Śmietnisko > Off Topic

Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)

<< < (17/38) > >>

MGGG:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 05, 2013, 13:15:05 ---Miałem..jakoś nie czułem sie odrzucony i niechciany.
A wogóle mówisz o prawdziwych Francuzach z dziada pradziada czy dzisiejszych mieszkańców o sniadej cerze?

--- Koniec cytatu ---

Skoro zadajesz takie pytanie, to nie masz pojęcia kim jest prawdziwy Francuz dla Francuza  ;D

VonBeerpuszken:

--- Cytat: MGGG w Kwiecień 05, 2013, 13:17:22 ---Skoro zadajesz takie pytanie, to nie masz pojęcia kim jest prawdziwy Francuz dla Francuza  ;D

--- Koniec cytatu ---
a jestes Francuzem?
Zadaję takie pytanie bo tych o sniadej cerze jest co najmniej połowa, jak juz nie większość  :P
Poza tym, skoro ja taki nieuświadomiony a Ty taki wiedzący, uświadom mi gdzie popełniam bład a nie wytykasz niewiedzę nie podpierając sie żadnym argumentem. Tak samo moge napisac i ja - skoro piszesz to co piszesz widać że Francje widziałeś jeno na pocztówkach od cioci.

MGGG:
w zyciu.... choc mówie po francusku  i spędzilem tam prawie 3 lata życia.

Aby dowiedzieć sie czegoś o Francji trzeba tam spędzić trochę czasu. Francuzi lubią turystów, którzy przyjeżdzaja, rozdziewaja japę i mówią, jakia ta Francja jest wspaniała, a Paryż jest najpiękniejszy na świecie. Problem zaczyna się, jak zostajesz tam na studia i okazuje się, że nie wszystko jest takie wspaniale, ze masz własne zdanie, a tak wogole to jestes Polakiem i twoja milosc do wszystkiego co francuskie nie jest az tak glebko i ze od francuskiego wina wolisz hiszpanskie. Wtedy potrafi byc naprawde nieprzyjemnie ;D Akcent nie ten, kraj nie ten, barbarzynca w ogrodzie z kraju, gdzie niedzwiedzie jedza samochody zima :D

A Ty jaki miales kontakt z "kulturą" francuską? Byles na wycieczce w Paryżu?  :P

ps. emigrantów jest 5 mln we Francji. nie połowa ani wiekszość.  :)

EOT bo dyskusja jest juz o czołgach, a nie o tym czy islam jest zły i dlaczego  :P

Soulscream:

--- Cytat: MGGG w Kwiecień 05, 2013, 13:23:32 ---EOT bo dyskusja jest juz o czołgach, a nie o tym czy islam jest zły i dlaczego  :P

--- Koniec cytatu ---

Nie boj się dyskutować bo inny watek wskoczyl. Robi się bałagan, ale zawsze można do czegos wrocic. Tudziez mogę się wyniec do swojej piaskownicy :).

VonBeerpuszken:
A czym ta gościnnośc różni sie od naszej polskiej?
Kochamy Niemców, Francuzów, kogokolwiek kto zachwyca sie naszą kulturą i zostawia Euro.
Przestajemy lubic jak sie dowiadujemy że Czesi maja lepsze piwo a Słowacy lepsze ośrodki narciarskie.
Za to nie lubimy Rosjan... bo są podobni do nas i nie chca zostawiać u nas Euro  :P

Jaki miałem kontakt  z Francją? Nazwijmy to służbowy. Ludzie jak ludzie, maja swoje za uszami, ale kto nie ma?
Miałem także kontakt  z tymi biednymi imigrantami... dobrze że jeszcze zdrowy byłem i trenowałem biegi, bo kto wie czy bym teraz mógł wypisywać na Centrali  :P

P.S.: dyskusja pierwotnie była o islamie, to czołgi sa offtopem  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej