Forum Gry > Inne gry

Lucas Arts upadło :(

<< < (7/8) > >>

Starhawk:
Uncharted, God of War, Gran Turismo, Forza Motorsport, Gears of War, Final Fantasy, Wipeout, Dust 514, Killzone, inFamous, Motorstorm, Metal Gear Solid i cała masa innych tytułów dostępnych tylko na konsolach - te tytuły też były lepsze najpierw na PC ? Jeden woli nieskomplikowaną rozrywkę, a inny "kosmicznego Excela". Po ciężkich 10 czy czasem 12 godz w pracy nie mam ochoty podziwiać ściany tekstu w EVE. Wolę włączyć coś bardziej odstresowującego i pewnie miliony innych ludzi są podobnego zdania.

Co do Mass Effect - ani to dobra strzelanka ani dobry RPG. To, że gra ma fabułę i wybór opcji dialogowych nie czyni z niej RPGa. Jedynka była świetna właśnie przez fabułę, ale reszta leżała, dwójka to tępa strzelanka z beznadziejnym wątkiem głównym, który w ogóle mnie nie zainteresował, oraz świetnymi misjami pobocznymi, trójka jest już spoko, ale za dużo patosu, za dużo tępego strzelania za mało RPG. Jedynie uniwersum w tej serii jest świetne więc nie wiem dlaczego akurat tę grę przytoczyłeś jako przykład. Jaranie się Mass Effectem jest dla mnie tak samo dziwne jak jaranie się starymi NFSami (Underground 1 i 2) - zwykłe średniaki z fajnym tuningiem. A co do upraszczania - popatrz jak zmieniło się Diablo, które jest przecież tylko na PC. W Trójce nawet nie ma przydziału punktów do statystyk.

Z gier na PC czekam na Company of Heroes 2 i... w sumie tyle. nic więcej na tej platformie mnie nie ciekawi czego nie miałbym na konsoli. Może jeszcze kolejny Wiedźmin, ale ten również pojawi się na konsoli więc się nie liczy.

Yavax Zavro:

--- Cytat: Mona X w Maj 08, 2013, 23:23:17 ---Data wydania    

Xbox 360
PL: 20 listopada 2007
Am.Płn.: 20 listopada 2007
EU: 20 listopada 2007
AUS: 22 listopada 2007

Microsoft Windows
PL: 12 lipca 2008
Am.Płn.: 26 maja 2008
EU: 6 czerwca 2008

Dwójka jest jaka jest, bo była robiona w niecały rok.

--- Koniec cytatu ---
Prawda. Prawdą też jest, że na PC była pozbawiona większości błędów z Xboxa. Zresztą to nie pierwsza gra, której port był lepszy na PC.

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 10:44:13 ---Uncharted, God of War, Gran Turismo, Forza Motorsport, Gears of War, Final Fantasy, Wipeout, Dust 514, Killzone, inFamous, Motorstorm, Metal Gear Solid i cała masa innych tytułów dostępnych tylko na konsolach - te tytuły też były lepsze najpierw na PC ? Jeden woli nieskomplikowaną rozrywkę, a inny "kosmicznego Excela". Po ciężkich 10 czy czasem 12 godz w pracy nie mam ochoty podziwiać ściany tekstu w EVE. Wolę włączyć coś bardziej odstresowującego i pewnie miliony innych ludzi są podobnego zdania.

--- Koniec cytatu ---
Uncharted - zerżnięta fabuła z serialu Firefly wymieszana z światem Indiany Jonesa. GoW - dwójka ma fabułę na jeden wieczór, chodź ogólnie jest to dobra seria. Forza i GT są świetne, ale wkurza mnie fakt, że GT jest reklamowane jako realistyczny symulator (hasło z pudełka gry, tam jest chyba nawet napisane, że to najbardziej realistyczny symulator), a do takiego rFactora ma lata świetlne. GoW jest delikatnie mówiąc przereklamowany. Dust 514 dopiero raczkuje tak naprawdę, muszą nad nim jeszcze trochę popracować. Killzone również jest przereklamowany jak diabli, to jest zwykły CoD z inną fabułą. Infamous jest fajny. MGS też jest świetny, ale rzygać mi się chce gdy widzę japoński patetyzm - żołnierze ociągający się z strzelaniem do siebie, bo przed walką muszą rozgrzebać swoją tragiczną przeszłość, wygłosić wyniosły monolog, Snake wiecznie nie uważający się za bohatera itp. Jeśli chodzi o MGS czasami naprawdę wolałbym, żeby zrobili go Amerykańcy :D.

Co do Diablo to ja się nie dziwię, że zostało tak uproszczone (zresztą już w trakcie prac nad wersją PC pojawiały się pogłoski o konsolowych portach). Napisałem przecież, że producenci idą ścieżką "bezproblemowego" grania - siadaj i klikaj. Wcale nie inaczej jest na PC.
Tylko mi chodzi o to, że na PC powstają czasami gry, które - na szczęście - odchodzą od tego trendu :).

Starhawk:
To ja mogę napisać, że wszystkie gry z PC są przereklamowane, może być ?
Porównania rFactor do GT5 ? Dżizas :P PCtowy sim wygrywa tylko i wyłącznie większym realizmem, co niekoniecznie przekłada się na fun z gry. W jakiej innej ścigałce masz ponad 1000 samochodów ?

Co do MGSa - ja go właśnie za to uwielbiam. Jest inny niż amerykańskie gówna, kopiujące pomysły innych na potęgę i jadące na schematach. Ja np wolę japoński patetyzm niż 4 bezmózgich koksów zarzynających piłami swoich przeciwników w Gears of War.  Między innymi dlatego wybrałem EVE Online, a nie np WoW, bo lubię oryginalność i świeże podejście do tematu, nawet jeśli nie wszystko mi odpowiada. W zachodnich produkcjach trudno znaleźć takie gry a już najgorsze jest - komputerowe RPG = smoki, elfy, krasnoludy i w kółko to samo, ten sam schemat. Jest tylko kilka świetnych wyjątków potwierdzających regułę np Planescape: Torment.

Ogólnie obecna generacja konsol jest najsłabsza w historii. Totalny casual, w chuj DLC, a co druga gra to strzelanka. Są też perełki jak np Journey lub Flower.

Yavax Zavro:

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 13:12:22 ---To ja mogę napisać, że wszystkie gry z PC są przereklamowane, może być ?
--- Koniec cytatu ---
A zabronię Ci czegoś :P?

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 13:12:22 ---Porównania rFactor do GT5 ? Dżizas :P PCtowy sim wygrywa tylko i wyłącznie większym realizmem, co niekoniecznie przekłada się na fun z gry. W jakiej innej ścigałce masz ponad 1000 samochodów ?
--- Koniec cytatu ---
Rfactor opiera się głównie na modach, więc stworzenie 1000 samochodów to przy odpowiednio wielkim community to by była tylko kwestia czasu. Ale to tak na marginesie, bo nie o to mi chodziło (zresztą niektóre samochody ewidentnie odstają jakością wykonania od reszty). Chodziło mi o to, że producenci wyrazie chcieliby, żeby to był sim z prawdziwego zdarzenia :P. To znaczy, takie wrażenie odniosłem czytając przechwałki na opakowaniu gry. No a jakby nie było nim nie jest.

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 13:12:22 ---Co do MGSa - ja go właśnie za to uwielbiam. Jest inny niż amerykańskie gówna, kopiujące pomysły innych na potęgę i jadące na schematach. Ja np wolę japoński patetyzm niż 4 bezmózgich koksów zarzynających piłami swoich przeciwników w Gears of War.  Między innymi dlatego wybrałem EVE Online, a nie np WoW, bo lubię oryginalność i świeże podejście do tematu, nawet jeśli nie wszystko mi odpowiada. W zachodnich produkcjach trudno znaleźć takie gry a już najgorsze jest - komputerowe RPG = smoki, elfy, krasnoludy i w kółko to samo, ten sam schemat. Jest tylko kilka świetnych wyjątków potwierdzających regułę np Planescape: Torment.
--- Koniec cytatu ---
I nie wkurwia Cię to, że czasem bohaterowie zachowują się jak Power Rengersi :D?

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 13:12:22 ---Ogólnie obecna generacja konsol jest najsłabsza w historii. Totalny casual, w chuj DLC, a co druga gra to strzelanka. Są też perełki jak np Journey lub Flower.
--- Koniec cytatu ---
So true.

sztosz:

--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 13:12:22 ---[...]świetnych wyjątków potwierdzających regułę[...]

--- Koniec cytatu ---

Większej bzdury dawno nie czytałem. Jak niby wyjątek ma potwierdzać regułę? Zupełny brak logiki. Debilizm. Powtarzanie pustych frazesów. Szkoda słów.  :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej