Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Net w Marzec 27, 2013, 12:01:18 ---I te wlasnie zewnetrzne akcje, np. wlam na konto, sa "odwracane" przez nadzorce.
--- Koniec cytatu ---
OK, tylko co to jest włam na konto? Na pewno nie zalogowanie kogoś kto miał dostęp do tego konta juz wcześniej, z pełnym błogosławieństwem właściciela.
Poza tym, wciąż nie wiemy czy przypadkiem to nie był prawdziwy właściciel tych kont.
--- Cytat: Net w Marzec 27, 2013, 12:01:18 ---
Co do "zmienne IP!!!11": ip zawsze nalezy do jakiejsc sieci/podsieci i to sie w neo i podobnych (ulomnych) technologiach nie zmienia - widac jak byk, ze polaczenia sa z tej samej "lokalizacji".
--- Koniec cytatu ---
A jak to ma się do sytuacji z wyjazdem do rodziny którą opisałem? Iny operator, inna sieć, podsieć, lokalizacja. Mam rozumieć że lepiej stamtąd sie nie logować bo zostanie potraktowane to jak włam?
Centurion:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 12:04:54 ---A jak to ma się do sytuacji z wyjazdem do rodziny którą opisałem? Iny operator, inna sieć, podsieć, lokalizacja. Mam rozumieć że lepiej stamtąd sie nie logować bo zostanie potraktowane to jak włam?
--- Koniec cytatu ---
No tak, jak potem wrócisz do siebie i zaraportujesz, że ci KTOŚ się włamał na konto ;)
Swoją drogą ciekawy sposób do nadużyć, 'okradać' własne konta z innej lokalizacji a potem samego siebie raportować i oczekiwać zwrotu kaski :D
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Centurion w Marzec 27, 2013, 12:14:56 ---Swoją drogą ciekawy sposób do nadużyć, 'okradać' własne konta z innej lokalizacji a potem samego siebie raportować i oczekiwać zwrotu kaski :D
--- Koniec cytatu ---
Jeśli rzeczywiście jedynym śladem na serwerze jest IP, a jedynym sposobem weryfikacji gracza jest hasło, to przy odrobinie pomyślunku można sporo przykombinować ;)
Net:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 12:04:54 ---OK, tylko co to jest włam na konto? Na pewno nie zalogowanie kogoś kto miał dostęp do tego konta juz wcześniej, z pełnym błogosławieństwem właściciela.
Poza tym, wciąż nie wiemy czy przypadkiem to nie był prawdziwy właściciel tych kont.
--- Koniec cytatu ---
Wlam - to najczesciej niezamowiona dzialalnosc najczesciej polaczona z przeniesieniem wlasnosci/zmiana stanu posiadania. A jak to bylo dokladnie to nie zostalo nam przedstawione w zwiazku z czym mozemy zyc w jednej z kilku mozliwych, rownoleglych rzeczywistosci. Dopoki nie poznamy faktow (tego co naprawde sie wydarzylo), nie bedziemy wiedziec w ktorej z nich sie znajdujemy :)
--- Cytuj ---A jak to ma się do sytuacji z wyjazdem do rodziny którą opisałem? Iny operator, inna sieć, podsieć, lokalizacja. Mam rozumieć że lepiej stamtąd sie nie logować bo zostanie potraktowane to jak włam?
--- Koniec cytatu ---
Ale mowiles, ze sam zglosisz :)
[BWTF] Xapitan Bomba:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 12:19:54 ---Jeśli rzeczywiście jedynym śladem na serwerze jest IP, a jedynym sposobem weryfikacji gracza jest hasło, to przy odrobinie pomyślunku można sporo przykombinować ;)
--- Koniec cytatu ---
i z setek tysięcy graczy nikt na to do tej pory nie wpadł? nigga pls :P
edyta: ktoś wie jak zwiększyć avatar?:P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej