Eve Online > PVE

[PVE] Maelstrom

<< < (3/4) > >>

Doom:
Tepes zamiast tego extandera załóż ccc teoria z pulsowaniem bostera jest fajna ale jak nie dasz nic do regene capa (tu masz w zasadzie nic) to czeka Cię emergency warp off żeby podładować baterie oraz opcjonalnie zespawać pancerz,  pamietaj też że dps masz 3,6km na 37 to już jest tylko 500

GlassCutter:

--- Cytat: deckard w Lipiec 28, 2013, 13:04:02 ---1. Na misje l4tank musi być stabilny,

--- Koniec cytatu ---
:)

--- Cytat: deckard w Lipiec 28, 2013, 13:04:02 ---2 Nie porównuj 0 do hs. W 0 masz npce 1 typu zwykle latające na tych samych odległościach.

--- Koniec cytatu ---
Byłeś kiedyś w 0.0?

--- Cytat: deckard w Lipiec 28, 2013, 13:04:02 ---3, 4, 5

--- Koniec cytatu ---

Już wiem po co Ci stabilny tank, bo zwyczajnie tracisz czas i skończyłby Ci się cap. Nie twierdzę że mael jest potworem na 50+ km ale zakładam w ciemno że jeśli ktoś pyta o maela to robi misje angelowe gdzie bs'ów odbijających na dystens jest licząc łącznie na wszystkich rodzajach misji KILKA. I zamiast walczyć o tracking wybierając to co akurat masz szanse trafić pakujesz dps temu co Ci robi większą krzywdę.

deckard:
Zdarzyło mi się nawet w rożnych regionach całych 2  i wyobraź sobie ze nawet posy widziałem

Akademicka dyskusja, jak ktoś chce ac bierze macha lub vargura, mael się do tego nie nadaje, da się go zrobić na ac oczywiście, tak jak da sie jeździć maluchem tylko pytanie po co :).
W przypadku maela na ac większość statków będzie od niego efektywniejsza.

Angel to świetny przykład gdzie nie chcesz maela na artach - tu nie ma dyskusji, refitujesz na ac plus trakingi. Tyle ze guristas serpentis sansza już nie chcesz ac - npc startują z daleka i tracisz czas.

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 28, 2013, 13:40:24 ---Już wiem po co Ci stabilny tank, bo zwyczajnie tracisz czas i skończyłby Ci się cap

--- Koniec cytatu ---
Dokładnie z tego samego powodu nie używasz ab, misji nie latam od dawna ale w tej kwestii nic sie nie zmieniło liczy sie czas w jakim ja robisz i każde latanie go wydłuża.
Do wykonania misji potrzebujesz ok 15 minut w najlepszym razie. przy ciągłym dps-ie nie wytankujesz i musisz odwarpowac - co jest koszmarna stratą czasu. Stad takie fity sa nieopłacalne. To może się sprawdzać w 00 gdzie masz 1 poket.

Szczególnie stabilny tank jest potrzebny na misjach gdzie npce lądują na close, bo tam z miejsca masz duży dps i nie ma mowy o pulsowaniu.

Tepes:
Robię misje security  dla amarr navy i chcę po prostu maelstroma który da radę na l4.

Rash'kan:
Misje w null secu i high secu niczym się nie różnią, jeżeli chodzi o mechanikę deckard.
Wcale nie ma 1 pocketu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej