Eve Online > PVE

[PVE] Maelstrom

<< < (2/4) > >>

Tepes:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 28, 2013, 09:46:48 ---Ja latałem tak i nie było misji której by nie zrobił. Po co stabilny tank?

--- Koniec cytatu ---

Nie za słaby ten tank?

GlassCutter:

--- Cytat: Tepes w Lipiec 28, 2013, 11:32:36 ---Nie za słaby ten tank?

--- Koniec cytatu ---
Nie.

Co ty chcesz tym tankować L4  czy ostatni pocket The Maze?

Doom:

--- Cytat: Tepes w Lipiec 28, 2013, 11:32:36 ---Nie za słaby ten tank?

--- Koniec cytatu ---
Ab + siła ognia, plus pulsacyjne puszczanie bostera, no i hardy pod misje, tu widzę coś na angel cartel raczej niż omni, sam kiedyś latałem na navy ravku z  bosterem i dwoma hardami, tank był potrzebny po to aby odskoczyć na 100km i wykorzystać zasięg rakiet (noob byłem nie śmiać się)

Tepes:
W sumie to ja myślałem nad czymś takim:

Ponad 1k dpsa
Przyzwoite resy ( 2 med sloty do zmiany resów pod misje)

deckard:
1. Na misje l4tank musi być stabilny,
2 Nie porównuj 0 do hs. W 0 masz npce 1 typu zwykle latające na tych samych odległościach.
3 DPS na artach jest wyższy niz na ac ponieważ:
AC maja lepsze statystyki ale na tym ficie z ac masz fallof ok 37km, większość npc jest 30 - 50 km walczysz na granicy fallofa wiec efektywny dps to ok 50% tego co masz w statach, a jak masz npc na 50 to zupelnie nie masz dps-u.
Teraz fitujesz ab aby dobijac do npcy = zupelnie do dupy:) Na misjach liczy się czas w jaki robisz poket, ab = lecisz do npc wiec marnujesz czas = wiec twój dps jest jeszcze mniejszy niż w statystykach bo po prostu nie strzelasz, potem musisz lecieć do następnego który odbija od Ciebie na swój optyma,l a na koniec dobijać do następnego poketu. Marnujesz z30% czasu na bezsensowne latanie.

4 Kolejna sprawa na artach ze względu na niski rate of fire używasz frakcyjnej dps = 700, ac + zwykła amunicja 698 dps plus 37 fallofa większość npc masz na 30 wiec twój dps spadnie do 300 500. Oczywiście możesz założyć barrage znowu płacisz kupę kasy bo mael amunicje na ac wciąga nosem w każdych ilościach. Dostaniesz za to jeszcze mniejszy dps 640 i fallof 56 czyli ciągle tym na 30 zadajesz jakieś 75% dmg. Jakby tego było mało barrage to kinetik explo wiec nadaje sie tylko na 1 typ npcy.

5 traking na artach
traking nie ma znaczenia dla npcy w powyżej 15 20 km
zaczyna mieć znaczenie przy odległości 5 - 15 km używasz TP aby go zniwelować
przy 5 wypuszczasz weberów + tp

Zwykle na jakieś 5 misji dobijał do mnie 1 - 2 bs. Fretki padają na początku masz 8 dział czyli 4 grupy po 2 freta pada od 2 grup, Kolejne w kolejnoisci są cruzy a przynajmniej wiekszosc z nich. BC trafiasz prawie zawsze, następnie wg tego co blizej. Zasięg na zwykłej amunicji masz optymal 30 + fallof 50, jak wsadzisz np titanium to masz 50 + 50, wlatujesz na words colide i po chwili masz npce w zasięgu te które zaczynają 100 od ciebie.

AC nie nadaje sie na misje w hs chyba ze statek ma do tego bonus jak mach czy vargur, Mael to platforma artyleryjska, przy innych fitach jest zupełnie nieopłacalny.

2 zasady jakich kiedyś mnie uczono.
1 tank ma byc stabilny
2 statek ma stojąc w miejscu mieć zasięg do wszystkich npcy inaczej marnujesz czas. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej