Śmietnisko > Off Topic
Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)
MGGG:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 05, 2013, 13:15:05 ---Miałem..jakoś nie czułem sie odrzucony i niechciany.
A wogóle mówisz o prawdziwych Francuzach z dziada pradziada czy dzisiejszych mieszkańców o sniadej cerze?
--- Koniec cytatu ---
Skoro zadajesz takie pytanie, to nie masz pojęcia kim jest prawdziwy Francuz dla Francuza ;D
VonBeerpuszken:
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 05, 2013, 13:17:22 ---Skoro zadajesz takie pytanie, to nie masz pojęcia kim jest prawdziwy Francuz dla Francuza ;D
--- Koniec cytatu ---
a jestes Francuzem?
Zadaję takie pytanie bo tych o sniadej cerze jest co najmniej połowa, jak juz nie większość :P
Poza tym, skoro ja taki nieuświadomiony a Ty taki wiedzący, uświadom mi gdzie popełniam bład a nie wytykasz niewiedzę nie podpierając sie żadnym argumentem. Tak samo moge napisac i ja - skoro piszesz to co piszesz widać że Francje widziałeś jeno na pocztówkach od cioci.
MGGG:
w zyciu.... choc mówie po francusku i spędzilem tam prawie 3 lata życia.
Aby dowiedzieć sie czegoś o Francji trzeba tam spędzić trochę czasu. Francuzi lubią turystów, którzy przyjeżdzaja, rozdziewaja japę i mówią, jakia ta Francja jest wspaniała, a Paryż jest najpiękniejszy na świecie. Problem zaczyna się, jak zostajesz tam na studia i okazuje się, że nie wszystko jest takie wspaniale, ze masz własne zdanie, a tak wogole to jestes Polakiem i twoja milosc do wszystkiego co francuskie nie jest az tak glebko i ze od francuskiego wina wolisz hiszpanskie. Wtedy potrafi byc naprawde nieprzyjemnie ;D Akcent nie ten, kraj nie ten, barbarzynca w ogrodzie z kraju, gdzie niedzwiedzie jedza samochody zima :D
A Ty jaki miales kontakt z "kulturą" francuską? Byles na wycieczce w Paryżu? :P
ps. emigrantów jest 5 mln we Francji. nie połowa ani wiekszość. :)
EOT bo dyskusja jest juz o czołgach, a nie o tym czy islam jest zły i dlaczego :P
Soulscream:
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 05, 2013, 13:23:32 ---EOT bo dyskusja jest juz o czołgach, a nie o tym czy islam jest zły i dlaczego :P
--- Koniec cytatu ---
Nie boj się dyskutować bo inny watek wskoczyl. Robi się bałagan, ale zawsze można do czegos wrocic. Tudziez mogę się wyniec do swojej piaskownicy :).
VonBeerpuszken:
A czym ta gościnnośc różni sie od naszej polskiej?
Kochamy Niemców, Francuzów, kogokolwiek kto zachwyca sie naszą kulturą i zostawia Euro.
Przestajemy lubic jak sie dowiadujemy że Czesi maja lepsze piwo a Słowacy lepsze ośrodki narciarskie.
Za to nie lubimy Rosjan... bo są podobni do nas i nie chca zostawiać u nas Euro :P
Jaki miałem kontakt z Francją? Nazwijmy to służbowy. Ludzie jak ludzie, maja swoje za uszami, ale kto nie ma?
Miałem także kontakt z tymi biednymi imigrantami... dobrze że jeszcze zdrowy byłem i trenowałem biegi, bo kto wie czy bym teraz mógł wypisywać na Centrali :P
P.S.: dyskusja pierwotnie była o islamie, to czołgi sa offtopem :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej