10/eve-evolved-do-plex-make-eve-pay-to-win/
Problemem jest jezyk czy pojecie "pay to win" i to co sie za nim kryje. Gdybys nadal nie rozumial to ja tym bardziej ci tego nie wytlumacze.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---While it's technically possible to buy your way into better characters and expensive ships, I don't think that makes it pay-to-win as PLEX don't let you buy anything better than existing players have.Guild Wars 2 uses a similar system that lets players sell microtransaction gems on the trading post for gold, and few people would argue that this makes it a pay-to-win game. Neither game gives paying players an advantage non-paying players can't get or forces you to pay in order to be competitive, and those are the things that make a game pay-to-win.
--- Koniec cytatu ---

I na tym myślę, można by zakończyć, gdyż to jest IMO najlepsza definicja P2W. Jak nie zapłacisz, to nie osiągniesz odpowiedniej mocy i nie wygrasz. Kupowanie skrótów też daje moc, ale nie zapewni przewagi nad nolifem, siedzącym w grze 23/7.

Naicinh:
lol Dilport wrocil...gimby nie znajo  ;)

Soulscream:
Oi Deaell i teraz po staroposku powiemy Ci spierdalaj hej ! ;).

p.s co to są gimby, my dinozaury które przeżyły uderzenie meteorytu nie znają nowego internetowego polskiego slangu.

CATfrcomCheshire:
o, Deaell

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej