Eve Online > Patche i dodatki
Rubicon
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 02, 2013, 13:52:47 ---Włącz stratiosowi invula, mwd i punkt i strzel mu z heavy neuta -> trup. Takie pierdoły jak ehp i aktywny tank na poziomie 900+ na ishtarze pomijam ;)
--- Koniec cytatu ---
Przed chwilą twierdziłeś, że jest wolniejszy od Ishtara, a teraz widzę szukasz innej dziury.
OK
- 41k EHP na takim shipie jest zupełnie OK. Porównywalny Ishtar ma pod 10% więcej (bo ma resy T2)
- "900 aktywnego tanka" ale do reloadu, którego nie przeżyjesz. Masz raptem 9x980 hp z tego boostera, a Stratios ma 11,9k shielda.
Stratios ma dużo więcej grida i CPU niż Ishtar, więc pokaż mi ten fit na aktywnego Ishtara - co musiałeś poświęcić, żeby to w ogóle wcisnąć :)
GlassCutter:
Dobra, fitu Ci nie dam, jak nam kiedyś jakiś spadnie to będzie można oglądać. Wrócę z pracy to rzucę statsami, z głowy pisać nie będę bo wyjdzie jak z tym speedem :)
Też podchodziłem entuzjastycznie do tego statku, ale jak bym nie próbował to wychodziła kupa. Jeśli 60m/s i sekunda alignu jest wystarczającym argumentem by płacić za hull więcej niż za haca z fitem (rep fleet punkt) to ok.
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 02, 2013, 15:15:49 ---Też podchodziłem entuzjastycznie do tego statku, ale jak bym nie próbował to wychodziła kupa. Jeśli 60m/s i sekunda alignu jest wystarczającym argumentem by płacić za hull więcej niż za haca z fitem (rep fleet punkt) to ok.
--- Koniec cytatu ---
Dzisiejsza cena jest z dupy i łamie moje własne założenie latania na solo czymś, czego pimpować nie trzeba. Wiec faktycznie mam fit T2 (no dobra, rigi T2, ale to nie majątek), ale całość i tak jest warta 500 mil. Po prostu liczę, że cena wkrótce spadnie do powiedzmy 250 mil za hull, a na razie testy w warunkach bojowych wychodzą dużo powyżej oczekiwań.
Jeszcze odnosząc się do kwestii np. agility i heavy neuta. Dzięki dronom możesz trzymać się poza zasięgiem neuta a często i DPS przeciwnika, a to agility pozwala Ci błyskawicznie skrócić dystans i założyć punkt, gdy już wiesz, że wygrasz.
W pierwszej akcji spóźniłem się o sekundę i zabiłbym Megasa na undocku, który mnie agrował. Bouncery po prostu wypruły z niego flaki (choć tylko 4), zabrakło mi 5 km żeby go spunktował jak zaczął uciekać :D
GlassCutter:
Dobra mam EFT pod ręką.
Nasz ishtar ma 32k ehp (5k czystego shielda) + 980x9 czystego shielda z boosterka, ma nieco ponad 10% wyższy dps (2 DDA vs 3DDA na Stratiosie), ma większy cap z lepszym regenem, lepsze sensory i targeting.
Imo coś za coś. Covertowy cloak w statku do solo to bardzo wygodna rzecz za którą warto oddać nieco możliwości hulla. Na papierze shieldowy Stratios przegrywa z Ishtarem, ile razy cloak i mobilność uratują życie? Pewnie nie raz.
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 02, 2013, 17:48:43 ---Imo coś za coś. Covertowy cloak w statku do solo to bardzo wygodna rzecz za którą warto oddać nieco możliwości hulla. Na papierze shieldowy Stratios przegrywa z Ishtarem, ile razy cloak i mobilność uratują życie? Pewnie nie raz.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie to :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej