Eve Online > Dyskusje ogólne
Czy EVE będzie F2P ??
Alice9:
jakby tak szpilki spalały aurum, supery i tytki też - jestem za :)
F2p 4 the win.
MGGG:
Ale zabawna panika. EvEkosmopolizm pełną gębą :P
Facet ma rozwijać Dusta. W końcu jest specem od strzelanek, skoro prowadził projekty Battlefield czy Medal of Honor. Plus gry mobilne czy World of Darkenss. CCP to już nie tylko EVE. To takze inne tytuły.
http://massively.joystiq.com/2013/07/02/ccps-sean-decker-and-hilmar-petursson-on-the-future-of-eve-dus/
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Okropniak w Lipiec 03, 2013, 12:03:18 ---byłem w null na południu i dalej się tam szlajam - masz pustki przez parę systemów po czym co chwila flotki po 10 luda (kiedyś takie coś to się zbierało na wieczór a nie z poranka), 4 na 5 systemów ma średnio po 2 szpile postawione, zaopatrzone.
Wh powiadasz - 2 tyg temu przymknęło mnie w wh - przeleciałem ich chyba ze 30 bo jakoś pechowo się otwierały do null/low ale w cholerę daleko od mojego tagetu, w ciągu całego przelotu znalazłem 1 ale JEDEN wh niezamieszkany... aż go przeleciałem wszerz i wzdłuż bo nie wierzyłem że może być jakiś bez choćby nieaktywnej szpili. W co 4tym WH próbowali na mnie zapolować, 3x spotkałem campy w WH próbujące łapać przelatujących - od kilkuosobowych commandowych do 20 osobowej floty z bs włącznie....
tak - rzeczywiście pustki w porównaniu do tego co kiedyś ;)
To że masz puste systemy nie znaczy że są pustki - to znaczy że akurat nikt tam nie przelatuje - obok masz systemy w których było po 20 luda a teraz pod 50 podchodzi w związku z tym więcej też sprawdza te "puste" czy aby coś się tam nie dzieje. Wystarczy spojrzeć na ruch na gate w dotlan i widać że wszystko aż wrze...
--- Koniec cytatu ---
heh, widocznie mamy inne doświadczenia ;) Podałem jako przykład południe bo też sie tam cały czas kręcę, i w większości systemów nawet dotlan czy mapa ingame pokazuje pustki. Porównaj Provi i resztę południa, bedziesz wiedział dlaczego uważam te tereny za puste.
Podobnie z WH, potrafiłem przeleciec łańcuszek kilkunastu WH i w co piatym znaleźć czynną szpilkę ;) Ale mówię, to wszystko kwetia szczęścia na co sie trafi. Co by nie było, mówienie ciasnota w EVE to gruba przesada.
Bo ruch rzędu 150 na dobę raczej nie można nazwać wrzeniem :P
Isengrim:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lipiec 03, 2013, 11:52:32 ---Ciasno ? ??? zapraszam do nullseka na południe, a poczujesz sie jak w pewnym filmie - tato! tato, patrz, człowiek!!
to samo z WH, polataj i policz zamieszkałe ;)
Uważasz że w przeciągu ostatnich kilku dodatków nic sie nie zmieniło? Chyba rzadko opuszczasz stacje skoro tak myslisz.
--- Koniec cytatu ---
W ciągu ostatnich kilku dodatków wiele zmieniło się na lepsze. Z tego co widzę, to wciąż zalogowanych jest średnio 10 - 15 % ludzi więcej, niż przed Retribution i mergem z DUST. Co do południa, to nie każdy jest CVA i zbierać 40 osobową flotę na pojedynczego bombera, wiesz? Jesteśmy trochę zajęci wojną i nie ogłaszamy CTA dlatego, że Ty i Twoich 2 kolegów wlecieliście do T-8, serio.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 03, 2013, 12:38:31 ---W ciągu ostatnich kilku dodatków wiele zmieniło się na lepsze. Z tego co widzę, to wciąż zalogowanych jest średnio 10 - 15 % ludzi więcej, niż przed Retribution i mergem z DUST. Co do południa, to nie każdy jest CVA i zbierać 40 osobową flotę na pojedynczego bombera, wiesz? Jesteśmy trochę zajęci wojną i nie ogłaszamy CTA dlatego, że Ty i Twoich 2 kolegów wlecieliście do T-8, serio.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja nie mówię o przypadku zbierania flot itp. Jak pisałem wcześniej, porównaj takie Provi pod wzgledem zagęszczenia ludzi i takie Immensea, Tenerifis czy Impass dla przykładu. Powiesz mi może że jest tam taki tłok że ruszyc się nie można i znaleźć wolnego paska/anomalki itp?
Może łopatologicznie - ODNIOSŁEM SIE DO STWIERDZENIA ŻE W EVE JEST CIASNOTA a nie do waszego zbierania flotek na bombery. Akurat umiejętnośc zbierania flot ma sie do ilości mieszkańców na system kwadratowy i zarzutu o ciasnotę jak przysłowiowa pięść do oka :P
PS: i troszkę skromności, Południe to nie tylko Coven i jakiś t-8 :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej