Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (121/138) > >>

BAMBO:

--- Cytat: Lt Rook w Marzec 27, 2013, 13:18:06 ---ale się znęciacie nad biednym tematem...
CCP nie może zbierać niepublicznych informacji o środowisku w którym pracuje klient EVE Online (a po ludzku, nie może generować sobie takiego unikalnego ID na podstawie systemu operacyjnego czy sprzętu) jeśli udostępnia oprogramowanie za darmo, a równocześnie sankcjonuje dostęp do "systemu" w inny sposób (opłata za subskrybcję).
Musieli by się prawnicy wypowiedzieć.

--- Koniec cytatu ---
eula pkt 7

D. MONITORING

You agree that CCP may remotely monitor your Game hardware solely for the purpose of establishing whether in playing the Game and accessing the System you are using software created or approved by CCP, or whether you are using unauthorized software created by you or a third party in contravention of Section 6.
eula  pkt 9
 D. Software Updates

CCP may from time to time update or otherwise modify the Software electronically. You hereby grant CCP permission to: (i) extract hardware system profile data from your computer; (ii) extract information from your computer's file directories pertaining to the Game and your ability to access the System; (iii) download to your computer content and Game files and any data related to the operation of the Game. The foregoing applies to any computer from which you log into the System using your Account.

Lt Rook:

--- Cytuj ---extract hardware system profile data from your computer
--- Koniec cytatu ---
- to nie jest identyfikacja żadnego systemu, nikt nikomu nie broni dowolnie zmieniać konfiguracji mojego sprzętu kiedy chcę przez co nie może to być podstawą jakiejkolwiek identyfikacji.

--- Cytuj ---extract information from your computer's file directories pertaining to the Game and your ability to access the System
--- Koniec cytatu ---
- to jest ważniejsze bo dokładnie pisze których danych może sobie CCP użyć.

A to co Zsur1am zacytował też jest ważne, bo dokładnie określa zakres w którym CCP może grzebać w Twoim kompie, zapis który Zsur1am zacytował znaczy ni mniej ni więcej że aplikacja będzie się samokontrolować a wszelkie odchyły będą traktowane jako efekty pracy botów i innych zabronionych programów.

Jabolex:

--- Cytat: Lt Rook w Marzec 27, 2013, 14:13:45 --- - to nie jest identyfikacja żadnego systemu, nikt nikomu nie broni dowolnie zmieniać konfiguracji mojego sprzętu kiedy chcę przez co nie może to być podstawą jakiejkolwiek identyfikacji.
 - to jest ważniejsze bo dokładnie pisze których danych może sobie CCP użyć.

--- Koniec cytatu ---

Ogólnie przy tematach o botach wychodzą informacje o zbieranych MACadresach, fingerprintach, wirtualizacja jest czy nie ma, etc. Trochę tego jest zbierane.
http://evenews24.com/2012/08/09/nosy-gamer-ccps-war-on-bots-hardware-bans/

BAMBO:
ban zawsze będzie dla mnie uznaniowy w zależności kto zajmuje sie sprawą, czynnik ludzki. A nawet jeśli ccp nie może wykorzystać tych danych które ma bo to nie legalne, to nie przestana tego robić dopóki ktoś nie wytoczy sprawy CCP za to ze zbanowało jego konto dzięki nieprawnie uzyskanym informacjom. A może ccp przestraszyło sie polskich sądów skazujących z kradzieże wirtualnych itemow i dlatego tak ładnie rozpatrzyli ten przypadek ?;D

VonBeerpuszken:

--- Cytat: BAMBO w Marzec 27, 2013, 15:14:38 --- A może ccp przestraszyło sie polskich sądów skazujących z kradzieże wirtualnych itemow i dlatego tak ładnie rozpatrzyli ten przypadek ?;D

--- Koniec cytatu ---
Ooootak, na pewno  ;D
Zaraz się okaże że CCP je po prostu sobie pożyczyło, ale zapomniało powiadomić właścicieli  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej