Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[CBC] CBC Interstellar - dyskusja

<< < (8/76) > >>

Rash'kan:

--- Cytat: Malkshurr w Kwiecień 16, 2013, 14:46:21 ---
Z ciekawszych rzeczy, bo przechwalanie się jakie to Wy macie kb jest średnio interesujące, CBC zakończyło żmudny i powolny, zaplanowany w najdrobniejszych detalach i wykonany z niesamowitą precyzją plan pozbycia się z korpa ludzi z przerośniętym ego, "pro pvperów", oficerów politycznych, i innych samo uwielbiających się indywiduów. Niestety jak zakładaliśmy, nie obyło się bez przypadkowych ofiar, za co serdecznie je przepraszamy, i zapraszamy do nas z powrotem.

--- Koniec cytatu ---

Dobre, powiedział gość, który wyszedł z CBC po tym jak się dowiedział, że nie zostanie CEO, a wcześniej wieszczył przez pół roku jego upadek :D

Przy okazji, to ktoś inny mówil ludziom z CBC co to znaczy spełniać się w eve, co skończyło się wyjściem ponad 50 charów dodajmy, że aktywnych, bo w tej chwili macie w korpie ludzi, których konta są nieaktywne od dobrych 2 miesięcy :D

No, ale cóż jeżeli droga nieaktywności i nie grania jest drogą słuszną to gl hf, op sucess.

Jeszcze na koniec:

http://evemaps.dotlan.net/corp/CBC_Interstellar/stats/2012-08-01:2012-12-01 <--> http://evemaps.dotlan.net/corp/CBC_Interstellar/stats/2013-02-01:2013-10-16

i

http://www.cbc-eve.com/?a=kill_related&kll_id=35579 <--> http://www.cbc-eve.com/?a=kill_related&kll_id=32525

PS: Malk, przejrzyj najpierw forum i poczytaj jak ludzie pisali, że chcą pvpować, jak się martwią o to czy będą FC i jak często będą floty, potem pisz dalej jaki doskonały miałes plan :)

Lanca:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 16, 2013, 13:49:05 ---Taki był OFICJALNY status korporacji...
Właśnie przez takich "ambitnych" zawsze wszystko się sypało. To tak jakby z domu spokojnej starości ktoś chciał zrobić drużynę piłkarską pierwszej ligi.
--- Koniec cytatu ---
Dobrze, że piszesz w czasie przeszłym, bo być może tak było parę dobrych lat temu. Przez ostatni rok sprawy miały się całkiem inaczej (proponuję wykopać niedawny post rekrutacyjny CBC). A teraz posypało się właśnie przez to, że "ambitni" i ciągnący korpa ludzie odeszli. A byli to ludzie odpowiedzialni na przykład za prowadzenie flot, logistykę, dyrektorowanie, tworzenie fitów i doktryn. Nie możesz twierdzić, że CBC zawsze było korpem dla emertów, bo taki korp nie miałby prawa istnieć na przykład w FCONie a potem w Curse.

--- Cytat: Malkshurr w Kwiecień 16, 2013, 14:46:21 ---CBC zakończyło żmudny i powolny, zaplanowany w najdrobniejszych detalach i wykonany z niesamowitą precyzją plan pozbycia się z korpa ludzi z przerośniętym ego, "pro pvperów", oficerów politycznych, i innych samo uwielbiających się indywiduów.
--- Koniec cytatu ---
To już w ogóle jest przedni dowcip (jeśli traktować poważnie, bo przyznajmy się, że to troll), bo jak to tak - implikujesz, że ja sam miałbym zaaranżować pozbycie się własnej osoby z korpa (i innych), przez żmudną kilkumiesięczną pracę w korpie na rzecz opuszczenia blueseca i przenosin do Curse? Z tego co pamiętam, to ok. 80% korpa za tym głosowało.

A teraz:

Goomich:
Nawet drama w takim dosyć emeryckim tempie się toczy.

Malkshurr:
Rash masz coś ciekawego do powiedzenia jeszcze ??
tylko mnie nie zawiedź.

Uwielbiam ludzi którzy mówią mi co ja myślę.

puszken to się zobaczy, na razie ludzie muszą odreagować emocje, jak pył opadnie, jak ekto powiedział zobaczymy co widać na horyzoncie.

A co do emeryckiego tempa, a po co mam mówić że to wszystko nie prawda, przecież i tak wiecie lepiej, Rash wam wszystko opowie najlepiej.

kurde to 3 post muszę przestać pisać

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Lanca w Kwiecień 16, 2013, 15:31:11 ---Dobrze, że piszesz w czasie przeszłym, bo być może tak było parę dobrych lat temu. Przez ostatni rok sprawy miały się całkiem inaczej (proponuję wykopać niedawny post rekrutacyjny CBC). A teraz posypało się właśnie przez to, że "ambitni" i ciągnący korpa ludzie odeszli. A byli to ludzie odpowiedzialni na przykład za prowadzenie flot, logistykę, dyrektorowanie, tworzenie fitów i doktryn. Nie możesz twierdzić, że CBC zawsze było korpem dla emertów, bo taki korp nie miałby prawa istnieć na przykład w FCONie a potem w Curse.

--- Koniec cytatu ---
Piszę o czasie jeszcze sprzed Deklein, mniej więcej o czasie kiedy CBC mieszkało w Providence.
Co ciekawe, korporacja była dość aktywna w pvp, mimo że wszystko odbywało sie na zasadzie "bo chcę" a nie "bo muszę".
Pamietam nawet tu na centrali w spisie korporacji byliśmy jako "zgraja olewusów lejących sie z -A-"  :D
W tamtym czasie fukncjonowała dokładnie wedle założeń założyciela i mimo braku JAKICHKOLWIEK nakazów, ludzie którzy dość aktywnia grali byli też dośc mocno zintegrowani ze sobą... bez obowiązku integracji TSowej  :P była cała masa wspólnych działań, bez żadnych nacisków.
Ale niestety od czasów Deklein "duch" CBC zaczął byc zastępowany ambicjami kilku ludzi.
Pisząć o CBC zawsze mam na myśli CBC z czasów Providencowych, kiedy to była zgraja radośnie olewających wszystko ludzi, mimo wszystko mocno trzymających sie razem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej