Eve Online > Dyskusje ogólne
O lataniu solo - jak, za co, kiedy i gdzie (było: Odp: Nasze Filmy z EvE Online)
Isengrim:
Między "nie lubię, a robię bo mi to pomaga" a "nie robię" jest różnica. :P
Ja też "nie lubię, a robię", bo w końcu wkurwiło mnie ciągłe łażenie za ludźmi z aliansu/corpa i żebranie o przewiezienie gratów carrierem.
Ja gram na 2 konta z 2 komputerów na raz, bo mój PC nie ciągnie 2 klientów, więc ewentualne blokady IP by mnie równo waliły i podejrzewam że gdyby taki wymóg powstał, to połowa graczy zainwestowałaby w jakieś laptopy za 100 dolarów żeby móc nimi obsługiwać alta.
Doom:
Znaczy siedząc jednocześnie u siebie w domu i u sąsiada? Bo mniej więcej tak by się obchodziło blokady ip, względnie inwestowałoby się w proxy albo inne tunele.
Blokada którą niweluje się osobną maszyną to blokada na MAC
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Lipiec 08, 2013, 13:25:31 ---Ty patrz, a mi w grze ostatnio pisałeś, że Ci komp przestał wyrabiać na dwa konta :P
--- Koniec cytatu ---
Przed zmianą grafiki faktycznie maks co mogłem zrobić to zjechać ustawienia do minimum na obu klientach i postawić sobie cyno, ew. zalogować Jita-alta. Wszystko przy jakiś 10 FPS-ach.
Po upgradzie grafy już spokojnie ciągnę dwa konta na średnio-wysokich ustawieniach po 30-40 FPS.
Lt Rook:
--- Cytat: Doom w Lipiec 08, 2013, 13:34:46 ---Blokada którą niweluje się osobną maszyną to blokada na MAC
--- Koniec cytatu ---
Bo MAC jest zabetonowany.
Akademicka dyskusja się zrobiła.
Alice9:
--- Cytat: Rash'kan w Lipiec 08, 2013, 13:04:25 ---Zsuriam ładnie napisał, że scout alt, link alt po prostu zwiększa ilość sytuacji w których możemy robić pvp, a cóż zabronienie grania na kilku kontach... uderzyłoby własnie w tych pseudo solo pvperów, bo nie mieliby już prawie możliwości bronić się przed blobem, a latanie we własnym sobie było by chyba bezpieczniejsze od high seca, o ile jeszcze nie jest :)
--- Koniec cytatu ---
uderzyło by też w bloby bo dzisiaj to ludzie na dual account latają na blobfest - a standarem powoli staje się już tripple accout.
każdy loki na mainie, dred/slowcat na alcie na 3 matka - nic nadzwyczajnego, dzisiaj trochę jeszcze ponad przeciętną, jutro norma, pojutrze przeżytek.
zresztą moim zdaniem ccp zniszczyło eve, wyexploitowało do granic możliwości, oscamowało społeczność graczy, odebrało im fun z gry i ogromne ilości kasy.
zwykli złodzieje, bo game developer dba o poziom rozgrywki - coś na poziomie blizarda i diablo 3 a ostatnia akcja z padem noda podczas bitki tylko uwydatniła to jak oni mają na graczy już wyjebane za przeproszeniem. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej