Śmietnisko > Flamewar
C0ven Starcił Tytany
Yavax Zavro:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 30, 2013, 13:47:20 ---Rany...przeca cały czas mówię że wiem że CCP wie i wiem dlaczego z tym nic nie robi.
Mówie też cały czas że oddając ten sprzęt zrobili wielki błąd bo pokazali że EULA EULĄ a życie sobie.
Kompletnie inaczej by to wyglądało gdyby padło zdanie - popełniliście wykroczenie i straciliście masę kasy. Już samo to jest dla was karą, nie chcąc dobijać nie banujemy kont.
--- Koniec cytatu ---
To jest akurat fajny pomysł, problem polega na tym, że CCP jest na to za miękkie. A poza tym takie działanie postawiło by CCP w trochę gorszym świetle. To by było jak wielka tablica mówiąca - wiemy, że sharujecie konta, banów nie będzie ale o odszkodowaniu zapomnijcie. W tej chwili z punktu widzenia osób niewtajemniczonych i nie interesujących się tą sprawą, gracz c0venu po prostu odzyskuje co mu ukradli. I CCP częściowo wychodzi zwycięską ręką. Ale Ty i ja wiemy jak jest :P.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 30, 2013, 14:01:08 ---Ale swoja droga ta afera, oprocz bardzo wielu innych rzeczy, obnarzyla przy okazji porazajacy poziom polactwa w polskim community ;) Uczta dla socjologa specjalizujacego sie np. z patologii spolecznych lol
--- Koniec cytatu ---
Czekaj, więc mam kibicować Covenowi tylko dlatego że to Polacy? Nie mam prawa krytykować bo to Polacy? Każdy kto krytykuje Polaka to drań i polaczek?
Ujmę to dość brutalnie - w dupie mam czy w grze ktoś jest Polakiem, Nimcem i czy Rosjaninem. Wiecznie ktoś miesza narodowść do świata gry...w której takie narodowośći nawet nie istnieją.
Jakub Trokowski:
--- Cytat: WhiteCat w Marzec 30, 2013, 13:54:24 ---A co do stwierdzenia, że nie zostaliśmy ukarani:Zdaje się, że to jest standardowa polityka CCP przy takiego rodzaju przewinieniach, a to, że coś skradziono to dwie różne sprawy, ponieważ nadal nie wiemy w jaki sposób złodziej wszedł w posiadanie hasła.
--- Koniec cytatu ---
Tylko że skoro nie wiecie, to czemu ostrzeżenia za dzielenie konta? Zamiast wygenerowania nowych haseł i wysłania ich na odpowiednie maile. Takie działanie implikuje że jednak ktoś pasy dostał a nie ukradł. A skoro tak to dlaczego zwrot tytanów?
Poprostu zdupy rozwiązanie zorganizowali.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 30, 2013, 14:09:33 ---Czekaj, więc mam kibicować Covenowi tylko dlatego że to Polacy? Nie mam prawa krytykować bo to Polacy? Każdy kto krytykuje Polaka to drań i polaczek?
Ujmę to dość brutalnie - w dupie mam czy w grze ktoś jest Polakiem, Nimcem i czy Rosjaninem. Wiecznie ktoś miesza narodowść do świata gry...w której takie narodowośći nawet nie istnieją.
--- Koniec cytatu ---
Nic takiego nie napisalem :) Mialem raczej na mysli wlasnie dokladnie to, co wlasnie zaprezentowales, czyli jako polactwo rozumiem raczej takie cechy, jak walenie glowa w mur, trudnosci ze zrozumieniem niektorych bardzo prostych przekazow, i generalne zagubienie polaczone z taka jakby zaciekloscia i zapiekloscia w sprawach zupelnie tego nie wartych :)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 30, 2013, 14:19:17 ---Nic takiego nie napisalem :) Mialem raczej na mysli wlasnie dokladnie to, co wlasnie zaprezentowales, czyli jako polactwo rozumiem raczej takie cechy, jak walenie glowa w mur, trudnosci ze zrozumieniem niektorych bardzo prostych przekazow, i generalne zagubienie polaczone z taka jakby zaciekloscia i zapiekloscia w sprawach zupelnie tego nie wartych :)
--- Koniec cytatu ---
Jak na razie, ten prosty przekaz jest bardzo jasny - co chwilę zmieniać wersję wydarzeń tylko po to żeby pasowała do naszej wersji i naszych oczekiwań.
Plączecie się w wersjach, bo raz jest info że dostajecie ostrzeżenie za sharing, kolejnym razem twierdzicie że jeszcze nic nie wiadomo, a jeszcze innym razem, że hasła były kradzione. Wszystko to w zależności od argumentów widzących tę sytuację inaczej niż Wy.
Może to takie postępowanie jest bardziej polactwem?
Choćby się paliło i waliło nie przyznać sie do błedu nawet za cenę ośmieszenia się?
Może dla Ciebie stuacja nie jest warta,dla mnie każda sytuacja w której wynika że prawodwca sam łamie te prawo, jest warta uwagi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej