Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (110/138) > >>

Xeovar:

--- Cytat: Gariothius w Marzec 27, 2013, 11:06:11 ---Odpuszczę sobie nicki, ale wczoraj słyszałem coś o 14-dniowych karniakach.
Also, na konto Xeo się włamali też ?

--- Koniec cytatu ---

Wszystkie moje konta były zabanowane od poniedziałku rano do mniej więcej 2h temu. CCP wisi mi dzień skilowania na mainie...  >:D

Miałem bana a nie suspenda bo przez około 2h w poniedziałek rano niejaki GM Nova był pewien że to ja je ukradłem 8)
Potem mieliśmy długą dyskusję o sytuacji i w rezultacie oddano nam większość tytków, część kasy za ostatniego oraz odbanowano wszystkie moje konta.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Xeovar w Marzec 27, 2013, 11:14:39 ---
Miałem bana a nie suspenda bo przez około 2h w poniedziałek rano niejaki GM Nova był pewien że to ja je ukradłem 8)

--- Koniec cytatu ---
Czyli okazuje sie jednak, że reklamowanie gry jako sandbox, w którym dozwolonymi, a wręcz polecanymi przez CCP, jest kradzież, niszczenie od wewnątrz korporacji, to jeden wielki pic na wodę.
Bo jeśli CCP uważało że to Ty, to za co ten ban?

Kira Korpii:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 11:12:57 ---Wiesz, mając łącze ze zmiennym IP, codziennie logujesz sie jak z nowego połączenia  ;) i wcale nie trzeba mieć w zamyśle maskowania tożsamości.
Nawet jeśli połączenie było z innego adresu rzeczywistego niż zwykle, to też żaden włam (mówie o przypadku gdyby to członek aliansu był winnym), internet stał się mobilny... jak jadę do brata podpinam się do jego WIFI i już nie dość że inny IP to lokalizacja inna o całe 300 km  ;)
Gdyby CCP tłumaczyło swoją decyzję właśnie takimi "zmiennymi" to okazałoby sie że każdy klient jest przypisany do konkretnego adresu zamieszkania.

--- Koniec cytatu ---

Fajnie ze mnie oswieciles ze jest mobilny internet, ale wyobraz sobie ze te osoby nie uzywaja zmiennych czy mobilnych wersji tylko jakiegos stalego schematu w ktorym pojawia sie nagle cos nowego...  po prostu spekulujesz nie widzac tych wyciagow z ip. I to jest ostatnie co napisze w tym temacie ;]

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 27, 2013, 11:21:41 ---Fajnie ze mnie oswieciles ze jest mobilny internet, ale wyobraz sobie ze te osoby nie uzywaja zmiennych czy mobilnych wersji tylko jakiegos stalego schematu w ktorym pojawia sie nagle cos nowego...  po prostu spekulujesz nie widzac tych wyciagow z ip. I to jest ostatnie co napisze w tym temacie ;]

--- Koniec cytatu ---
Wiesz, jeśli jedynym dowodem na to czy włam czy nie włam jest IP, to nawet fajnie... w kwietniu jadę na tydzień do rodziny, zabieram laptopa... zaloguje się, opitole wszystko co mam na koncie, a potem złożę petycję o zwrot majątku, bo logowanie było kompletnie z innego miejsca...
Fajna furtka do prawdziwych wałków może być otwarta.

Gariothius:

--- Cytat: Xeovar w Marzec 27, 2013, 11:14:39 ---Wszystkie moje konta były zabanowane od poniedziałku rano do mniej więcej 2h temu. CCP wisi mi dzień skilowania na mainie...  >:D

Potem mieliśmy długą dyskusję o sytuacji i w rezultacie oddano nam większość tytków, część kasy za ostatniego oraz odbanowano wszystkie moje konta.

--- Koniec cytatu ---

O! To się świetnie składa w takim razie :D

Ale widzisz, paranoja to dobra rzecz jest ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej