Eve Online > Dyskusje ogólne

Sr***e w banie

<< < (5/6) > >>

Anthar:
Ta dyskusja jest bez sensu, nalezaloby raczej wytlumaczyc te zalozenia CCP i pokazac im na przykladach ze to dziala obecnie w eve zle.
Przyklad z dnia wczorajszego.
Szukalem posa po moonach - bez prob jedynie dscan.
Mam na minimalnym zakresie w kierunku moona - skacze na 100 na moona - pusto, pusto, pusto ...
Skacze na 0 nic nie ma itd itd.
Pos pokazal mi sie dopiero jak lecialem w alignie w jego kierunku i bylem <20km od samej szpilki.
Od samego poczatku wlasciwy moon , tylko grid jakis taki dziwny.

A co to ma sie do baniek - mial banke zanchorowana kolo siebie.
Wiec banki nie tylko blokuja warpa, ale i zawijaja jakos grida.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2013, 15:18:30 ---I to się też zmieniło? IMHO - możesz wywarpować z grida (z gate na słońce) nawet jeśli po drodze masz bańkę, ale nie możesz przewarpować przez bańkę w obrębie gridu (w identycznej sytuacji - na np. fleet membera, który jest z Twojego punktu widzenia na tle słońca, jeśli pomiędzy Wami jest bańka).

--- Koniec cytatu ---
Ale mogłeś.

--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2013, 15:18:30 ---EDIT - kto policzy jaka jest "szerokość kątowa" bańki dictorowej z odległości np. 250 km? To pokaże jak wąski jest stożek, w którym zostaniemy w nią ściągnięci.

--- Koniec cytatu ---

~11,5 stopnia. To dużo czy mało? :P

SokoleOko:

--- Cytat: GlassCutter w Październik 07, 2013, 15:37:10 ---Ale mogłeś.

--- Koniec cytatu ---

Wydaje mi się, że nie.

--- Cytat: GlassCutter w Październik 07, 2013, 15:37:10 ---~11,5 stopnia. To dużo czy mało? :P

--- Koniec cytatu ---

HGW... z praktyki wynika, że niedużo. Pamiętajmy też, że wiele zależy od miejsca wypuszczenia/zakotwiczenia bańki, a to podlega ludzkim błędom.

Jabolex:

--- Cytat: Anthar w Październik 07, 2013, 15:28:20 ---...tylko grid jakis taki dziwny.

--- Koniec cytatu ---

https://wiki.eveonline.com/en/wiki/Grid_Manipulation

GlassCutter:

--- Cytat: Anthar w Październik 07, 2013, 15:28:20 ---...tylko grid jakis taki dziwny.

--- Koniec cytatu ---

http://go-dl.eve-files.com/media/0912/gridfumanual2.pdf

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej