Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Wojna CFC kontra "HBC"

<< < (24/61) > >>

Jabolex:
Hm,
część ludzi się śmieje z CFC, część jest zaszokowana, że wróg zgodził się oddać za kasę uziemione kapitale. Są gracze oburzeni na swoich szefów że przehandlowali flotę, są inni zaskoczeni że CFC udało się zrobić taki deal. Morale skacze sobie jak żabka.
Biorąc pod uwagę mityczne zasoby ISK w CFC i jakość ich polityków/ekonomistów wygląda na to że pomimo wyśmiewania dealu to i tak najwięcej na tym zyskali.

Czy ktoś wie ile czasu buduje się 140 kapitali?
1 Lotnisko/Dred - 14 days, 19 hours, 33 minutes, 20 seconds (powiedzmy 10 dni na odpowiednich skillach) - do tego potrzebny jest czas na zbudowanie potrzebnych komponentów (kilka dni), i minerały na komponenty.
Kasa w tym przypadku jest mniej ważna niż czas, logistyka (równoległa budowa w wielu stacjach) potrzebna do wybudowania takiej ilości statków.

Ja jestem zdziwiony że CFC udało się odkupić te kapitale i przy okazji wbić szpilę w morale wroga. Bo będąc po przeciwnej stronie barykady zdecydowanie wolałbym mieć te kapitale na killboardzie.

Soulscream:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Czerwiec 19, 2013, 08:59:13 ---Ale tu nie chodzi o honor, tylko o narazenie sie na smiesznosc glupim fuckupem  ;D Ludzie beda sie z tego smiac bo to jest smieszne, i teraz dorabianie teorii o "uwalnianiu innych odcinkow frontu", czy przyklejanie ludziom ktorzy sie z tego smieja latki "e-honorowych nerdow bez dystansu do gry" jest smieszne, i moze sprawiac wrazenie jakbys tutaj na Centrali uprawial propagande sojuszu, w ktorym rzekomo juz nie grasz, bo "nie jestes Goonsem z EVE tylko z SA". Wrecz mozna odniesc wrazenie, ze nie masz dystansu do gry w ktora nie grasz, broniac ludzi ktorych nie znasz, bo "Twoi starzy znajomi juz dawno nie graja". Wiec nie wiem, o co chodzi.

--- Koniec cytatu ---

Dawno uznałem, że nie jesteś osobą odpowiednią do dyskusji ze mną, zatem pominę ten zbiór wymiocin w których po raz kolejny uznajesz się za eksperta.

--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 19, 2013, 08:51:23 ---Ale mi nie chodzi o honor i tym podobne pierdoły, chodzi o to, że blok pretendujący do najsilniejszego imperium New Eden pokazuje publicznie że tak na prawdę jest olbrzymem na bardzo glinianych nogach. I chodzi o cały ciąg wypadków - stacji nie zdobywa sie w 5 minut, ile na to trzeba? 3 dni? Sztab nie zauważył że ktoś zdobywa stację ze 140 kapitalami? Potem zamiast spiąć poślady i odbić stację, pada na grzbiet wzorem kopniętego spaniela i spełnia rządania "terrorystów". Szukam tu mądrości bardzo usilnie... ale jej tu po prostu nie ma. Jest śmieszność.

--- Koniec cytatu ---

Puszken ja jestem daleki od wysuwania wniosków kto jest kolosem o glinianych nogach. Za moich czasów po 10 dniach wojny nie wysuwało się żadnych wniosków. Ba każda kampania GS zaczynała się od totalnego fuck upu (deadtear i jego tytan w Smash Smash campaign, chociażby). Nie mam wglądu w sprawy sojuszu tak jak kiedyś z powodu pewnego zdarzenia z przeszłości. Zrobili jak zrobili, ale jeżeli za 150 baniek kupili sobie spokój na drugiej linii frontu ba i do tego zyskali potencjalnego sojusznika to chwała im za to.

Personalnie bliżej mi do GROON niż do GSF.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Jabolex w Czerwiec 19, 2013, 09:40:53 ---
Czy ktoś wie ile czasu buduje się 140 kapitali?
1 Lotnisko/Dred - 14 days, 19 hours, 33 minutes, 20 seconds (powiedzmy 10 dni na odpowiednich skillach) - do tego potrzebny jest czas na zbudowanie potrzebnych komponentów (kilka dni), i minerały na komponenty.
Kasa w tym przypadku jest mniej ważna niż czas, logistyka (równoległa budowa w wielu stacjach) potrzebna do wybudowania takiej ilości statków.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 19, 2013, 09:43:09 ---Puszken ja jestem daleki od wysuwania wniosków kto jest kolosem o glinianych nogach. Za moich czasów po 10 dniach wojny nie wysuwało się żadnych wniosków. Ba każda kampania GS zaczynała się od totalnego fuck upu (deadtear i jego tytan w Smash Smash campaign, chociażby). Nie mam wglądu w sprawy sojuszu tak jak kiedyś z powodu pewnego zdarzenia z przeszłości. Zrobili jak zrobili, ale jeżeli za 150 baniek kupili sobie spokój na drugiej linii frontu ba i do tego zyskali potencjalnego sojusznika to chwała im za to.

Personalnie bliżej mi do GROON niż do GSF.

--- Koniec cytatu ---

W skrócie - z punktu widzenia taktyki wojskowej, ruch dobry, bo błyskawicznie odzyskali sprawność bojową, ale z punktu widzenia polityki zagranicznej, błąd, bo jak pisałem wcześniej, pokazali słabość, nie dość że dali odebrac sobie wazna stację, to ugieli się pod żądaniami "terrorystów". Mocno podejrzewam że w przyszłości sie to na CFC zemści.
Takie jest po prostu moje zdanie  :)

Soulscream:
Nie znamy szczegółów, a gdybać to sobie możemy. Czas pokaże :).

LosBekoczoS:

--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 19, 2013, 10:20:22 ---Czas pokaże :).

--- Koniec cytatu ---

Poniekad czekalem az Soulscream sie pojawi potrolowac topic :D

Ps czy da sie zrobic na centrali sprawdzanie api zeby w tym dziale mogly wypowiadac sie tylko osoby z aktywnym acc EVE  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej