Forum Gry > Inne gry
Lucas Arts upadło :(
Starhawk:
--- Cytat: Mona X w Maj 08, 2013, 09:09:28 ---Hmm, zasilacz, chromium, jaki internet lepszy, jak nagrywać filmy, laptop, znowu chromium, szukam programu, zepsuł mi się dysk, zepsuty plik po ściągnięciu, jaki nowy komp, router, znowu chromium, dwa klienty z jednej instalki, znowu router, coś o opłatach...
Tak więc, 3 razy cromium, w tzw. chuj nie chromium, sterowników, czy blue screenów.
--- Koniec cytatu ---
Żaden z tych problemów nie dotyczy konsol i o to mi chodziło.
Doom:
Starhawk nie masz lepszych zajęć niż dawać się trolować starszemu moderatorowi forum?
Goomich:
--- Cytat: Starhawk w Maj 08, 2013, 20:46:41 ---Żaden z tych problemów nie dotyczy konsol i o to mi chodziło.
--- Koniec cytatu ---
Jak widać, tylko jeden z nich dotyczył PC, a i to wina patałachów z CCP, a nie PC.
Yavax Zavro:
--- Cytat: Starhawk w Maj 07, 2013, 17:46:57 ---Konsole mogą "się pierdolić", ale to one rządzą rynkiem gier, bo nie każdemu chce się "grzebać w otwartej strukturze" PCtów, dajmy na to mnie. Wkładam płytę/ściągam grę z PSN/Xbox live i gram i mam w dupie sterowniki, blue screeny czy crashe w konfiguracji Chrome + EVE client, tak jak słabszą oprawę.
--- Koniec cytatu ---
Rządzą i to widać, bo wszystko co wpierw było made for PC trzymało poziom. Nie wierzysz? To przyjrzyj się pierwszemu Mass Effectowi i Dragon Age'owi chociażby. A następnie zerknij na ich sequele. Widać w którą stronę idą producenci. Tak w stronę robienia gier na konsole, przyznaję Ci rację. I tak, wiem że instalowanie sterowników, dbanie o sprzęt i jego stan niektórych (a w zasadzie większość) przerasta.
I to też widać po grach. Producenci srają w gacie, żeby gracze (w domyśle największa grupa odbiorców, czyli konsolowcy) kupili jak najwięcej, jednocześnie dostając produkt, który nie sprawi, że zbytnio się wysilą przy rozrywce.
Nie mówię, że to złe, bo to też ma swoje plusy. Przychodzisz po pracy, chcesz pograć maksymalnie godzinkę w coś co nie wymaga zbytnio myślenia. Taki jest dzisiaj trend jaki narzuciło granie na konsoli.
Ale to trochę jak z kinematografią. Kino ma swoją złotą erę za sobą. Ja uważam, że podobnie już jest z grami. Teraz to już jest czysty biznes.
Między innymi dlatego wiele osób moczy gacie, gdy jacyś zapaleńcy szukają środków na Kickstarterze, bo chcą zrobić coś oldschoolowego i z sercem, coś jak za starych dobrych czasów. I nie okłamujmy się. Takie rzeczy oglądamy tylko w przypadku gier PC. Na konsoli nie możesz nawet zainstalować swojego oprogramowania, bo Ci zbanują konto (znane przypadki z PS3).
Goomich:
--- Cytat: Yavax Zavro w Maj 08, 2013, 23:14:56 ---Rządzą i to widać, bo wszystko co wpierw było made for PC trzymało poziom. Nie wierzysz? To przyjrzyj się pierwszemu Mass Effectowi
--- Koniec cytatu ---
Data wydania
Xbox 360
PL: 20 listopada 2007
Am.Płn.: 20 listopada 2007
EU: 20 listopada 2007
AUS: 22 listopada 2007
Microsoft Windows
PL: 12 lipca 2008
Am.Płn.: 26 maja 2008
EU: 6 czerwca 2008
--- Cytat: Yavax Zavro w Maj 08, 2013, 23:14:56 ---Dragon Age'owi chociażby. A następnie zerknij na ich sequele
--- Koniec cytatu ---
Dwójka jest jaka jest, bo była robiona w niecały rok.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej