Eve Online > Dyskusje ogólne
Kariera handlowca, górnika i producenta.
Proxima Alland:
Ale... Czy ja choć pół zdaniem pisałam o hi-sec? Mój korp działa i ma swoje tereny w null. Nie rozumiem ::)
SokoleOko:
--- Cytat: Proxima w Listopad 26, 2013, 10:30:59 ---Ale... Czy ja choć pół zdaniem pisałam o hi-sec? Mój korp działa i ma swoje tereny w null. Nie rozumiem ::)
--- Koniec cytatu ---
Najwywaźniej :)
Bo pytanie było o hisecowe PI.
Proxima Alland:
Poważnie? Ale wtopa...
Havk:
Tak tak, chodziło o HI. Myślałem o zrobieniu tych skili na dodatkowej postaci (w sumie nie jest tego dużo) i potraktowania tego jako dodatkowego "pasywnego" źródła dochodu. Na luzie bez bawienia się w przebijanie cen na markecie. Nie mam natomiast pojęcia ile da się z tego wyciągnąć i ile czasu trzeba poświęcić planetom.
SokoleOko:
--- Cytat: Havk w Listopad 26, 2013, 12:00:48 ---Tak tak, chodziło o HI. Myślałem o zrobieniu tych skili na dodatkowej postaci (w sumie nie jest tego dużo) i potraktowania tego jako dodatkowego "pasywnego" źródła dochodu. Na luzie bez bawienia się w przebijanie cen na markecie. Nie mam natomiast pojęcia ile da się z tego wyciągnąć i ile czasu trzeba poświęcić planetom.
--- Koniec cytatu ---
W hisecu - nie wiem. Czas temu bawiłem się w to na kilka charów w 0.0 mając dostęp do własnych POCOs (tax = 0%) i wychodziło mi z tego wysokie kilkaset milionów miesięcznie, produkując nanite paste, która wtedy kosztowała ok 20k za sztukę. Dziś nawet nie wiem ile kosztuje, bo wciąż zużywam tamten zapas.
W hisecu nie dość, że masz tax dla NPC i na pewno jeszcze tax dla jakiegoś aliansu (trwa właśnie wojna o najlepsze planety), to jeszcze generalnie surowców jest dużo mniej w 0.0, czy choćby low.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej