Forum Gry > Inne gry
Rozmowy trolowane o dust (ex: Odp: [-RAV-] RAVE Technologies Inc. - najstarszy polski corp rekrutuje
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Dormio w Maj 09, 2013, 15:23:13 ---Od kiedy jesteście najstarszym polskim korpem ?
Z pewnością część z poniższych jest już całkiem nieaktywna, ale przynajmniej 1 jest wciąż aktywny !
Zatem nie jesteście ani NAJSTARSZYM, ani najstarszym AKTYWNIE działającym korpem polskim !
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie mialem na mysli korporacje aktywnie dzialajace, a nie te, ktorym na przestrzeni lat z roznych powodow sie zdechlo, bo tych bylo multum.
Oczywiscie z przyzwyczajenia za kryterium "aktywnosci" przyjalem killboard, a nie ilosc wydobytej rudy ani przechaulowanych m3, wiec - tutaj bije sie w piersi - Shocky nie wzialem pod uwage :) No, chyba ze korporacje w ktorej od kilku miesiecy na kb pojawil sie 1 (slownie jeden) pilot, ktory zabil 2 indyki i fregate klasy Probe, uznamy za aktywna (nie licze oczywiscie slynnego awoxera Joela Jenkinsa, ktorego ktos do was przypadkowo przyjal i zabil wam 2 freightery 8) )
Oczywiscie, jezeli z reka na sercu uwazasz swoja korporacje za aktywna Dormio, to chetnie ustapimy wam palmy pierwszenstwa, i przesuniemy sie na miejsce drugie ;) Mimo ze RAVE tez ma ostatnio duze problemy z aktywnoscia.
--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Maj 09, 2013, 21:30:03 ---Nie są, już to ustaliliśmy! Poza tym, gdzie u licha bycie w czyms "najstarszym" to synonim pożadania w naszym kraju? Kto daje się na to złapać? ::)
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, co i z kim ustalales, ale to, ze nie wdaje sie z Toba w akademickie dyskusje na temat tez, ktore sobie wymyslasz i uznajesz za pewniki, nie oznacza tego, ze przyznaje ci racje, tylko to, ze nie chce mi sie z Toba gadac. Wiec jezeli twierdzisz z jakichs wydumanych powodow, ze Twoj sklad byl pierwszy, to sobie twierdz, prosze tylko zebys robil to w innym watku, bo dyskusje ktore prowadzisz tutaj sam ze soba sa malo interesujace. Nie wiem, skad ci sie wzial ten "synonim pozadania", "nasz kraj" albo to, ze "probujemy kogos na cos zlapac", ale prosilbym zebys na przyszlosc powstrzymal sie od tego typu komentarzy, albo rob to gdzie indziej. Dziekuje.
Dormio:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 09, 2013, 23:09:58 ---Oczywiscie, jezeli z reka na sercu uwazasz swoja korporacje za aktywna Dormio, to chetnie ustapimy wam palmy pierwszenstwa, i przesuniemy sie na miejsce drugie ;) Mimo ze RAVE tez ma ostatnio duze problemy z aktywnoscia.
--- Koniec cytatu ---
Nie musisz nikomu ustępować, bo nie zajmujesz miejsca jakie chciałbyś zająć. W temacie nie ma nic na temat PVP, więc najstarszy odnosi się do korpa jako takiego, a nie korpa PVP czy industry. Jakbyś napisał najstarszy aktywny korp PVP, to przekaz byłby w pełni jasny i klarowny. A tak jak widzisz - nie wiadomo, czy chodzi o to, że jesteście najstarszym korpem PL w EVE w ogóle, czy najstarszym aktywnym, czy najstarszym industry (a takie były początki RAVE !), czy najstarszym korpem działającym w DUST...
Próbujesz się teraz tłumaczyć, ale sam wiesz w jakim celu napisałeś tam "najstarszy polski corp" - ja nie wiem i wolę to wyjaśnić, bo nie uważam to stwierdzenie w obecnej formie za prawdziwe... SHCK jest i zawsze było jednym z najstarszych PL korpów, a nigdy nie miało ambicji mówić o sobie najstarszy, czy choćby najstarszy w czymś. Od samego początku SHCK jest i będzie korpem industrialnym i nigdy nie zależało nam na KB. Co więcej - nie wiem na jakim KB sprawdzałeś, ale powiem Ci, że od co najmniej roku nie mamy aktywnego oficjalnego KB.
Ale nawet jeden KM na kilka miesięcy w naszym wypadku (korp industrialny) jest jednak dowodem na naszą aktywność :P
Luisa:
--- Cytat: Dormio w Maj 09, 2013, 15:23:13 ---Od kiedy jesteście najstarszym polskim korpem ?
Z pewnością część z poniższych jest już całkiem nieaktywna, ale przynajmniej 1 jest wciąż aktywny !
To lista tylko tych, których nazwy sam znam:
SHCKFUCODOSIBABTWAQPA
Zatem nie jesteście ani NAJSTARSZYM, ani najstarszym AKTYWNIE działającym korpem polskim !
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście wielki problem ... ;D
Nosum Hseebnrido:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 09, 2013, 23:09:58 ---Nie wiem, co i z kim ustalales, ale to, ze nie wdaje sie z Toba w akademickie dyskusje na temat tez, ktore sobie wymyslasz i uznajesz za pewniki, nie oznacza tego, ze przyznaje ci racje, tylko to, ze nie chce mi sie z Toba gadac. Wiec jezeli twierdzisz z jakichs wydumanych powodow, ze Twoj sklad byl pierwszy, to sobie twierdz, prosze tylko zebys robil to w innym watku, bo dyskusje ktore prowadzisz tutaj sam ze soba sa malo interesujace. Nie wiem, skad ci sie wzial ten "synonim pozadania", "nasz kraj" albo to, ze "probujemy kogos na cos zlapac", ale prosilbym zebys na przyszlosc powstrzymal sie od tego typu komentarzy, albo rob to gdzie indziej. Dziekuje.
--- Koniec cytatu ---
A ja Cię ładnie proszę, nie wtrącaj się kiedy komuś odpisuje na forum(i dziękuje z wyprzedzeniem).
Sam nie zastanawiałem się nad tym, który Polski Corp był pierwszy w Duscie, z jednej strony bo to niema najmniejszego znaczenia, z drugiej nie jest to wyznacznikiem tego co dana korporacja może jeszcze osiągnąć.
Jednak aby rozwiać wszelkie wątpliwości, zapytałem o to Polish Community Dusta - ich zdaniem pierwszą Polską korporacją przyjmującą polaków i stworzoną po stronie DUST był "Grom PL", zupełnie tak jak już wcześniej napisałem.
W takim razie nie wypada wam reklamować się jako "pierwsi", bo to wam się nie należy.
Patrząc na historie, Mount Everest nie zdobyła pierwsza osoba, która chciał to zrobić, pierwsza która to sobie zaplanował, lub nawet ta która jako pierwsza próbowała to zrobić, ale ta która jako pierwsza weszła na jego szczyt.
Nie jesteście pierwsi bo, parę lat w stacz kilku chłopaków na Ventrilo coś sobie ustaliło..
Jeżeli nadal uważasz, że Twoja korporacja była pierwsza "bo tak". W takim razie jesteś nie tylko osobą, która napisała ten wątek, ale i osobą która wymyśliła sobie ten slogan i jest w pełni przekonana do jego zajebistości. A teraz tylko bronisz swojego pomysłu, bo nikt nigdy nie nauczył Cię że czasami możesz nie mieć racji.
Cat, nie masz racji - odpuść.
Azradiel:
a co to jest to Polish Community Dusta ? i to całe Grom PL ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej