Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasz Celebryta!
[VIDE] Herezja:
Temat był walkowany już wiele razy. Do dziś pamiętam jak wysmialiscie mój pomysł na rozczlonkowanie tworów nazywanych powerblokami. proponowałem podniesienie kosztów utrzymania sova patrząc pod kontem odległości od tzw stolicy. od razu posypały się gromy, że to nic nie da bo powstanie kupę małych ally splusowanych że sobą.
swoją drogą niech ktoś mi napisze ile można dac stałych plusów będąc administratorem ally? tak stałych jak i tymczasowych?
Naicinh:
Eve ma blobowanie "w genach". Kiedys to bylo 30 na 5 a teraz 1000 na 300. Dopoki blobowanie bedzie w jakikolwiek sposob oplacalne dopoty te bloby beda. Cokolwiek by CCCP nie zmienilo i tak ktos znajdzie sposob by to obejsc.
Rash'kan:
--- Cytat: Naicinh w Lipiec 16, 2013, 21:50:11 ---Eve ma blobowanie "w genach". Kiedys to bylo 30 na 5 a teraz 1000 na 300. Dopoki blobowanie bedzie w jakikolwiek sposob oplacalne dopoty te bloby beda. Cokolwiek by CCCP nie zmienilo i tak ktos znajdzie sposob by to obejsc.
--- Koniec cytatu ---
Jasne, że ma, ale twory z decentralizowaną władzą stworzone z wielu wielu małych ally są o wiele bardziej niestabilne niż ogromni sov holderzy z 15k charów i jednym liderem.
Azbuga:
tylko ludzie lubią twory typu 15 członków i jeden lider. wtedy nawet gość który nigdy nic nie zabił może powiedzieć "my wygraliśmy" "my zabiliśmy" i twardnieje na myśl o tym jaki to jest zajebisty bo ma mocne plecy kolegów :)
Jabolex:
Czytałem i też nie zwróciłem uwagi na autora, ale pomyślałem "jakiś pvp-er". <- bez obrazy
Strukturki, ech (prawie) nikt nie będzie się o nie bił, może z "nudów", ale z "nudów" to się teraz też wylatuje postrzelać do odwiedzających system.
Gdyby takie strukturki działały to albo zmieni się system, na mniej zatłoczony, albo zmieni się system w ogóle. Zależy czy jest się rentierem czy nie.
Widzę że nadal niektórzy nie rozumieją, że jak ludzie nie mają ochoty się bić (pvp) to nie mają i już.
Zobaczą że nie ma anomalek, to wylogują alta, zalogują maina i dołączą do floty...
I to będzie całe spawnowanie bitek.
O ile wynajmujący systemy może i będą się bili, to jeżeli okaże się a prawdopodobnie dosyć szybko się okaże, że obrona systemu i zarabianie na opłaty się nie kalkulują. I to będzie koniec wynajmu.
Są ponoć w EvE aliansy, korporacje PvP i są znane, dlaczego chętni na bitki nie polecą sobie w ich tereny zamieszkania tylko na siłę chcą strzelać do ludzi którzy nie mają na to ochoty.
Tak wiem - łatwe kille, ech...
Ciekawe ile rentierskich korporacji będzie broniło strukturek po pierwszym hot-dropie.
Bo zdropować "wyspawniona" bitkę też jest FUN - nieprawdaż.
Idź do wersji pełnej