Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (109/138) > >>

Centurion:
Fajnie, teraz czekam na latające banany wśród winnych - gdzieś te tytany musieli znaleźć :P

Gariothius:
Question: Dlaczego c0ven dostał wczoraj banhammerem, zdaje sie że po kontach Xeovara też ?
Bo tak jakoś mi się wczoraj podsłyszało na Waszym TS-ie...

Kira Korpii:

--- Cytat: Gariothius w Marzec 27, 2013, 11:00:23 ---Question: Dlaczego c0ven dostał wczoraj banhammerem, zdaje sie że po kontach Xeovara też ?
Bo tak jakoś mi się wczoraj podsłyszało na Waszym TS-ie...

--- Koniec cytatu ---

Banuje, a mowiac scislej blokuje sie, dostep do kont ktore podlegaly hackom wlamom itp itd by zapobiec dalszym stratom na czas sledztwa.

Gariothius:

--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 27, 2013, 11:01:49 ---Banuje, a mowiac scislej blokuje sie, dostep do kont ktore podlegaly hackom wlamom itp itd by zapobiec dalszym stratom na czas sledztwa.

--- Koniec cytatu ---

Odpuszczę sobie nicki, ale wczoraj słyszałem coś o 14-dniowych karniakach.
Also, na konto Xeo się włamali też ?

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 27, 2013, 10:58:38 ---Caly bajer polega na tym ze ten ktos uzyl nowego polaczenia z netem aby zamaskowac swoja tozsamosc, wiec nawet jesli to jest osoba ktora miala swobodny dostep do kont, to ukrywajac siebie dla ccp stal sie kims nowym i stworzyl pretekst do oddania tytkow;p
Pewnie gdyby uzyl swojego stalego ip to sprawa by ucichla bo ccp mogloby umyc lapki.

--- Koniec cytatu ---
Wiesz, mając łącze ze zmiennym IP, codziennie logujesz sie jak z nowego połączenia  ;) i wcale nie trzeba mieć w zamyśle maskowania tożsamości.
Nawet jeśli połączenie było z innego adresu rzeczywistego niż zwykle, to też żaden włam (mówie o przypadku gdyby to członek aliansu był winnym), internet stał się mobilny... jak jadę do brata podpinam się do jego WIFI i już nie dość że inny IP to lokalizacja inna o całe 300 km  ;)
Gdyby CCP tłumaczyło swoją decyzję właśnie takimi "zmiennymi" to okazałoby sie że każdy klient jest przypisany do konkretnego adresu zamieszkania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej