Eve Online > Patche i dodatki
Rubicon
SokoleOko:
--- Cytat: Colonel w Grudzień 02, 2013, 12:10:09 ---Do kerbirki moze i swietna "konstrukcja" ale do pvp ...
trzymaj lepiej to swoje sokole oko na tajmerze dileja
bo wspominal bedziesz slowa wujka col'a ;]
--- Koniec cytatu ---
Aspekt kerbirski kompletnie mnie nie interesuje - latam tym solo. Opóźnienie reaktywacji cloaka jest faktycznie irytujące, ale wymaga po prostu przestawienia myślenia - nie latamy w cloaku jak recon czy bomber, tylko włączamy cloak kiedy jest potrzebny.
Jedyny problem taktyczny jaki to powoduje to brak możliwości szybkiej ucieczki przed pogonią na zasadzie - cloak, jump, cloak, warp next gate, jump, cloak. W połączeniu z boostem interceptorów, taki cep zawsze będzie czekał na kolejnym gejcie. Dlatego raczej trzeba przeczekać pogoń, no ale mamy cloak - więc w 100% bezpiecznie.
Poza tym - ship ma tank (shield!), ma agility, ma dps, ma świetny drone bay (o wiele bardziej elastyczny niż np. Gila/Ishtar), doskonały cap (lepszy niż np. Cynabal na deadspace MWD). Covert cloak = brak penalty do scan-res, czyli relatywnie szybki lock (ale o dziwo, Ishtar jest kilkanaście procent lepszy tutaj, choć Gallente do fast-lockerów z reguły nie należą).
Zastanawiam się na rezygnacją z heavy i skupieniem się tylko na sentry (Garde w sytuacjach "up your face" i Bouncery do "rozgarniania bydła").
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 02, 2013, 12:26:35 ---Poza tym - ship ma tank (shield!), ma agility, ma dps, ma świetny drone bay (o wiele bardziej elastyczny niż np. Gila/Ishtar), doskonały cap (lepszy niż np. Cynabal na deadspace MWD).
--- Koniec cytatu ---
Tu bym się nie zgodził. W porównaniu z ishtarem to ten statek na shieldzie to popierdółka. Cap też jest dyskusyjny, cyna jest 2 razy szybsza więc capem operuje zupełnie inaczej, ishtar jest perma.
Dormio:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 02, 2013, 13:06:28 ---Tu bym się nie zgodził. W porównaniu z ishtarem to ten statek na shieldzie to popierdółka. Cap też jest dyskusyjny, cyna jest 2 razy szybsza więc capem operuje zupełnie inaczej, ishtar jest perma.
--- Koniec cytatu ---
Od siebie dodam jeszcze jeden wbudowany "feature" - każdy chce go mieć na KMie, a Ishtar/Cybanal już niekoniecznie każdy 8) >:D
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 02, 2013, 13:06:28 ---Tu bym się nie zgodził. W porównaniu z ishtarem to ten statek na shieldzie to popierdółka. Cap też jest dyskusyjny, cyna jest 2 razy szybsza więc capem operuje zupełnie inaczej, ishtar jest perma.
--- Koniec cytatu ---
No nie wiem - przy takich samym rigach i low slotach (1 nano)
Stratios - 1875 m/s, 5,3s (z MWD), 3,5s (bez MWD)
Ishtar - 1819 m/s, 6,6s (z MWD), 4,5s (bez MWD)
Pomijając jeszcze taką drobnostkę jak przebijanie się przez kampy w cloaku i możliwość latania po gridzie w cloaku (267 m/s)
--- Cytat: Dormio w Grudzień 02, 2013, 13:09:36 ---Od siebie dodam jeszcze jeden wbudowany "feature" - każdy chce go mieć na KMie, a Ishtar/Cybanal już niekoniecznie każdy 8) >:D
--- Koniec cytatu ---
Rzucili się na mnie goście w AB Dramielu (byłem szybszy od niego) i Jaguarze :D
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 02, 2013, 13:27:01 ---No nie wiem - przy takich samym rigach i low slotach (1 nano)
Stratios - 1875 m/s, 5,3s (z MWD), 3,5s (bez MWD)
Ishtar - 1819 m/s, 6,6s (z MWD), 4,5s (bez MWD)
--- Koniec cytatu ---
Włącz stratiosowi invula, mwd i punkt i strzel mu z heavy neuta -> trup. Takie pierdoły jak ehp i aktywny tank na poziomie 900+ na ishtarze pomijam ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej