Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
Yavax Zavro:
--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 27, 2013, 10:58:38 ---Caly bajer polega na tym ze ten ktos uzyl nowego polaczenia z netem aby zamaskowac swoja tozsamosc, wiec nawet jesli to jest osoba ktora miala swobodny dostep do kont, to ukrywajac siebie dla ccp stal sie kims nowym i stworzyl pretekst do oddania tytkow;p
Pewnie gdyby uzyl swojego stalego ip to sprawa by ucichla bo ccp mogloby umyc lapki.
--- Koniec cytatu ---
Albo raczej od razu zostałby namierzony. Po co CCP miałoby umywać od tego łapki?
Dux:
--- Cytat: Xeovar w Marzec 27, 2013, 11:14:39 ---Miałem bana a nie suspenda bo przez około 2h w poniedziałek rano niejaki GM Nova był pewien że to ja je ukradłem 8)
--- Koniec cytatu ---
GM Nova od długiego już czasu chyba, buduje sobie wizerunek najbardziej umiłowanego i kompetentnego GMa wśród wszystkich graczy :P
Goomich:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 11:18:15 ---Czyli okazuje sie jednak, że reklamowanie gry jako sandbox, w którym dozwolonymi, a wręcz polecanymi przez CCP, jest kradzież, niszczenie od wewnątrz korporacji, to jeden wielki pic na wodę.
--- Koniec cytatu ---
Kradziez, niszczenie zgodnie z mechaniką gry, a nie meta.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 11:30:18 ---Wiesz, jeśli jedynym dowodem na to czy włam czy nie włam jest IP, to nawet fajnie... w kwietniu jadę na tydzień do rodziny, zabieram laptopa... zaloguje się, opitole wszystko co mam na koncie, a potem złożę petycję o zwrot majątku, bo logowanie było kompletnie z innego miejsca...
Fajna furtka do prawdziwych wałków może być otwarta.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie mają trochę więcej danych z klienta niż sam IP.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Mona X w Marzec 27, 2013, 11:52:57 ---Kradziez, niszczenie zgodnie z mechaniką gry, a nie meta.
--- Koniec cytatu ---
No ale jeśli to ktoś z aliansu to czym to się to różni? Gdyby zmienił hasła na te konta, to co innego. Ten ktoś wyprowadził tylko statki.
Net:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 11:30:18 ---Wiesz, jeśli jedynym dowodem na to czy włam czy nie włam jest IP, to nawet fajnie... w kwietniu jadę na tydzień do rodziny, zabieram laptopa... zaloguje się, opitole wszystko co mam na koncie, a potem złożę petycję o zwrot majątku, bo logowanie było kompletnie z innego miejsca...
--- Koniec cytatu ---
I uzyskasz tylko tyle, ze wrocisz do stanu poczatkowego :> Po prostu cofna wszystkie transakcje zapisane w bazie. O ile uznaja to za stosowne :) Nastepnej petycji nie beda rozpatrywac :>
Co do "zmienne IP!!!11": ip zawsze nalezy do jakiejsc sieci/podsieci i to sie w neo i podobnych (ulomnych) technologiach nie zmienia - widac jak byk, ze polaczenia sa z tej samej "lokalizacji".
A co do "sandboxowosci"... Sandbox to taka piaskownica dla dzieci pilnowana przez mamuski, mozna sie bic i sypac piaskiem, ale akcje jakichs obcych "elementow" sa ingerencja w porzadek panujacy w piaskownicy i naturalnie nie moga byc tolerowane!!11 I te wlasnie zewnetrzne akcje, np. wlam na konto, sa "odwracane" przez nadzorce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej