Śmietnisko > Flamewar
C0ven Starcił Tytany
Yavax Zavro:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 30, 2013, 08:55:07 ---Powiedz mi jedno, jedzie jakiś typ po pijaku i rozbija auto, firma ubezpieczeniowa ma mu zapłacić odszkodowanie tylko dlatego że jzada po pijaku jest nagminnie stosowana?
Ktoś tu zaraz wyskoczy że nie można takich spraw porównywać, można, sprawa jest bardzo podobna przez analogię, i tu i tu jest nagminnie łamane prawo, i tu i tu łamiący prawo dostaje za to odszkodowanie. Trochę chore, prawda?
CCP przymyka oko na współdzielenie kont? Jego sprawa, w końcu każde konto to jakaś kasa. Ale jak już oficjalnie tego zabrania powinno być konsekwentne - nie zbanujemy kont bo już ucierpiałeś, złamałeś przepis, straciłeś, próbuj odzyskać sam.
W tym przypadku CCP pkazało że jego własne "ustawodastwo" jest gówno warte. Albo sami własnego prawa nie znają.
Albo siedzą tam naiwniacy którzy myślą że w EVE grają same kryształowe sumienia bez skazy i zmazy.
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że dobrze to podsumował Kira Korpii, więc raczej w tej kwestii nie mam nic do dodania. Poza tym, że jeszcze nie wiemy czy ten ktoś passy dostał w prezencie czy podpierdolił, więc hamuj swoje konie.
Mi chodziło też o coś innego, o czym zresztą napisałeś. O tym, że CCP jest też jakby stroną łamiącą zasady, bo dobrze wie, że takie konta są dzielone pomiędzy zaufane osoby w ally. I na to pozwala.
To jest dla mnie temat rzeka, a ja nie chcę tu strugać wielkiego znawcę.
Z globalnego punktu widzenia problem polega na tym, że w EVE gra po prostu mało osób i CCP nie ma jaj, żeby nagle wykosić wszystkich którzy sobie pierdzą na EULA.
To jest coś w stylu cichego układu, czaisz? Odszkodowanie otrzymane przez c0ven tylko to uwypukliło.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Yavax Zavro w Marzec 30, 2013, 13:39:00 ---Myślę, że dobrze to podsumował Kira Korpii, więc raczej w tej kwestii nie mam nic do dodania. Poza tym, że jeszcze nie wiemy czy ten ktoś passy dostał w prezencie czy podpierdolił, więc hamuj swoje konie.
Mi chodziło też o coś innego, o czym zresztą napisałeś. O tym, że CCP jest też jakby stroną łamiącą zasady, bo dobrze wie, że takie konta są dzielone pomiędzy zaufane osoby w ally. I na to pozwala.
To jest dla mnie temat rzeka, a ja nie chcę tu strugać wielkiego znawcę.
Z globalnego punktu widzenia problem polega na tym, że w EVE gra po prostu mało osób i CCP nie ma jaj, żeby nagle wykosić wszystkich którzy sobie pierdzą na EULA.
To jest coś w stylu cichego układu, czaisz? Odszkodowanie otrzymane przez c0ven tylko to uwypukliło.
--- Koniec cytatu ---
Rany...przeca cały czas mówię że wiem że CCP wie i wiem dlaczego z tym nic nie robi.
Mówie też cały czas że oddając ten sprzęt zrobili wielki błąd bo pokazali że EULA EULĄ a życie sobie.
Kompletnie inaczej by to wyglądało gdyby padło zdanie - popełniliście wykroczenie i straciliście masę kasy. Już samo to jest dla was karą, nie chcąc dobijać nie banujemy kont.
I byłoby wszystko w porządku.
Dalej CCP udawałoy że nie wie o współdzieleniu kont, a gracze dalej by udawali że tego nie robią.
Kira podsumował to w bardzo tendencyjny sposób, tak żeby pasowało do wersji żo Coven bidny ucierpiał na głupich przepisach.
@mkx
Aleś ty bidny malutki człowieczek, zakompleksiony chyba strasznie. I do tego za cholerę pojąć nie potrafisz co się pisze. Pisana polska za trudna więc mkx pluć na innych, bo inni mieć inne zdanie niż mkx? A mkx mieć jakieś wogóle zdanie czy koledzy mówić "bla bla" a mkx przytakiwać, święcie wierzyć i powtarzać?
WhiteCat:
Zmieńmy nazwę tematu na "Trudne sprawy" albo coś w stylu "Co zrobić żeby jednak odebrali c0venowi te tytany". Bardziej trafne i przynajmniej osobniki pokroju Kell'a będą miały pole do popisu.
To naprawdę smutne, że osoby (oczywiście głównie polacy) niebędące nigdy w tym aliansie, które coś gdzieś tam słyszały mówią najgłośniej i najchętniej oddałyby wszystko żeby tylko inni (w tym wypadku C0ven) nie mieli lepiej/więcej. Ot taka nasza cecha narodowa.
A co do stwierdzenia
--- Cytat: Alice9 w Marzec 30, 2013, 11:15:10 ---polacy w eve i tak nic nie znaczą... [...]
--- Koniec cytatu ---
To jest tak samo jak w prawdziwym świecie: jedni narzekają, że polacy są niczym i nie warto się przyznawać do swojej narodowości, za to inni są dumni za swojej historii, kultury, tradycji i starają się naprawiać wizerunek popsuty przez tych pierwszych :(
A co do stwierdzenia, że nie zostaliśmy ukarani:
--- Cytat: Xeovar ---1. Dostaliśmy warningi za account sharing. Jeżeli się to powtórzy to zamiast warnów będą perma bany.
--- Koniec cytatu ---
Zdaje się, że to jest standardowa polityka CCP przy takiego rodzaju przewinieniach, a to, że coś skradziono to dwie różne sprawy, ponieważ nadal nie wiemy w jaki sposób złodziej wszedł w posiadanie hasła.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: WhiteCat w Marzec 30, 2013, 13:54:24 ---Zmieńmy nazwę tematu na "Trudne sprawy" albo coś w stylu "Co zrobić żeby jednak odebrali c0venowi te tytany". Bardziej trafne i przynajmniej osobniki pokroju Kell'a będą miały pole do popisu.
To naprawdę smutne, że osoby (oczywiście głównie polacy) niebędące nigdy w tym aliansie, które coś gdzieś tam słyszały mówią najgłośniej i najchętniej oddałyby wszystko żeby tylko inni (w tym wypadku C0ven) nie mieli lepiej/więcej. Ot taka nasza cecha narodowa.
A co do stwierdzeniaTo jest tak samo jak w prawdziwym świecie: jedni narzekają, że polacy są niczym i nie warto się przyznawać do swojej narodowości, za to inni są dumni za swojej historii, kultury, tradycji i starają się naprawiać wizerunek popsuty przez tych pierwszych :(
A co do stwierdzenia, że nie zostaliśmy ukarani:Zdaje się, że to jest standardowa polityka CCP przy takiego rodzaju przewinieniach, a to, że coś skradziono to dwie różne sprawy, ponieważ nadal nie wiemy w jaki sposób złodziej wszedł w posiadanie hasła.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma sensu im tego tlumaczyc, jezeli ktos nie zrozumial do tej pory to i tak juz nie zrozumie, a jezeli nie chce zrozumiec to tym bardziej. Ale swoja droga ta afera, oprocz bardzo wielu innych rzeczy, obnarzyla przy okazji porazajacy poziom polactwa w polskim community ;) Uczta dla socjologa specjalizujacego sie np. z patologii spolecznych lol
VonBeerpuszken:
--- Cytat: WhiteCat w Marzec 30, 2013, 13:54:24 ---Zmieńmy nazwę tematu na "Trudne sprawy" albo coś w stylu "Co zrobić żeby jednak odebrali c0venowi te tytany".
--- Koniec cytatu ---
Gdyby CCP wycięło teraz taki numer, to nic tylko zwijać manatki i szukać innej gry. Wygłup z ich strony byłby straszny.
--- Cytat: WhiteCat w Marzec 30, 2013, 13:54:24 ---To naprawdę smutne, że osoby (oczywiście głównie polacy) niebędące nigdy w tym aliansie, które coś gdzieś tam słyszały mówią najgłośniej i najchętniej oddałyby wszystko żeby tylko inni (w tym wypadku C0ven) nie mieli lepiej/więcej. Ot taka nasza cecha narodowa.
--- Koniec cytatu ---
To nawet nie o to chodzi, jakmam być szczery, to czy odzyskaliście czy nie to mnie ani ziębo ani grzeje, Coven mnie nie dotknął w zly sposób jak co niektórych, więć nie mam o co mieć żal.
Wierz mi, pisałbym dokładnie to samo gdyby dotyczyło to każdego innego aliansu. Po prostu nie podoba mi się że CCP który powinien stać na straży przepisów które ustalił, sam je nagina.
A jeśłi do tej pory do końca sprawa nie jest wyjaśniona, to zwrot jest też za wczesny, bo co jak wreszcie któryś się przyzna że znamion typowego przestępstwa nie było? Odbiorą Wam te tytany?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej