Eve Online > Dyskusje ogólne

Kariera handlowca, górnika i producenta.

<< < (13/15) > >>

Proxima Alland:
Ja na górnictwie w Hi-sec, teraz, czyli chwilkę przed przeskoczeniem do null, wyciągam 1.170.000.000,00 na 24 dni. Dużo, mało oceńcie sami.

SokoleOko:

--- Cytat: Proxima w Listopad 26, 2013, 12:18:14 ---Ja na górnictwie w Hi-sec, teraz, czyli chwilkę przed przeskoczeniem do null, wyciągam 1.170.000.000,00 na 24 dni. Dużo, mało oceńcie sami.

--- Koniec cytatu ---

A ile godzin dziennie?

Tu masz porównanie:

Zrobienie anomalki w 0.0 carrierem (skille na IV, anomalka dostępna prawie wszędzie) trwa 20 minut (prawie dokładnie tyle co tick). Bounty wynosi ok. 27-30 mil (są wariacje). Zebranie tej anomalki Noctisem trwa (ze stoperem w ręku) -7 minut i daje kolejne 20 mil w loocie. Czyli - dla równego rachunku, 90 mil/h z pełną powtarzalnością (brak przestojów). Zatem to, co Tobie zajęło 24 dni, tu zajmuje 12... roboczogodzin.

Przy czym nie trzeba używać carriera - prawdopodobnie faction BS/Marauder zapewnia podobne tempo farmienia (ten sam DPS co carrier).

Porównywalnie dochodowe jest robienie misji pirackich L4 w 0.0, aczkolwiek są przestoje (nie każdą misję robi się szybko, więc odrzucasz, agent daje kolejną z dupy i masz 4 godziny w plecy).

I to wszystko JEDNYM charem. Dualboxując czy jadąc na trzy konta, możesz zrobić więcej. Nawet w hisecu, na incursjach, latając Bazyliszkiem sfitowanym na T2, zarabiałem w dobrych flotach po 150 mil/h.

Coritsikaela Enth:

--- Cytat: Proxima w Listopad 26, 2013, 12:18:14 ---Ja na górnictwie w Hi-sec, teraz, czyli chwilkę przed przeskoczeniem do null, wyciągam 1.170.000.000,00 na 24 dni. Dużo, mało oceńcie sami.

--- Koniec cytatu ---

Czyli tyle co anomalkowicz / misjonarz w 0.0 w jeden dzień  >:D

Swojego czasu miałem 2 konta (każde po 3 chary) z PI w WH i wychodziło z tego 3,5-4b miesięcznie (czyli 2-5-3b na czysto po odjęciu ceny plexów opłacających te konta). Faza planowania i liczenia co będzie najefektywniejsze w excelu, zrobienie rozpiski itp - fakt bawiłem się nieźle. Ale dalej - klliknięcie rozstawienia 6 charów x 5 planet każdy - koszmar. "Iteronowanie" tego miałem tak obmyślone że zajmowało 15-20 minut co 2 dni więc nie najgorzej. Ale przestawienie produkcji czy przełożenie wydobycia jak się w danym miejscu złoże nico zarżnęło było koszmarem i nie jedną cholerę przestawiając to przy kompie wykrzyczałem.  Zarobić na tym się da - ale stopień upierdliwości połączony z "chce iść spaaaaććć padam na twarz, ale jak nie klikne planetek to produkcja będzie stała i łolaboga tragedia" imo nie jest warta tego żebym osobiście do planetek wrócił.

edit: Zamiast robić PI w hi-sec gdzie bedzie wszystko obstawione i strasznie zarżniete to nie lepiej znaleść sobie c1/c2 z statickiem do hi i pocos npc? Wtedy planetki dużo lepsze, a wyciągnięcie zawartości i tak max raz na tydzień wiec nie wielki problem.

SokoleOko:

--- Cytat: Cors w Listopad 26, 2013, 12:37:10 ---Zarobić na tym się da - ale stopień upierdliwości połączony z "chce iść spaaaaććć padam na twarz, ale jak nie klikne planetek to produkcja będzie stała i łolaboga tragedia" imo nie jest warta tego żebym osobiście do planetek wrócił.

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie to!

Przypomnijmy sobie teraz bombastyczne dev-blogi przed "Tyrannisem" (zwróćmy uwagę na nazwę), które sugerowały że będziemy mieli interakcję z mieszkańcami tych planet i będziemy mogli decydować, czy będziemy ich miłym szefem, czy bezwględnym władcą marionetek... a tu wyszło takie "gunwo".

Proxima Alland:
To jakieś 3 godziny dziennie, średnio.
Hmmm, no ok, wygląda na to, że różnica jest kolosalna. Ale rozumiem, że kopanie w null też przyniesie mi relatywnie większe zyski?
A wiecie może jak sprawa wygląda jeśli chodzi o piractwo solo? To tak, pytanie na boku ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej