Śmietnisko > Off Topic

Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)

<< < (7/38) > >>

Zgudi:
Ja tylko podsuwam kilka przykładów. W sumie cofnął bym swój post, bo nie chce mi się potem tłumaczyć :)
1. Jakiś czas temu czytałem prasę, która rozpisywała o tym, że kryzys gospodarczy w Grecji zwraca wyborców w stronę skrajnych partii.
2. Z wiki masz o Hitlerze np coś takiego: "Momentem kluczowym dla jego partii był kryzys gospodarczy w 1929. Wówczas bowiem wyborcy zwrócili się w stronę dwóch skrajnych partii – komunistów i narodowych socjalistów."

mkx:
wiesz ze swita hitlera wybory zfauszowała ( nie wiem jak to napisac) ?

grecja mnie nie interesuje nie znam sie a o niemcach i II wonie nie czytam z wiki/gogle wiedze mam troszku glebsza

Soulscream:

--- Cytat: mkx w Kwiecień 04, 2013, 18:46:17 ---wiesz ze swita hitlera wybory zfauszowała ( nie wiem jak to napisac) ?

grecja mnie nie interesuje nie znam sie a o niemcach i II wonie nie czytam z wiki/gogle wiedze mam troszku glebsza

--- Koniec cytatu ---

Nie pisz. Raz, że nie da się tego czytać, dwa o historii to Ty nie wielkie masz pojecie i pieprzysz jakieś farmazony.

--- Cytuj ---2. Z wiki masz o Hitlerze np coś takiego: "Momentem kluczowym dla jego partii był kryzys gospodarczy w 1929. Wówczas bowiem wyborcy zwrócili się w stronę dwóch skrajnych partii – komunistów i narodowych socjalistów."
--- Koniec cytatu ---

Do 1929 niemcom w republice weimerskiej zylo sie wzglednie dobrze. Partia hitlera mimo kilku miejsc w reichstagu nie byla wplywowa. Dopiero kryzys pozwolil hitlerowi "pokazac" winowajce tego kryzysu. Czlowiek z biedy i braku chleba jest latwy do manipulowania. Ba ostatnio widzialem, gdzies fajny dokument BBC na temat tego, jak hitler wyplynal heh.

mkx:
wroc sie na studia albo chociaz discovery poogladaj so gtfo kid

ps po pierwszym puczu hitler siedzial w pierdlu a zeby zdobyc dyktature musieli wyniki zfauszowac ktore h.goring obwieszczal nie pamietam wynikow wiec ci nie podam rotfl ale z blaznami co mysla ze maja pojecie o histori moge podyskutowac :), bawi mnie ciemnota jednostki myslacej ze cos wie w temacie w ktorym h... wie :D

Soulscream:

--- Cytat: mkx w Kwiecień 04, 2013, 19:28:00 ---wroc sie na studia albo chociaz discovery poogladaj so gtfo kid

--- Koniec cytatu ---

Od discovery wole dobra ksiazke, ale co Ty mozesz wiedziec o tym skoro piszesz kompletnie bez skladu o_O.

O to jest ten.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Nazis:_A_Warning_from_History

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej