Eve Online > Dyskusje ogólne

O lataniu solo - jak, za co, kiedy i gdzie (było: Odp: Nasze Filmy z EvE Online)

<< < (6/31) > >>

deckard:
Granie na kilku kontach nie jest problemem, problemem jest local i to że wykorzystuje się go jako darmowy Intel. Byle afker i wszyscy wiedza wszystko.

MGGG:

--- Cytat: Craxon Crais w Lipiec 08, 2013, 12:01:27 ---W low sec/milicji są cuda których zwykle nie spotkasz na szeroką skalę w null. bla bla bla

--- Koniec cytatu ---

Cuda? Jak to lecialo? Adapt or die? Albo dostosujesz sie do ekosystemu, w którym żyjesz, albo ci lepiej dostosowani zrobią z dupy jesień średniowiecza. Podstawowa zasada ewolucji. Sądzę, że tak doświadczony gracz jak Ty powinien takie truzimy wiedzieć :P

@ Alice9 - całkowicie się z Tobą zgadzam. Altowanie i propowanie xboxingu w EvE to najbardziej chamski sposób wyciągnia kasy z graczy jaki wynaleziono w grach MMO. Gra ewoluuje w stronę, w której by grać na jakimś tam poziomie trzeba mieć armie altów. Bez tego ani rusz. Gdyby na raz można było odpalić jednego klienta :) Ach, marzenie ściętej głowy. CCP nigdy nie zarżnie kury znoszącej złote jajka, czyli graczy mających więcej niż 1 kont. Po kiego zdobywać nowych klientów, jak można z już istniejących wydusić więcej $$$$. Najlepiej jeszcze im wmówić, że dzięki temu będą bardziej "pro i wogole".

Rash'kan:
Zsuriam ładnie napisał, że scout alt, link alt po prostu zwiększa ilość sytuacji w których możemy robić pvp, a cóż zabronienie grania na kilku kontach... uderzyłoby własnie w tych pseudo solo pvperów, bo nie mieliby już prawie możliwości bronić się przed blobem, a latanie we własnym sobie było by chyba bezpieczniejsze od high seca, o ile jeszcze nie jest :)

SokoleOko:

--- Cytat: Centurion w Lipiec 08, 2013, 12:29:01 ---Przerażające, ale 1 chyba raz się zgadzam z wypocinami kolegi przynajmniej we fragmencie o pay2win. Sam gram na 1 koncie i takie granie z miesiąca na miesiąc jest coraz mniej przyjemne i coraz bardziej zbliża się do momentu kiedy przyjemność z gry będzie mniejsza niż poziom frustracji, że nic nie da się na 1 koncie w sumie w tej grze robić...

--- Koniec cytatu ---

Rozróżnimy "permanentne dualboxowanie" (najlepiej na dwa ekrany) oraz "grania na dwa konta".

Bez drugiego konta grać się nie da, chyba że kogoś jara skakanie na jednej nodze, gdy wszyscy wokół biegną. Przyczyna jest prosta - trzeba mieć carriera (a najlepiej carriera/dreada/JF-a). Dość do capsa na mainie to coś dla graczy, którzy założyli chary w 2005. Dzięki temu, że mam drugie konto mam w tej chwili wymaksowanego pilota Thanatosa/Nyxa/Morosa oraz drugiego chara, który ma wymaksowanego JF-a i parę innych przydatnych skilli. Biorąc pod uwagę, że skille tych dwóch charów nie pokrywają się z Sokołem, mam ponad 90 mil SP dodatkowo, z których korzystam codziennie.

Zresztą, nawet jak masz carriera na mainie, to bez drugiego konta musisz prosić kogoś, żeby Ci cyno postawił.

Natomiast spokojnie da się obyć bez multiboxigu. Nie lubię tego i unikam, nie czując się przy tym jakoś specjalnie stratny.

Doom:

--- Cytuj ---Natomiast spokojnie da się obyć bez multiboxigu. Nie lubię tego i unikam, nie czując się przy tym jakoś specjalnie stratny.
--- Koniec cytatu ---
Ty patrz, a mi w grze ostatnio pisałeś, że Ci komp przestał wyrabiać na dwa konta :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej